Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 18 februari 2015

Kinderen in armoede? Volgens Reitsma valt allemaal best wel mee..... AUW!!!!!

Gistermiddag bij BNR aandacht voor kinderen die in armoede moeten opgroeien, dit n.a.v. een bezoek dat PvdA rollatorslet Klijnsma bracht aan een school, waar veel van deze kinderen zijn te vinden. Kinderen die in een gezin opgroeien, dat onder de armoedegrens leeft. Vreemd genoeg volgde er geen gesprek met Klijnsma, maar met een leerkracht en een paar kinderen.

BNR verslaggever Hugo Reitsma begon te vertellen welk soort huizen er in de buurt van de school stonden, zo te horen een buurt met portiekwoningen jaren 50/60 stijl. "Het ziet er verder allemaal netjes uit, dus het valt wel mee (met die armoede..)....." Ongelofelijk, dus als mensen in huizen wonen, tegen een godsvermogen aan huur en de boel is niet vervallen, is er geen armoede??? Wat is dit voor een enorme klootzak???!!!

De docent vertelde dat er wel degelijk veel armoede is en dat kinderen uit arme gezinnen, niet aan activiteiten kunnen deelnemen, waar extra voor betaald moet worden (al hebben veel scholen een potje, waaruit deze activiteiten voor die kinderen, betaald kunnen worden, al is het dan voor de andere kinderen wel duidelijk, dat jouw ouders geen geld hebben....). Deze docent vertelde het er niet bij, maar armoede is behoorlijk traumatiserend voor een kind (neem het voorbeeld hiervoor), dat moet je niet vertellen aan Reitsma, want daar snapt hij geen bal van, hij zal dan ook wel lekker welgesteld zijn opgegroeid.... Armoede kan voor een kind dermate traumatiserend zijn, dat je er niet van op hoeft te kijken, als die kinderen later, net als hun ouders, in armoede zullen leven, of ze radicaliseren........ Tja, als er dan toch op je gespuugd wordt en je ziet dat je vader zich letterlijk kapot heeft gewerkt en daar niet eens een fatsoenlijk inkomen aan overhoudt.......

Reitsma liet nog een paar kinderen horen, die het armoedeverhaal wel enigszins bevestigden, maar zoals Reitsma zelf al had opgemerkt: die kinderen denken dat het niet over henzelf gaat, als je het over kinderen hebt, die in armoede opgroeien...... Nee hè, Reitsma en hoe zou dat nou komen???!!! De lul maakte deze zin trouwens af, met dezelfde dooddoener van eerder: "dus het valt allemaal best wel mee...."
GODGLOEIENDEGODVERDOMME!!!

Meer dan vierhonderdduizend kinderen die opgroeien onder de armoedegrens, moet je nagaan, er is nog een hele zwik kinderen, die tegen- of op de armoedegrens leven. Het zou me niet verbazen als het totaal aantal kinderen, dat in feite in armoede opgroeit, dik boven de 500.000 ligt...... Immers ook als je een inkomen als ouders hebt, dat tegen de armoedegrens aanligt, leef je alsnog in armoede. Dit alles met dank aan Rutte 1 en 2, dus ook met dank aan het CDA en de PvdA (plus de gedoogpartners D666, 'Christen'Unie en SGP, die het uiterst asociale beleid met hun gedoogsteun, in het zadel houden!!).....

Hé Reitsma, ga eens een jaar lang (eventueel met je gezin) leven van een bijstandsuitkering, benieuwd of je na een jaar nog zal zeggen, dat "het allemaal wel meevalt..."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten