Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 24 februari 2015

Belastingdienst: de bezuinigingen op de deze dienst 'werpen vruchten af', het aantal belastingadviseurs stijgt 'explosief......'

De bezuinigingen op de belastingdienst, nou zeg maar de uitkleding van de capaciteit 'werpt wrange vruchten af'. De Kamer van Koophandel (KvK) maakte gisteren bekend, dat de laatste 5 jaar het aantal belastingadviseurs met een kwart is toegenomen tot 5.400 nu....... Het gros van deze adviseurs werkt voor bedrijven, die 'de randen van de wet zoeken' (lees: de boel proberen te naaien), zodat veel bedrijven amper, of niet eens 20% belasting betalen, zeg maar zoals de brievenbusmaatschappijen hier (ook de Griekse..), alleen betalen die vaak rond de 10% of minder. Dit terwijl de grote onderlaag maar liefst meer dan 36% moet betalen*, voor dit jaar 36,5% dat was vorig jaar 36,25%...... Goed hè???!!!

Het is al jaren bekend dat de belastingdienst te weinig capaciteit heeft, om te kunnen controleren wat gewenst is....... Sterker nog, een paar jaar gelden klaagden ambtenaren van de belastingdienst, dat zij 'grote klanten', waarvan ze bijna zeker wisten, dat die fraudeerden, niet mochten controleren, vanwege 'een gebrek aan tijd......' Daar is intussen geen bliksem veranderd, vandaar dat het zo lucratief is voor belastingadviseurs, die 'het niet zo nauw nemen'. Belastingontduiking en belastingontwijking is misdadig gedrag, dat de wet dit niet zo ziet, is een schande, zo'n wet klopt niet. Al is men tegenwoordig al wel zover, dat de mening in de politiek is, dat belastingontduiking echt niet meer kan....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Om te lachen, daar men er verder geen bliksem aan doet, neem de belastingontduiking van welgestelden in het buitenland, al jaren worden deze figuren ontzien en de ene inkeerregeling is nog niet voorbij, of de volgende komt eraan. Nu blijkt weer, dat er fouten zijn gemaakt, in regels voor vervolging, waardoor deze misdadigers minstens tot 2016 de belasting straffeloos kunnen ontduiken! Waarschijnlijk wordt er na januari volgend jaar, weer een inkeerregeling van kracht..... 'Ons (het grootste deel van de politiek), kent ons' (de welgestelden en grote bedrijven) ten slotte!

De financieel woordvoerder van de PvdA, lulleprul Ed Groot, zei gisteren dat hij zich zorgen maakt n.a.v. dit bericht van de Kamer van Koophandel......... ha! ha! ha! ha! Dat had hij beter kunnen doen, dat 'zich zorgen maken', toen de belastingdienst werd uitgekleed, met steun van en/of onder regie van de PvdA!! Vuile volksverlakker!! Het is duidelijk waar deze volksverlakker zich echt zorgen over maakt: de verkiezingen op 18 maart a.s.!!

Ongelofelijk hè???

* Hier nog even de schijven voor de inkomstenbelasting 2015 (van HomeFinance.nl):
  IB Schijf 1: t/m € 19.822 36,50 %
  IB Schijf 2: € 19.823 t/m € 33.589 42,00 %
  IB Schijf 3: € 33.590 t/m € 57.585 42,00 %
  IB Schijf 4: vanaf € 57.586 52,00 %  
Moet u nagaan, hoeveel geld mensen met de laagste inkomens overhouden, na aftrek van deze en andere belastingen, nog buiten veel te hoge huren en kosten voor gast en licht, vergeleken met de hoogste inkomens........ 
Ach ja, we leven nu eenmaal in een klassenmaatschappij.......
     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten