Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 28 februari 2015

Marli Huijer 'denker des vaderlands' in de bocht! Zandzakken voor de deur!!!

Er is zoiets als een 'nationale denker' in ons land....... ha! ha! ha! ha! Ja, dat hebben we wel nodig met zo'n kutkabinet!!! De spiksplinternieuwe nationale denker, ene Marli Huijer, stelde gisteren op Radio1 (na 15.00 u.) even, dat: 'Het geweld afneemt, als je naar de wereld kijkt', ze bedoelde hier, vergeleken met de 20ste eeuw...... ha! ha! ha! ha! Ja een tweede nazi-Duitsland is nog niet opgestaan, maar wat betreft het oorlogvoeren door dit verfoeilijke regime, is de VS toch een 'uitstekende opvolger!' Neem alleen al het grote aantal oorlogen, die de VS sinds WOII hebben gevoerd, veelal oorlogen op leugenachtige gronden begonnen en/of zelfs 'illegale oorlogen' waren geen uitzondering, zoals de illegale oorlog tegen Irak: resultaat meer dan 1 miljoen doden en een land dat in chaos en burgeroorlog is gestort!
Dan de oorlogen in een groot deel van Afrika, met dank aan het westen, met nu ook oorlog in het noorden van dit continent (alweer met dank aan het westen), of de oorlog in Syrië, Afghanistan en ga nog maar even door, nee, het is er echt een stuk veiliger en minder gewelddadig op geworden......... Al moet ik zeggen, dat de continue oorlog van Israel tegen de Palestijnen, allang geen oorlog meer is in de zin van het woord, het gaat daar om grootschalige terreur tegen mensen, die zich niet of amper kunnen verdedigen....... Daarover gesproken Huijer stelde dat Hannah Ahrendt haar grote voorbeeld is, benieuwd of ze net zo negatief, als Ahrendt zal spreken over de staat Israël....... Aangezien ze is verkozen tot 'denker des vaderlands' (wat een belachelijke titel!), vrees ik dat dit niet zal gebeuren.........

Voor meer berichten over Ahrendt, hier een link naar google, waar u een groot aantal artikelen met Hannah Ahrendt van Stan van Houcke kan vinden.

Voor nog een bericht over een 'ex-denker des vaderlands', klik op dat label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten