Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 24 februari 2015

Post NL, 'mooie cijfers' en de afbraak van de postmarkt gaat als de brandweer!!

De topgraaier van Post NL, Herna Verhagen, kwam gisteren met 'mooie' cijfers. Het gaat aan alle kanten goed met het bedrijf, behalve met de postmarkt dan, althans als je Verhagen moet geloven.... Maar ongetwijfeld zullen de cijfers niet geweldig zijn. Logisch Post NL is al jaren met een sterfhuisconstructie aan de gang, voor dit onderdeel van het bedrijf en dat gaat crescendo!! De postkantoren zijn wegbezuinigd uit de straten en wat er met de opbrengst van die kantoren is gebeurd, die ooit staatseigendom waren, dus van u en ik, is niet bekend. De laatste postbode, is de deur uitgewerkt, de postbezorgers werken maar een beperkt aantal uren en tegen een schandalig laag inkomen. De brievenbussen zijn al voor een fiks deel verwijderd uit de straten.... Het aantal bezorgdagen is teruggebracht, naar 5, maar volgens mij wordt er in de praktijk nog maar 4 dagen bezorgd... De postzegels en bezorging van poststukken, mede het aantekenen van stukken zijn veel duurder geworden de laatste jaren....

Vind je het gek, dat de postmarkt steeds verder inzakt, terwijl het met de Belgische posterijen, Bpost, wel goed gaat, maar daar zit leiding met hart voor de zaak en wordt er geen sterfhuisconstructie gevolgd...... Dit innovatieve bedrijf bood een tijd terug zelfs ex-postbodes uit Nederland een baan aan!!!
Nog even en alleen de 70 plussers gebruiken de postdienst nog...... Operatie geslaagd, patiënt overleden! Al is dat in dit geval de opzet..... Benieuwd of er een fikse bonus inzit voor hare kwaadaardigheid Verhagen.... Ik schat van wel en anders krijgt ze wel een fikse loonsverhoging, met een bedrag waar je 4 bezorgers voor aan het werk kan zetten, 40 uur per week en tegen een fatsoenlijk inkomen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten