Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 13 november 2021

VS ministerie van defensie, lees: ministerie van (oorlog en) terreur: wordt verdedigd door het westen, terwijl men Rusland en China demoniseert

Vandaag een artikel van Caitlin Johnstone in m'n elektronische brievenbus waarop ze de kop heeft gezet: 'Noem het het ministerie van agressie, niet van defensie' waarmee ze het VS ministerie van defensie bedoelt. Zoals de regelmatige lezer van dit blog weet spreek ik liever over het ministerie van oorlog, waarbij ik de VS tevens 'de grootste terreurentiteit ter wereld' noem >> makkelijk te onderbouwen als je ziet wat deze vereniging van terreurstaten aan ellende en bloedvergieten heeft gebracht en brengt over een groot deel van de wereld...... Terwijl de reguliere westerse media de VS continu ophemelen als de redder van de wereld en met grote tegenzin af en toe wel eens een vreselijke oorlogsmisdaad van deze terreurstaat brengen en zelfs dan nog proberen de zaak recht te praten....... 

Het is als met kernwapens >> als het over die van Rusland en China gaat stelt men dat dit een groot gevaar is voor de mensheid, terwijl men amper of geen kritiek heeft op de kernbewapening van de VS, de vernieuwing van dat arsenaal, ook met nieuwe kernwapens die men op het slagveld denkt te kunnen gebruiken, waarbij alleen de VS het land was dat deze wapens daadwerkelijk heeft ingezet tegen burgers (Hiroshima en Nagasaki in 1945), een onmetelijk grote oorlogsmisdaad die bewezen totaal overbodig was....... Voorts heeft de VS ook als eerste onder NB Nobelprijs voor de Vrede winnaar Obama gesteld het eerste gebruik van kernwapens niet uit te sluiten, terwijl het kernwapen tot die tijd werd gezien als afschrikkingswapen, dus als een ander deze wapens inzet tegen de VS, deze te maken zal krijgen met de kernwapens van dat land....... 

Bijzonder opvallend dan ook toen Rusland (nadat ook Groot-Brittannië [GB] stelde kernwapens eventueel als eerste inzet te willen gebruiken), stelde ook het eerste gebruik van kernwapens niet uit te sluiten, de westerse reguliere media en politici volledig hun dak uitgingen...... Terwijl diezelfde media en politici amper of geen kritiek hadden op de aankondigingen van de Obama administratie en die van May, destijds premier van GB....... Deze kritiek op Rusland was dan ook ongelofelijk en totaal ongeloofwaardig!! 

Wat betreft de terreur van de VS heeft dat land (met hulp van haar NAVO-partners, waaronder Nederland) alleen deze eeuw al meer dan 5 miljoen mensen vermoord in landen waar de VS noch de rest van het westen iets te zoeken had en heeft...... Onbeschoft genoeg doen lobbyclubs als het Haags Centrum voor Strategische Studies (HCSS), Clingendael en anderen als het Raam op Rusland* (RoR), alsof de VS de grote verlosser is en daarbij Rusland en China demoniseren als zouden die deze eeuw al zoveel moorden als de VS hebben begaan, terwijl dat overduidelijk niet zo is, echter men denkt (terecht) als je deze leugen en onversneden propaganda maar vaak genoeg herhaalt deze wordt geloofd door het overgrote deel van het volk......

Het is zelfs zo zot dat een figuur als RoR topgraaier Hubert Smeets Rusland verwijt destabiliserend te werken, daarbij haalt deze lobbyist van de NAVO, VS en het militair-industrieel complex zelfs Syrie aan en het moment waarop Rusland het Syrische bewind te hulp kwam tegen westerse agressie en de door de VS, Egypte en Saoedi-Arabië vanuit Libië** ingevlogen terreurgroepen (als ISIS....)..... Tot het moment waarop Rusland te hulp schoot, bombardeerde de VS en een paar van haar NAVO-partners, zogenaamd de door o.a. de VS ingevlogen terreurgroepen, echter zonder enig resultaat, zodat de terreurgroepen tekeer konden gaan tegen de bevolking van Syrië en alles wat niet soennitisch moslim was te vermoorden, verkrachten, te martelen en tot slaaf te maken.... (vergeet daarbij niet dat in Syrië een groot aantal leden van verschillende religies tot die tijd in vrede naast elkaar leefden.....)

Rusland maakte het verschil en nadat dit land het Syrische volk te hulp schoot werden de terreurgroepen pas echt goed bestreden en teruggedrongen, eerder waren de Koerden in de door hen gecontroleerde gebieden succesvol tegen de verschillende terreurgroepen, groepen die in het westen schandelijk genoeg werden aangeduid als 'gematigde rebellen.....' 

Kortom niet Rusland en troepen uit een land als Iran waren destabiliserend bezig, maar juist het westen en de door haar gesteunde terreurgroepen (ook Nederland maakte zich schuldig aan het steunen van terreurgroepen, zoals een paar jaar geleden bekend werd gemaakt.....)

De reguliere media, ook in Nederland, hebben echter zonder enige kritiek de VS opgehemeld als brenger van vrede en democratie, terwijl dat land hele steden in puin legde, niet alleen in Irak vanaf 2003, maar ook in Afghanistan en Syrië...... Hoe blind of misdadig kunnen de westerse reguliere media bezig zijn, terwijl ze moeten zien en begrijpen dat dezelfde VS verantwoordelijk is voor de meer dan 5 miljoen doden die deze eeuw al zijn gevallen in haar illegale oorlogen (illegaal, immers niet gesteund door een VN resolutie en door de VS 'gelegitimeerd' met grove leugens...)

Dezelfde media, waaronder de zogenaamd onafhankelijke NOS, steunen de ongebreidelde VS terreur door de leugens van de geheime diensten daar en die van de politici te herhalen als was het de waarheid, ondanks dat e.e.a. bekend is bij die media, hebben ze de door hen herhaalde leugens nooit gerectificeerd...... (over fake news gesproken....) Schandelijk genoeg zijn die media ook gekant tegen de vluchtelingen die hun heil hier willen zoeken en waarom? Juist: om de deplorabele toestand te ontvluchten waarin het westen hun moederland heeft gedompeld met die illegale oorlogen...... Zonder enige kritiek brengen deze media de leugens als zouden die vluchtelingen uit het niets komen, zoals ze zich ook zoals gezegd zonder enige kritiek achter de oorlogen van de VS schaarden en ook daarbij de leugens van o.a. de CIA en NSA hebben herhaald......

Caitlin houdt zich in het hieronder opgenomen artikel vooral bezig hoe de situatie in de VS is rond de door dat land gevoerde (illegale) oorlogen en de propaganda die daar wordt gebruikt tegen landen als China en Rusland, waarbij ze ook Russiagate aanhaalt, een leugen dat Rusland de verkiezingen van 2016 in de VS zou hebben gemanipuleerd ten gunste van de psychopathische fascist Trump..... Deze leugen is uit en te na onderuit gehaald en ondanks dat wordt deze nog steeds herhaald, ook in ons land.......


(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice, first choose 'Engels' [English] so you can recognise your own language [the Google translation is first in Dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in English])

(als je het Engels niet machtig bent, kopieer dan de Engelse tekst en plak die in deze vertaalapp, de app werkt snel en de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit)

 

Call It The Department Of Aggression, Not ‘Defense’: Notes From The Edge Of The Narrative Matrix

 by Caitlin Johnstone

 

Most of what consumes human attention is narrative; stories about what's happening, which can be easily manipulated by the powerful. Things that are not narrative include weapons, troops, and resources. You can punch through the narrative distortion by just watching where the weapons, troops and resources go.

If you believe the mainstream narrative about any US-targeted nation you will wind up on the wrong side of debates about that nation. This is because the US empire is the single most corrupt and murderous institution on earth and its power is held in place by lies and propaganda.

It's so obnoxious how the empire destroys entire countries and sows chaos, destruction and poverty around the world and the only mainstream pushback we ever see against any part of this is opposition to the arrival of immigrants who are fleeing that devastation.

Hey remember when it was confirmed that the CIA still plots assassinations of journalists, with a known plan drawn out in 2017 against Julian Assange, and then nothing whatsoever was done about this horrifying fact?

I still routinely run into people online who think Assange's extradition case is about the 2016 WikiLeaks publications. It's probably believed by a majority of politically active liberals, even though the news media never actually told them this. Gaslight people enough about reality and eventually they'll start gaslighting themselves.

It's silly to call the US war machine the Department of Defense. The US military doesn't do "defense", it does nonstop unprovoked aggression around the world. Defense is what the nations who resist US acts of aggression against them are doing.

House Fire Is a Problem Flamethrowers Can Help Solve

Image 

664 likes
28 replies
Copy link to Tweet

 

Propaganda targets government policymakers as much as the general public. Policymakers get most of their information about the world not from secret briefings but from mainstream news reporting and its various amplifiers within their circles. That's why so-called free democracies get to claim they don't have domestic propaganda: because the official elected governments aren't the ones distributing that propaganda, and are in fact often its targets. The distributors of propaganda are unaccountable power structures who nobody gets to vote for.

All US elections are fraudulent on the national level. None of them ever permit real opposition. It's a one-party system controlled by plutocratic and military institutions fraudulently disguised as democracy. Shut the fuck up about Latin American elections.

Western civilization is so free and democratic that its rulers allow regular elections to determine which of their puppets will represent them and advance their interests going forward.

The sensible position is to focus on criticizing the most powerful and destructive government on earth, which is indisputably the USA. That is the real conversation. It is those who try to divert that discussion to criticism of other governments who are guilty of "whataboutism".

"The US is indisputably far more murderous than China and our criticisms should reflect this."

"You're doing a whataboutism!"

"No, you are. Stop trying to divert the conversation from criticisms of the most powerful and destructive government with whataboutisms about China."

The political/media class spent years hammering a Russia scandal that was obviously bogus from the beginning and is being proven so more and more as time passes, and this same class still has the gall to act outraged that people distrust it about Covid. They caused that distrust.

All you need to know about Russiagate is that it began with unsubstantiated claims made by the US intelligence cartel and ended in cold war escalations against a nation long targeted by the US intelligence cartel. All the rest was just unethical political and media opportunism.

Yeah, fuck it, the whole thing's about to collapse in a few years, why not just lie.
The Hill
@thehill
President Biden: “I’m going to create good-paying union jobs. Not $12 an hour, not $15 an hour, but $45 an hour and up with good benefits, so you can raise a family on and build the middle class out.” hill.cm/EJfbNmB
Copy Video Address     

_____________________________

 

 

My work is entirely reader-supported, so if you enjoyed this piece please consider sharing it around, following me on FacebookTwitterSoundcloud or YouTube, or throwing some money into my tip jar on Ko-fiPatreon or Paypal. If you want to read more you can buy my books. The best way to make sure you see the stuff I publish is to subscribe to the mailing list for at my website or on Substack, which will get you an email notification for everything I publish. Everyone, racist platforms excluded, has my permission to republish, use or translate any part of this work (or anything else I’ve written) in any way they like free of charge. For more info on who I am, where I stand, and what I’m trying to do with this platform, click here.

Bitcoin donations:1Ac7PCQXoQoLA9Sh8fhAgiU3PHA2EX5Zm2

Caitlin Johnstone | November 13, 2021 at 1:11 am | Tags: democracy, imperialism, narrative, narrative matrix, propaganda, war | Categories: Article | URL: https://wp.me/p9tj6M-2Nh

Comment   See all comments

========================================= 

*  Ik ben trouwens benieuwd wie deze oorlogshitsers en lobbygroepen betaalt.......

** Libië, dat door de VS en haar NAVO-partners vele decennia terug in de tijd werd gebombardeerd en van het eens rijkste land van Afrika zo ongeveer het armste maakte..... Nog steeds wordt daar oorlog gevoerd, worden vluchtelingen vastgehouden in concentratiekampen, waar ze vermoord, verkracht en gemarteld worden, terwijl het westen terroristen heeft aangesteld als 'officiële regering' en deze schoften betaalt om vluchtelingen gevangen te houden en ja daarvoor zijn wij middels het kabinet Rutte 3 en de EU mede verantwoordelijk........

----------------------------------------------------

Zie ook: 'Verkiezingen Nicaragua: één grote demonisering in de westerse media, vergelijk dat eens met verkiezingen in de VS'

'VS propagandamachine onder de loep genomen door schrijver Nick Schou'

'CIA sinds oprichting: murder incorporated: een verdediging gegeven door 'journalist' Annie Jacobson'

'Westerse oorlogshitserij tegen China over Taiwan: in de VS is 52% van de bevolking voor oorlog....'

'Elaine Luria (VS Huis van Afgevaardigden) wil Biden 'carte blanche' geven voor oorlog tegen China' (ook AUKUS komt aan bod in dit bericht)

'Brits marineschip provoceert China in de Straat van Taiwan: op weg naar Wereldoorlog III' (o.a. over AUKUS)

via Zuma Press

'China: Ausländische Schiffe müssen sich in chinesischen Gewässern registrieren

'Australië laat zich chanteren door de VS: niet langer 'het beest China' voeren' (o.a. over Aukus)

'Veronderstel dat er een terreurgroep zou zijn die in bezit was van: drones, kruisraketten, kernkoppen, straaljagers, vliegdekschepen en bases over de hele wereld'

'Militaire bases VS goed voor grote 'defensie uitgaven' en een garantie voor komende oorlogsvoering' (o.a. over Aukus)

'BBC met anti-Chinese propaganda over de ontwikkelingshulp die China biedt met de Zijderoute'

'VS agressie politiek ten aanzien van China en Iran is desastreus en gevaarlijk voor de hele wereld'

'Sancties tegen China terwijl Saoedi-Arabië en de VAE ongestoord door kunnen gaan met genocide in Jemen' (!!!!)

'Tulsi Gabbard (2de Congreslid voor Hawaï) stelt dat de VS een smerige oorlog voert in Syrië'

'CIA malware voor manipulaties en spionage >> vervolg Wikileaks Vault 7'

'CIA chef Pompeo waarschuwt voor complot van WikiLeaks om de VS op alle mogelijke manieren neer te halen....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

'Bellingcat wordt betaald door de VS overheid ha! ha! ha! ha!' (!!!!)  Bellingcat is het zo door politiek en media geprezen zogenaamd onafhankelijke lobbyorgaan voor de NAVO en haatzaai platform tegen o.a. Rusland......

'CIA deed zich voor als het Russische Kaspersky Lab, aldus Wikileaks Vault 8.....' (!!!!)

'CIA de ware hacker en manipulator van verkiezingen, ofwel de laatste Wikileaks documenten.........'

'VS propaganda door de CIA geënt op de leest van nazi-Duitsland en daarmee van oorlogsmisdadiger Goebbels

'CIA speelt zoals gewoonlijk vuil spel: uit Wikileaks documenten blijkt dat CIA zelf de verkiezingen manipuleerde, waar het Rusland van beschuldigde........'

''Russische bemoeienis' met de Nederlandse verkiezingen..... Waaruit blijkt nu die manipulatie, gezien de verkiezingsuitslag?'

'Eichelsheim (MIVD) 'waarschuwt voor agressie CIA en NAVO..........''

'WikiLeaks: Seth Rich Leaked Clinton Emails, Not Russia'

'Campagne Clinton, smeriger dan gedacht............' (met daarin daarin opgenomen de volgende artikelen: 'Donna Brazile Bombshell: ‘Proof’ Hillary ‘Rigged’ Primary Against Bernie' en 'Democrats in Denial After Donna Brazile Says Primary Was Rigged for Hillary')
'Murray, ex-ambassadeur van GB: de Russen hebben de VS verkiezingen niet gemanipuleerd'

''Russische manipulaties uitgevoerd' door later vermoord staflid Clintons campagneteam Seth Rich......... AIVD en MIVD moeten hiervan weten!!'

'VS legt nog meer sancties op aan de bevolking van Venezuela, Cuba en Nicaragua

'Venezolaanse verandering van regime bekokstoofd door VS en massamedia'

'Bolivia: de coup heeft alles te maken met grondstoffen' (en zie de links in dat schrijven, o.a. naar meer berichten over fake news van de NOS!!)

'VS coup in Nicaragua mislukt, een feit dat niet wordt gemeld door de reguliere media'

'VS zet Latijns-Amerikaanse landen tegen elkaar op en is bezig met voorbereiding invasie Venezuela'

'Nikki Haley (VS ambassadeur bij VN) dreigt Nicaragua met oorlog: "De VS zal niet lijdzaam toezien......"'

'George H.W. Bush overleden: weer wordt een grote oorlogsmisdadiger de hemel in geprezen'

'NAVO operatie Sea Breeze: oefening in aanval op Rusland' En dat is maar één van de vele NAVO-oefeningen onder militair bevel van de VS langs de westgrens van Rusland, die bijna het hele jaar doorgaan...... Over destabilisatie gesproken.....

'De verkiezingswinst van Assads regime in Syrië verrast NAVO vijanden' Onduidelijke kop, mijn excuus ik bedoelde: de NAVO-lidstaten als vijanden van de Syrische regering.

'VS sancties tegen Syrië zijn een voortzetting van de illegale oorlog tegen Assad en treffen het volk keihard: honger en een groot tekort aan medicijnen

'VS gezant voor Jemen liegt over de blokkades die al aan aan paar honderdduizend Jemenieten het leven hebben gekost....' (en zie de links in dat bericht!!)

'VS en NAVO-partners laten per dag 46 bommen vallen en dat al 20 jaar lang: hoe bedoel je: 'islam terreur' komt uit de lucht vallen' (en zie de links in dat bericht, waarvan er 7 direct hieronder al zijn opgenomen!!)

'VN waarschuwt voor honger in Syrië, maar weigert de schuldige aan te wijzen: de VS.......' (!!!!)

'Tony Blinken (VS minister van BuZa) liegt als hij zegt dat de VS alleen met toestemming van het volk geweld gebruikt in het buitenland'

'VS zegt uit zelfbescherming doelen in Syrië te hebben gebombardeerd........' (en zie de links in dat bericht)

'Tulsi Gabbard (2de Congreslid voor Hawaï) stelt dat de VS een smerige oorlog voert in Syrië' (!!!!)' Gabbard diende in het VS leger, o.a. in Irak.

'Niet Rusland en China zijn een gevaar voor de wereld, maar de VS met haar ongebreidelde agressie en meer dan 800 militaire bases over de aarde'

'Idlib: westerse anti-Syrische en -Russische propaganda' (en zie de links in dat bericht)

'9/11: de teller voor het aantal door VS/NAVO gedode mensen staat intussen op meer dan 2,5 miljoen' (en zie de links in dat bericht naar meer artikelen over 9/11) De 2,5 miljoen vermoorde mensen vormen een oud cijfer dat na onderzoek intussen is bijgesteld naar 5 miljoen....; zie ook de volgende link:

'Ollongren (D66 minister) manipuleerde bevolking met beschuldiging Russische manipulatie door desinformatie en nepnieuws' (en zie de links in dat bericht!!)

'Wapenfabrikanten die de illegale raketbeschietingen op Syrië mogelijk maakten, zagen hun aandelen met 10 miljard stijgen.........'

'Aanval op Syrische doelen door VS, GB en Frankrijk op moment dat de beurs 2 dagen is gesloten....'

'Aandelen wapenfabrikanten: stijging met 500% sinds 2011......'

'Aandelen olie in de lift als reactie op afschieten Iran-deal door Trump......'

'Oorlogen VS o.a. om smerige zaken te verbergen........'

'VS, GB en Frankrijk begaan enorme oorlogsmisdaad met aanval op Syrische doelen......'

'De Hoop Scheffer (CDA en ex-NAVO) heeft geen spijt voor de steun aan de illegale Irakoorlog >> 1,5 miljoen vermoorde Irakezen verder......'

'Russische volk wordt geadviseerd zich voor te bereiden op een nucleaire oorlog.......'

'Gifgasaanval vooropgezet spel om VS actie te rechtvaardigen, waarbij GB de spelers opdracht gaf dit toneelspel snel uit te voeren........ 'False flag gelukt': Syrië gebombardeerd zonder enig bewijs voor schuld.....'

'Rusland voorspelde 'de gifgasaanval' in Oost-Ghouta en de reactie daarop van de VS.....

'Rusland beschuldigd GB van het regisseren gifgasaanval Douma en zegt daar bewijzen voor te hebben

'In Douma vond geen gifgasaanval plaats aldus gelauwerd journalist Robert Fisk.....'

'De OPCW inspecteurs en hun werk in Douma n.a.v. 'gifgasaanval...''

'OPCW team in Douma stelt dat Syrië en Rusland niets hebben veranderd dan wel verwijderd op de plaats van de 'gisfgasaanval'

'VS geweldcultuur gevaar voor iedereen'

----------------------------------------------

Hier nog een paar berichten over de werkelijke agressor of beter gezegd de grootste terreurentiteit op aarde die de wereld telkens weer naar de rand van de vernietiging voert: 'VS vermoordde meer dan 20 miljoen mensen sinds het einde van WOII........' (tot het jaar 2000, deze eeuw zijn daar al meer dan 5 miljoen dodelijke slachtoffers aan toegevoegd.....)

'VS buitenlandbeleid sinds WOII: een lange lijst van staatsgrepen en oorlogen..........'

'List of wars involving the United States'

'CIA 70 jaar: 70 jaar moorden, martelen, coups plegen, nazi's beschermen, media manipulatie enz. enz.........'

'VS: openlijke militaire oefening met terreurgroep in Syrië......'

'Bang voor Amerika'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten