Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 15 maart 2018

Bang voor Amerika

Het volgende schrijven ontving ik van Artwave Art (op Steemit).

De schrijver, Vjbasil schrijft op welhaast poëtische manier over zijn angst (en die van velen) voor de VS (of zoals men het meestal noemt: 'Amerika')

In een relatief beknopt schrijven geeft Vsjabil aan waar het aan schort als het gaat om de grootste terreurentiteit op aarde, ofwel de VS. Verdere woorden overbodig:

Bang voor Amerika

vjbasil (47) in alldutch •  10 days ago

Ik moet iets bekennen: Ik ben bang...

Ik ben bang, doodsbang, en het wordt erger en erger.

Ik ben doodsbang voor Amerika...

Het begon in de jaren 90 toen Amerika voor de eerste keer Irak binnenviel, Operation Desert Storm heette dat.

Daarvoor had ik me er nooit zo in verdiept, maar ik kreeg toch de indruk dat een aantal dingen niet klopte: wat had Amerika daar eigenlijk te zoeken, 20.000 kilometer van hun eigen grondgebied? Olie belangen? Of wilden ze laten zien hoe "precies" ze konden bombarderen? Of spierballen tonen, of wapens demonstreren?

Ik begon het ook raar te vinden dat Amerika maar overal in de wereld militair aanwezig is.


Toen ze in 2003 voor de tweede keer onder valse voorwendselen, en volgens internationaal recht illegaal, Irak binnenvielen, veroverden, verwoesten en in puin achterlieten begon ik langzaamaan de grote lijnen te ontdekken:

Amerika, een land bevolkt door mensen die elkaar uitbuiten en waar "respect" (dat betekent bij hen niet respect, maar ontzag) zo ongeveer heilig is.

Een land waar de mentaliteit is dat alles opgelost kan worden met kracht, dus meestal met geweld of agressie, een land dus waar letterlijk het recht van de sterkste zegeviert.

Een land waar regelmatig school-shootings voorkomen, waarna een president voorstelt om leraren op scholen te bewapenen.

Een land dat zegt op te komen voor vrijheid en democratie en de normen en waarden van het vrije westen en de "westerse" democratie.

Een land dat zo gigantisch veel wapens heeft waarmee het in feite de hele wereld in gijzeling houdt.

Een land dat zichzelf graag ziet als het machtigste land van de wereld, of de politie agent van de wereld, de BAAS van de wereld eigenlijk.

Een land waar ik bang van wordt.

Als er weer eens een Amerikaan tientallen mensen heeft doodgeschoten, zomaar, of uit frustratie, of om god mag weten waarom, want het is natuurlijk niet te bevatten dat een mens überhaupt een ander mens of een ander levend wezen dit aan zou doen, dan brandt er altijd weer een discussie los over het waarom en men vraagt: hoe kan dat nou en waarom gebeurt dat toch zo vaak in Amerika?

Nooit hoor je dan dat het inherent is aan de cultuur van de Amerikanen die van kinds af aan worden opgevoed met verheerlijking en verering van wapens en geweld.

Die mentaliteit proberen ze helaas, heel sneaky, wereldwijd uit te dragen.
De meeste mensen lijken het niet zo in de gaten te hebben gelet op de algemene waardering voor de zogenaamde "Hollywood films", maar als je eens goed stilstaat bij de inhoud van die Amerikaanse films, dan zie je dat er vrijwel altijd wapens explosies en gevechten in voor komen en als het eens geen actiefilm is dan zijn de conflicten in de films toch vaak doordrongen met thema's als macht, strijd en winnen / verliezen.

De films gaan meestal over de strijd tussen "goed" en "kwaad" (vaak een David / Goliath thema); het draait om conflicten die vrijwel altijd opgelost worden met geweld of wapens, of in meer overdrachtelijke zin mentaal geweld, soms subtiel verstopt in de vorm van manipulatie.

En dan niet te vergeten de duizenden super agressieve "games" waarbij kinderen al vanaf een jaar of
3 "op speelse wijze" leren schieten en moorden op tablet, smartphone of game-console.

Wapens, macht en winnen spelen zo'n centrale rol in de wereld van de Amerikanen, dat ook kinderfilms er vol mee zitten.

Kijk maar naar een op zich prachtige gemaakte Disney kinderfilm als "UP!", en zie: ook daar komt op een gegeven moment een heel luchtgevecht in voor. Tom en Jerry zijn voortdurend met elkaar in gevecht en ga zo maar door.

In mijn ogen zijn Amerikanen gewoon doodenge figuren en het is ongelooflijk hoe die oorlogshitsers de hele westerse wereld mee krijgen in hun waanzin.

Ik schaam mij er ook voor dat mijn land, Nederland, als een schoothondje alles doet wat Amerika wil.
Dat mijn land zich laat meeslepen in allerlei "vredesmissies", waarbij het gooien van bommen door de luchtmacht van mijn land op doelen in een land waar wij niets te zoeken hebben gewoon wordt gevonden.

In de kranten en op het nieuws hoor je voortdurend dat Rusland gevaarlijk en Poetin een agressor is, maar als ik Poetin zie, dan zie ik een meestal rustige, beschaafd sprekende man die weinig tot geen agressie uitstraalt.

Als ik dan de Amerikaanse president Trump zie, dan zie ik een labiele, impulsief schreeuwende, scheldende, domme man die voortdurend uitingen van agressie en minachting vertoont.
Minachting voor andere landen, voor vrouwen en eigenlijk minachting voor alles en iedereen.

Een man die anderen beledigt, schoffeert en bedreigt en voortdurend verdeeldheid zaait.

Het feit alleen al dat zo'n man aan de macht kan komen, geeft aan hoe de Amerikanen in elkaar zitten.

Het is me de laatste jaren duidelijk geworden dat het bij Amerikanen gaat om competitie, winnen en verering van "lef".

In Europa heerst meer de cultuur van het vinden van consensus om van daaruit te gaan samenwerken.

Dat gaat meestal niet snel en flitsend en wordt door sommigen gezien als een gemis aan "doorpakken" en lef.

Toch heeft deze bedachtzame aanpak mijn voorkeur omdat samenwerken de toekomst heeft.
Dit in tegenstelling tot afzondering en isolement.

Amerika isoleert zich van de rest van de wereld door het opzeggen van handelsovereenkomsten, het invoeren van importheffingen en bovendien het isoleren van andere landen door sancties en embargo's op te leggen.

Zoals bij het opleggen van sancties aan Noord Korea, waarbij ook landen die wél zaken met dit land blijven doen regelrecht en op zeer agressieve wijze bedreigd worden.

Over agressie gesproken, Amerika heeft legereenheden en basis over de hele wereld, in feite is Rusland, maar ook China en de rest van Azië omsingeld door Amerika.

Amerika voert ook voortdurend oorlog in landen die duizenden kilometers van Amerika zelf af liggen.
Je vraagt je af: waar bemoeien ze zich mee?

Dat zie ik Rusland, China of Korea, of welk ander land op de wereld toch echt niet doen.

Verder bombardeert Amerika allerlei plaatsen, gooit regimes omver, verwoest infrastructuur van complete landen, zoals in Irak, Afghanistan, Libië en wat te denken van wat ze allemaal hebben aangericht in Vietnam, Korea, Japan en allerlei derde wereld landen in Afrika en Zuid-Amerika.

Amerika is het enige land dat ooit atoombommen heeft gegooid, namelijk in 1945 op de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki waarmee ze in een paar seconden HONDERDDUIZENDEN burgers hebben vermoord. Dit mag rustig een oorlogsmisdaad worden genoemd!

Als het ze om defensie, dus verdediging, te doen is, waarom bevinden hun militairen zich dan niet gewoon allemaal op het Amerikaans grondgebied dat ze in geval van een aanval zouden moeten verdedigen?

Ik vind dat walgingwekkend en doodeng.

Doodeng omdat ook wij hier in Nederland en de rest van Europa, als makke lammetjes achter die Amerikaanse waanzin aanlopen, door Amerika opgehitst worden tegen Rusland, Korea en Iran.

Terwijl we de Noord Koreanen volgens mij juist zouden moeten helpen om van hun armoede af te komen en zaken moeten doen met onze buren in Rusland.

We zitten als west Europa in feite vast aan Rusland en hebben in cultureel opzicht ook veel meer met Rusland dan met Amerika.

De culturele band tussen Rusland en de rest van Europa bestaat al honderden jaren en die zie je terug in de architectuur, de muziek, de literatuur, de manier van leven, kortom het gedrag van mensen: we zijn allemaal Europeanen.

Als ik naar Amerikaanse films of tv programma's kijk, dan merk ik na een tijdje dat ik de mensen in die films totaal niet begrijp.

Hoe ze met elkaar omgaan, hoe ze uiting geven aan hun normen en waarden, de vluchtige oppervlakkigheid van hun onderlinge omgang, het valse sentiment dat er van afdruipt; het is een ego gerichte cultuur. Logisch want Amerika is de bakermat van het Neo Liberalisme.

Plaats voor solidariteit of zorgzaamheid voor mensen die het niet redden is daar niet of nauwelijks: iedereen moet zijn eigen boontjes maar doppen.

Met als gevolg dat mensen die het niet redden vervallen in armoede en/of criminaliteit.

The American dream blijkt grotendeels onzin te zijn, maar toch is het idee als het ware heilig en geloven de meeste Amerikanen erin, terwijl er meer mensen armoede lijden en in gevangenissen zitten dan in welk ander westers land ook.

Op Orwelliaanse wijze zijn de inlichtingendiensten bezig de bevolking in de gaten te houden, hierin bijgestaan door bedrijven als Facebook, Google en andere Amerikaanse techgiganten, niet alleen in Amerika zelf, maar wereldwijd. Ook in Nederland wordt binnenkort een wet aangenomen waarin privacy van de bevolking ondergeschikt wordt gemaakt; de zogenaamde "sleepwet"".

De "war on terror" wordt ingezet als excuus, ook in Europa om de privacy van de bevolking op grove wijze aan te tasten.

Allemaal angstwekkend, vooral nu er de laatste tijd geluiden te horen zijn dat Amerika plannen heeft om een oorlog te beginnen tegen Korea, Iran of zelfs Rusland.

Als Poetin dan zegt dat ie terug zal slaan als Amerika dergelijke acties gaat uitvoeren, lezen we in de krant dat Poetin de agressor is.

Dood en doodeng.

Laten we dit enge land de rug toekeren en zaken gaan doen met Rusland, Azië, Afrika, Zuid Amerika en de rest van de wereld.

Laat Amerika maar in zijn eigen sop gaar koken!

Amerika heeft nu, onder Trump, een koers ingezet waarmee het zich isoleert van de rest van de wereld.

Het wordt tijd dat we eens gaan denken: waar bemoeien die Amerikanen zich mee, zo ver van hun eigen land?

Laat ze zich terugtrekken op hun eigen grondgebied en daar elkaar maar gaan afslachten met hun automatische wapens, colts, shotguns, bommenen weet ik veel wat voor wapens ze nog meer vereren.

Maar laat ze hier alsjeblieft ophoepelen met hun provocaties van onder andere Rusland waarmee ze heel Europa in groot gevaar brengen!

Het zou een verademing zijn als Europese regeringen ook eens een kritischer houding zouden aannemen ten aanzien van dit krankzinnige, enge en megalomane land.

Kijk eens op een wereldbol en zie hoe klein de USA is ten opzichte van de rest van de wereld.

Als je ook nog eens bedenkt dan er ongeveer 300 miljoen Amerikanen zijn en de totale bevolking van de wereld uit ongeveer 7 miljard mensen bestaat, dan denk je toch: hoepel op en ga je met je eigen bemoeien!

En hou op met het bedreigen van de rest van de wereld

Ik wil niet bang moeten zijn!

uitgaven aan "defensie" van de grote landen naast elkaar gezet:

Afbeeldingsresultaat
Beluister het album Earthling van David Bowie, met daarop het nummer I'm Afraid of Americans.

'VS vermoordde meer dan 20 miljoen mensen sinds het einde van WOII........'

'VS buitenlandbeleid sinds WOII: een lange lijst van staatsgrepen en oorlogen..........'

'List of wars involving the United States'

'VS: openlijke militaire oefening met terreurgroep in Syrië......'

'NAVO gaat VS helpen in Zuid-Amerika terreur uit te oefenen: Colombia lid van de NAVO.........'

'VS commando's vechten o.a. in Midden- en Zuid-Amerika, aldus het VS ministerie van oorlog.........'

'VS heeft Rusland al 3 keer met oorlog gedreigd, de laatste 2 keer in de afgelopen 1,5 week......' (bericht van 5 oktober 2018)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten