Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 27 maart 2018

John Nettles (fascist/racist) hoofdrolspeler in 'Midsomer Murders' bij BBC First.........

Was in de veronderstelling dat de BBC John Nettles aan de kant had geschoven vanwege zijn fascistoïde racistische (eigenlijk dubbelop, 'maar goed......') uitspraken en handelen. Echter zag gisteravond tijdens het zappen dat BBC First een nieuwe serie 'Midsomer Murders' met deze ploert op de rol heeft staan, vanaf 10 april worden de nieuwe afleveringen uitgezonden.........

Om een voorbeeld van zijn schoftengedrag te geven: Nettles weigert gekleurde mensen voor deelname aan deze serie.......

Ziggo is één van de kabelaars die BBC First doorgeeft (wat betreft de publieke zendgemachtigden: ook KRO-NCRV zenden deze serie uit, waar de NPO zich al eens druk heeft gemaakt over het feit dat BBC First deze waardeloze detective uitzendt.....)...... De NPO, je weet wel, de 'onafhankelijke zendgemachtigde' die zwarte piet weigert te schrappen.....

Tijd voor een boycot van deze serie en degenen die deze serie met Nettles blijven uitzenden, ondanks dat ze op de hoogte zijn van deze zaak!! (overigens zijn er ook seizoenen waaraan deze Nettles niet heeft meegewerkt, kortom: 'het kan wel' zonder deze ploert)

Vergeet bij dit alles niet, dat er al dik meer dan 100 jaar veel gekleurde mensen in Engeland wonen, dit i.t.t. Nederland.

33 opmerkingen:

 1. Ik schreef eerder dat dit grote nepnieuws is. Maar het is duidelijk dat niet welgevallige opmerkingen direct worden weggehaald. Bepaald niet democratisch aangelegd deze webmaster.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Unknown,

  dat je je naam niet noemt, is geen probleem op dit blog, ook kritiek is geen reden een reactie te weigeren, zelfs niet als je reactie totaal ongegrond is, echter als je tekeergaat als een waanzinnige is de kans groot dat je reactie niet geplaatst wordt. Nettles is wel degelijk een racist, hij wenst geen gekleurden te zien op 'de set', dit is al jaren bekend en bepaald geen nepnieuws, sterker nog het is geen nieuws!
  Met vriendelijke groet,
  'webmaster' (ha! ha!) Willem Wachtmeester.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Seizoen 9, aflevering 16 bijvoorbeeld?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Unknown,

  och gotte god, heeft de BBC Nettles gedwongen toch eens een kleurling mee te laten spelen, nadat in GB een storm van protest ontstond op onderzoek dat Nettles aanwees als racist...... Heb afgelopen maanden nog wat delen gezien op BBC First (geen makkelijke taak, wat een voorspelbare suffe verhalen), waar niet één gekleurde persoon in figureerde.....

  Met vriendelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Racist klopt maar waar komt dat facsist vabdaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geachte Unknown,

  dank voor uw reactie. Het is u wellicht niet opgevallen, maar zelf heb ik nooit een racist ontmoet, die niet tevens een fascist was, niet voor niets dat de begrippen in elkaars verlengde liggen.

  Met vriendelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van dit hele artikel klopt geen zak. Als er trailers op BBC First zijn over nieuwe afleveringen, dan zijn dat die met acteur Neil Dudgeon, John Nettles heeft de show in 2011 verlaten, dus daar wordt niets meer mee gefilmd. Logisch dat er inderdaad dan seizoenen zonder hem zijn.

  Daarnaast is de ophef ontstaan door uitspraken van de director van de serie, Brian True-May.
  John Nettles heeft er niets mee te maken. Sterker nog, niets in Engeland wijst daarop.

  Ik raad de auteur zich beter en meer te verdiepen in plaats van een acteur zwart te maken zonder enige aanleiding, gebaseerd op niets en omdat hij de acteur verwart met de regisseur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geachte 'Anoniem',

  verdiept u zich eens in de discussie die in GB werd gevoerd over John Nettles. U heeft het over trailers, voorlopig zond BBC First tot voor kort afleveringen uit, veelal 2 per keer, waarin Nettles wel degelijk de hoofdrol speelde.

  Met vriendelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geachte Anoniem;

  zag gisteravond (31 januari 2019, rond 18.45 u.) een klein stukje van Midsomer Murders op BBC First en wie schetst mijn verbazing, toen ik John Nettles weer met z'n dikke kop op de buis zag als hoofdrolspeler......

  Met vriendelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nog nooit gehoord van herhalingen? Dat is het uitzenden van oude afleveringen, dat is wat het zijn op BBC First.
  Ja ik heb mij verdiept, het gaat om de oud producer May.
  Onderzoek doen is niet je sterkste punt.
  Enkel mensen zwart maken en racisme roepen. Ga je schamen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, dus het herhalen van de racistische Midsomer Murders series is geen probleem.... ha! ha! ha! ha!

  Ik weet niet of het je bekend is, maar GB kent al veel langer een gekleurde bevolking dan Nederland, voor hen is deze serie ronduit een belediging...... Zelfs op BBC World Service radio sprak men een paar jaar geleden met schande over John Nettles als degene die geen kleurlingen op de set wenste.......

  Als ik jou zou zijn (gelukkig niet, ik vrees wansmaak), zou ik me iets verder verdiepen in de materie dan je gewend bent te doen.

  Bovendien is Nettles een C-acteur en is de serie nog net spannend genoeg voor jonge en zeer oude kijkers.

  Verder veel plezier met Nettles, ajuus!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. willem wachtmeester,de expert??

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geachte Anoniem,

  waar slaat uw reactie op? Ook al fan van fascist Nettles?

  M.v.g.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Misschien moet de persoon die deze onwaarheden in zijn blog heeft gezet zich toch wat beter verdiepen in de zaak. Het was de creator en tevens producer Brian True-May die deze stelling innam. Niet John Nettles.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-1373502/Midsomer-murder-minorities-says-John-Nettles.html

  https://www.independent.co.uk/news/media/tv-radio/midsomer-murders-producer-brian-true-may-suspended-over-minorities-comment-2242250.html

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Beste Unknown,

  dank voor uw reactie. Luister dagelijks naar de Britse radio en een jaar of wat geleden was daar een dikke discussie op meerdere zenders over deze zaak. Daar viel wel degelijk de naam John Nettles als racist, die geen gekleurden op de set wenste. Uiteraard is de producer mede verantwoordelijk zonder zijn medewerking zou de serie niet zijn gemaakt met Nettles in de hoofdrol, of beter hoofddrol.
  Veel plezier met uw serie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Man man man, ga lekker het songfestival kijken anders. Kijk ik wel lekker naar Midsomer Murders. Ook met John Nettles in de hoofdrol...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Beste Anoniem,

  kijk jij maar fijn naar die vette fascist en z'n 'geweldig spannende' flutverhalen, mijn zegen heb je! Het Songfestival..... ha! ha! ha! ha! ha!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. OMG....verdiepen jullie je aub eens in bijvoorbeeld het daklozenprobleem of de eenzaamheid van ouderen in ons eigen land dan in de opvattingen van een buitenlandse acteur, jemig, hoe bedoel je oppervlakkig...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Geachte Anoniem,

  leest u de rest van de berichten op dit blog eens en u zal zien dat die onderwerpen wel degelijk worden aangesneden op dit blog. Ook fascisme (en racisme) komen veelvuldig aan bod, vandaar ook mijn commentaar op Nettles.

  Met vriendelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Kijk al jaren midsomer. Waar let je op, vind het een prachtige serie en vond het jammer dat John nettles stopte ben zelf Indisch dus ook donker.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Geachte Anoniem ach geniet lekker van John Nettles, een 'geweldige acteur' en racist. Het zegt mij en velen met mij niets dat een gekleurd persoon racisme verdedigt, nooit zal dat een legitimatie voor racisme (en fascisme) zijn.
  Met vriendelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. jos van de meulengraaf14 januari 2020 om 11:54

  Beste A.,
  Naar aanleiding van deze berichten heb ik op internet gezocht naar meldingen over het vermeende racisme van John Nettles. Je zou verwachten dat het er vol van staat, omdat het om een bekende serie en acteur gaat. Ik kan er echter niets over vinden, alleen enige ophef over uitspraken die de producer deed. Kunt u een duidelijke bron aangeven voor uw bewering, duidelijker dan 'dat het een jaar of wat geleden' op de radio is geweest? Of hebt u de kwestie rond die producer misschien verkeerd begrepen? Als er discussie over is geweest op de radio, zou het internet daar ongetwijfeld over moeten getuigen. Als u geen concrete bron kunt noemen, loopt u het risico van een aanklacht wegens laster.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Geachte heer van de Meulengraaf,

  u vergeet één belangrijke zaak, ondanks dat er fikse ophef over het racistische gehalte van Jonh Nettles is geweest in Groot-Brittannië, vooral op de BBC, de maker van de serie,heeft de BBC er alle belang bij dat deze kritiek verdween van het internet, immers men zendt nog steeds de serie met Nettles in de hoofdrol uit.

  Niet lang na alle ophef begon de BBC de serie met een andere hoofdrolspeler dan Nettles, me dunkt niet voor niets..... Echter de 'harde kern' van Midsomer Muders fans eiste dat de serie met Nettles minstens tot het einde der dagen zou worden herhaald. Heb verder geen tijd nog zin om het internet af te struinen, ik raad u dan ook aan om alle berichten na te lezen, die ik schreef over deze serie en haar racistische 'acteur' Nettles. Dit kan u doen door op het label 'Midsomer Muders' te klikken, direct onder mijn bericht.

  Verder wens ik ook u 'veel plezier met deze geweldige serie...'

  Met vriendelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. jos van de meulengraaf14 januari 2020 om 13:41

  Dat de BBC in staat zou zijn het internet compleet te zuiveren van onwelgevallige bijdragen lijkt mij een weinig realistische voorstelling. Kritiek was er jaren geleden op de producer en diens standpunt met betrekking tot het ontbreken van raciale verscheidenheid in de serie Midsomer Murders. John Nettles had daar niets mee van doen. Hij behoorde zelfs tot degenen die kritiek uitten op de producer (zie https://www.bbc.com/news/world-europe-jersey-12959203 ). Uw zwartmakerij lijkt me daarom beneden alle peil, strafbaar zelfs.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Geachte heer van de Meulengraaf,

  nogmaals dank voor uw reactie. U zult ervan staan te kijken wat men aan informatie van het internet weet te halen en voor een organisatie als de BBC is dat een fluitje van een cent. Over geld gesproken: Midsomer Murders is een kleine goudmijn voor de BBC, dus daar wil men wel wat eieren voor breken......

  De kritiek was zowel op de producer als Nettles gericht, in eerste instantie zelfs veel meer op Nettles, logisch dat hij zijn blazoen probeert te zuiveren, echter als hij werkelijk kritiek had op de producer was het niet moeilijk geweest om te dreigen met opstappen, zoals we weten heeft hij dat nooit gedaan..... Gegarandeerd als dit gebeurd was (Nettles opgestapt)dat een flink aantal Britten pissig was geweest en had geëist dat Nettles op zijn voorwaarden de hoofdrol weer op zou nemen..... Wel heb ik begrepen dat er een andere Midsomer serie werd gemaakt zonder Nettles en met gekleurde Britten......

  Wat u er verder van vindt zal me een zorg zijn, nogmaals veel plezier met de waardeloze acteur Nettles en zijn suffe bejaarden serie.

  Toch met vriendelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Jos van de Meulenhof23 januari 2020 om 14:37

  U opent bij uw hersenspinsels de mogelijkheid om opmerkingen te plaatsen. Waarom eigenlijk, als u vervolgens reageert met ‘wat u er verder van vindt zal me een zorg zijn’. Aan lompheid lijdt u duidelijk geen gebrek. En als u uw afgrijzen over de serie met John Nettles tentoonspreidt, zet u meteen een hele bevolkingsgroep in de hoek (‘suffe bejaardenserie’). U hebt zelf duidelijk nog niet de leeftijd der wijzen bereikt. Verder blijft het nog steeds een groot raadsel waar uw neurotische beledigingen op gebaseerd zijn, want u heeft er nooit ook maar één bewijs voor geproduceerd. We moeten u maar gewoon geloven op uw mooie blauwe ogen. Zo zijn er in de geschiedenis meer geweest die met valse, schreeuwerige praat mensen achter hun kar probeerden te spannen. En dan durft u het te hebben over fascisme. Foei.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Geachte heer van de Meulenhof,

  slaapt u gerust verder, ik heb meer dan voldoende tijd besteed aan uw ophemeling van Nettles en heb mijn tijd verder hard nodig voor veel belangrijker zaken. Leest u alle reacties nog eens na en veel plezier met uw suffe serie. Echt ingaan op wat ik zeg doet u niet, zoals het feit dat men heeft geprobeerd een nieuwe Midsomer Murders te brengen zonder Nettles in de hoofdrol en met gekleurde acteurs/figuranten, denkt u dat dit voor niets was?

  Trouwens belachelijk dat ik mijn mening niet zou mogen geven over deze serie, als het volk wat minder naar dit soort series zou kijken en eens de moeite nam om te zien wat er echt gebeurd in de wereld, zou er een hoop ellende te voorkomen zijn.

  Nogmaals: slaapt u gerust verder en geniet van uw meer dan suffe en totaal ongeloofwaardige serie, al was het alleen al door het ontbreken van gekleurden acteurs.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Jos van de Meulengraaf24 januari 2020 om 16:02

  Lezen is ook al niet uw sterkste punt. Waar ziet u dat ik John Nettles ophemel? Ik heb alleen bezwaar tegen de manier waarop u zonder enig bewijs aan te dragen een persoon wegzet als racist en fascist.
  De reden dat Nettles met de serie stopte leest u hier:
  "I never thought when we were filming the pilot in 1996 that I would go on to film so many episodes. It has been a joy to be involved in such a long-running series with so many good actors and great storylines. It's the end of an era for me." Speaking about his decision to leave, he added: "I suddenly realised that I'm going to be the oldest detective in the business now that David Jason has thrown off the mantle. But it was a very difficult decision to make. I'll have been doing Midsomer Murders for 14 years by the time Barnaby leaves. I've formed familial ties with the people involved in the show and they will be hard to break. It's always wise to leave people wanting more, rather than be booed off the stage because you bored them."
  Opnieuw kan ik een bron opgeven, iets waartoe u tot dusver nog steeds niet in staat bent geweest: https://www.hellomagazine.com/film/2019031070594/john-nettles-midsomer-murders-why-did-he-leave/
  Ik zou zeggen: laat nu eindelijk eens iets zien waaruit blijkt dat u gelijk hebt. En als u dat niet kunt, wees dan een vent en geef het toe. Verberg u niet achter de drogreden dat u uw tijd hard nodig hebt voor veel belangrijker zaken, want u was zelf degene die dit aankaartte. Het is wel erg gemakkelijk om dit aan te voeren op het moment dat u er niet meer uitkomt.
  En uiteraard mag u uw mening geven over deze serie, dat wordt u door niemand verboden. Misschien ben ik het zelfs wel met u eens, maar daar gaat het niet om. Ellende in de wereld wordt ook veroorzaakt door mensen die onjuiste, akelige beschuldigingen in de wereld brengen. Racisme is vreselijk en heel dom, maar dat geldt ook voor dit soort uit de lucht gegrepen aantijgingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Geachte heer Meulengraaf,

  u maakt zich dermate druk en vindt dat ik een hele groep mensen in de hoek zet (alsof ik een ouderwetse onderwijzer ben... ha! ha! ha!) dat het me bevreemd dat u nu zegt geen fan van van Nettles te zijn. Voor de rest verwijs ik u naar alles wat ik over Nettles en z'n flutserie heb gezegd, het lijkt verdomd wel alsof u verlieft bent op deze bolle racist.

  U verveelt zich wellicht, echter ik heb m'n tijd hard nodig en al veel teveel tijd in uw reacties gestoken. Wellicht zal ik in de toekomst nog eens over Nettles schrijven. Nogmaals lees al mijn artikelen over Nettles en mijn reacties op uw gezeur nog eens na, ajuus!! (ik ben overigens het grootste deel van mijn leven een anti-fascist en racist geweest en zal me zeker de mond niet door u laten snoeren)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Jos van de Meulengraaf25 januari 2020 om 10:49

  Mijn conclusie: u bent niet serieus te nemen. Dat is dan een probleem minder. laat de onbevooroordeelde lezer maar een mening vormen over deze discussie.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Nogmaals u begrijpt niet eens wat ik u als antwoord schreef over Nettles, bijvoorbeeld dat zelfs wanneer hij geen racist zou zijn, hij nooit mee had moeten werken aan een duidelijk racistische serie! Nettles was bekend genoeg om een andere regisseur af te dwingen..... En dat meneer van de Meulengraaf is nog maar één van de door mij genoemde zaken waar u niet serieus op ingaat... Uiteraard lult Nettles z'n smerige straatje schoon, zoals ook foute politieagenten poogden hun vuile straatje schoon te poetsen na WOII...

  Voorts heeft u niet uit te maken of ik het wel of niet druk heb, u heeft het zeker niet druk en uw denkraam is uiterst beperkt. Gelukkig heb ik een groot aantal lezers die wel begrijpen waarover ik spreek en daarvan is Nettles maar een heel klein onderdeel.

  Nog een fijn leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik vind het een rare discussie want het gaat er toch om of je een serie leuk vond of niet? Ik vind er niks aan maar dat ligt niet aan de hoofdrolspdeler of zo. En of dat er donkere mensen in spele .groetje Nikki

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Beste Nikki,

  dank voor jouw reactie. Misschien een vreemde discussie, maar vergeet niet dat men het steeds meer als normaal ervaart als er racisme of zelfs fascisme opduikt in de maatschappij en in de media. Vandaar mijn enigszins 'fanatieke commentaar'. Inderdaad, verder is het een waardeloze flutserie.

  Met vriendelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen