Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 23 november 2021

Undercoveractie onthult structurele mishandeling van paarden op IJslandse bloedboerderijen en dat t.b.v. de intensieve veehouderij

Het hieronder opgenomen persbericht van Dier&Recht geeft nog eens aan hoe ongelofelijk ziek de intensieve veehouderij werkelijk is. Van drachtige merries worden grote hoeveelheden bloed afgenomen om die te gebruiken om de vruchtbaarheid van varkens en koeien te verbeteren.....

Naast het vreselijke leed dat dieren wordt aangedaan in deze doodsindustrie, is de intensieve veehouderij er verantwoordelijk voor dat ons kleine Nederland een onevenredig grote aanjager is van de klimaatverandering, vanwege de enorme uitstoot aan CO2 en methaangas, een broeikasgas dat 80 keer zo sterk is dan CO2, terwijl de CO2 uitstoot van deze veehouderij in de EU  al groter dan de CO2 uitstoot van alle autoverkeer in datzelfde gebied...... De Nederlandse intensieve veehouderij houdt op jaarbasis 600 miljoen dieren

Het voorgaande nog naast de grote uitstoot door deze veehouderij van ammoniak en stikstof, ook al niet echt lekker voor het milieu, om het maar voorzichtig te stellen.....

Dan is de intensieve veehouderij ook nog eens verantwoordelijk voor het platbranden van oerwouden om daar soja te telen voor deze doodsindustrie....... (80% van de wereldsojaproductie gaat naar diervoer >> Nederland is na China de nummer 2 importeur van soja.....)

Voorts is het eten van kadavers slecht voor de volksgezondheid, zo kan het: -maag- en darmkanker veroorzaken, -zorgen voor hart- en nierfalen, -de lever aantasten en daarmee de hersenen, voorts kan het eten van vlees ons grootste orgaan aantasten: de huid......


(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice, first choose 'Engels' [English] so you can recognise your own language [the Google translation is first in Dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in English])

 

23 november 2021

Undercoveractie onthult structurele mishandeling van paarden op IJslandse bloedboerderijen

Een internationaal team van dierenbeschermingsorganisaties publiceert deze week de resultaten van een undercoveronderzoek naar bloedboerderijen op IJsland. Op deze boerderijen wordt het vruchtbaarheidshormoon PMSG gewonnen uit het bloed van drachtige merries. Het onderzoek onthult ernstige misstanden bij het aftappen van het bloed. PMSG wordt in de Europese vee-industrie gebruikt om de vruchtbaarheid van zeugen en koeien te verbeteren.

De misstanden
Dierwetenschapper Sarah Pesie van Dier&Recht: “De undercoverbeelden onthullen systematische mishandelingen. De paarden worden hard geslagen met stokken en balken en opgedreven door bijtende honden. De drachtige merries worden vastgesnoerd in een box en krijgen een dikke naald in hun hals gestoken waarna hun bloed wordt afgetapt. Dit veroorzaak veel pijn en stress.”

Het onderzoek
Het twee jaar durende onderzoek is uitgevoerd door de Animal Welfare Foundation (Duitsland) en Tierschutzbund Zürich (Zwitserland) met undercovercamera’s en informanten. Bij de bloedwinning worden zowel IJslandse als Europese dierenwelzijnswetten overtreden. Officieel mogen alleen dierenartsen het bloed aftappen, maar uit het onderzoek blijkt dat veel handelingen worden verricht door ongekwalificeerd personeel. Als er al dierenartsen aanwezig zijn dan treden ze niet op tegen misstanden.

Bloedboerderijen
Er zijn circa honderd bloedboerderijen op IJsland met gezamenlijk zo’n vijfduizend merries. Die worden elk jaar drachtig gemaakt zodat ze het hormoon PMSG produceren. Dat hormoon blijft ongeveer vijf tot tien weken in het bloed. Tijdens deze periode wordt er bij iedere merrie wekelijks vijf liter bloed afgetapt. In totaal wordt er per dier 25 tot 40 liter afgetapt.

PMSG is onnodig
In 2017 sprak de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde zich al uit tegen het omstreden middel: de bloedwinning is traumatisch voor paarden en er zijn goede alternatieven voor het gebruik van PMSG.

Dier&Recht stuurt samen met internationale partners een brandbrief aan de Europese Commissie met de oproep om de import en productie van PMSG te verbieden.
 
-------------------------------------EINDE PERSBERICHT---------------------------------------

Beeldmateriaal: Dropbox


Bloedboerderijen IJsland
Dropbox


Sarah Pesie
Dierwetenschapper en paardendeskundige
sarah@dierenrecht.nl
020 280 78 06
06 28289947
 
Twitter   Facebook   Instagram  
 

Dier&Recht
Tilanusstraat 8b
1091 BH Amsterdam

www.dierenrecht.nl
www.linkedin.com/company/stichting-dier-&-recht

=====================================

Zie ook: 'Bloedboerderijen en PMSG, of de vreselijke marteling die veel merries in Zuid-Amerika ondergaan.....'

'Paarden zwaar mishandeld voor de intensieve veehouderij.........'

Voor meer berichten over bloedboerderijen en/of de intensieve martelveehouderij, klik op het betreffende label direct onder dit bericht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten