Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 1 december 2021

ZeitZeichen van WDR 5 met schandelijke kritiek op de Sovjet-Unie tijdens de Tweede Wereldoorlog

Vandaag, woensdag 1 december 2021 op WDR 5, in het programma ZeitZeichen, aandacht voor de Russische generaal stafchef (en maarschalk) Georgi Zjoekov, die op deze dag in het jaar 1896 werd geboren.

Ongelofelijk te horen dat men in deze uitzending (van 945 u. tot 10.00 u.) vooral veel aandacht gaf aan wat je niet anders kan zien dan fikse kritiek op wat de Russische troepen hebben gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog (WOII), zoals de mensenrechtenschendingen bij de opmars naar Berlijn..... Voorts wijst de redactie in dit programmaonderdeel op hoe de top van het Russische leger en politiek dachten over de waarde van hun eigen militairen, zo van als er één sneuvelt staan er nog genoeg klaar om die plek in te nemen.....

Je kan voldoende kritiek hebben over wat Stalin heeft geflikt als het gaat over zijn omgang tijdens WOII met militairen en het Russische volk, maar nooit mag worden vergeten dat zonder de Sovjet-Unie WOII niet zou zijn gestopt in 1945, zo waren de landingen van de geallieerden in het Normandië van 1944 onmogelijk geweest, immers het Duitse leger heeft destijds al grote nederlagen geleden in de strijd met het Sovjet leger en had zoveel mogelijk manschappen nodig om te proberen de opmars van het Rode Leger te stoppen..... (wat gelukkig en dankzij de Sovjet-inzet niet is gelukt)

Slechts 2 van het oneindige aantal oorlogsmisdaden begaan door het Duitse leger passeerden de revue in ZeitZeichen, oorlogsmisdaden die veel Sovjet militairen hebben aangezet tot het zelf plegen van oorlogsmisdaden, immers vergeet niet dat er er ten tijde van de Sovjet-Russische opmars richting Berlijn nog amper een burger was die geen familielid had verloren door de door nazi-Duitsland gepleegde oorlogsmisdaden in wat we nu Rusland noemen..... (verder: bedenk eens wat er in de hoofden van de Russische militairen moet zijn omgegaan nadat ze de verschrikkingen in de concentratiekampen van nazi-Duitsland hebben gezien, toen ze deze kampen hebben bevrijd......)

De strijd van nazi-Duitsland tegen Rusland en het verslaan van het nazi-Duitse leger, heeft aan naar schatting 26 miljoen Russen het leven gekost.....

ZeitZeichen? Een schandelijke uitzending en dat NB gemaakt door voor een groot deel nakomelingen van het destijds nazi-Duitse volk!!

 

Voor het beluisteren van deze aflevering van ZeitZeichen, klik op deze link

 

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice, first choose 'Engels' [English] so you can recognise your own language [the Google translation is first in Dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in English])

(als je het Engels niet machtig bent, kopieer dan de Engelse tekst en plak die in deze vertaalapp, de app werkt snel en de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit)

 

Hier de zeer beperkte tekst zoals die op de site van WDR 5 is te vinden:

1. Dezember 1896 - Marschall Georgi Schukow wird geboren

 

Am Ende des Zweiten Weltkrieges tritt er ins Rampenlicht der Weltpolitik: Der sowjetische Marschall Georgi Schukow nimmt in Berlin die bedingungslose Kapitulation der deutschen Wehrmacht entgegen.

Moskau, 22. Juni 1941: Der Generalstabschef der Roten Armee, Georgi Schukow, wird um vier Uhr morgens in den Kreml zu Stalin beordert und erfährt: "Die deutsche Regierung hat uns den Krieg erklärt." Die Nationalsozialisten haben den Überfall auf die Sowjetunion im Geheimen schon lange geplant - unter dem Decknamen "Unternehmen Barbarossa".

Georgi Schukow, sowjet. Marschall (Geburtstag, 01.12.1896)

WDR ZeitZeichen 01.12.2021 14:45 Min. Verfügbar bis 02.12.2099 WDR 5


Download

=================================

Voor meer berichten over WOII, nazi-Duitsland, Holocaust, concentratiekampen (waar ook Roma, Sinti, homo's, politieke gevangenen en Russische krijgsgevangenen op grote schaal werden vermoord....), Sovjet-Unie, en/of Stalin, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten