Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 11 december 2021

Schouten (ChristenUnie minister) moet van de rechter beelden van eendenmishandeling en moord nogmaals bekijken: stop de eendenfok!!

Het is weer eens zover: demissionair minister Schouten van de ChristenUnie* heeft amper gereageerd op gruwelijk geweld tegen eenden, alleen het doodslaan van eenden werd beboet...... Gelukkig heeft de rechter in een door Animal Rights aangespannen zaak tegen deze meer dan waardeloze minister zowaar geoordeeld dat Schouten de eerder door Animal Rights gemaakte beelden nogmaals moet bekijken en beoordelen..... Een mooie uitspraak voor de eenden in de intensieve veehouderij, ik ben echter bang dat dit niets zal uithalen, immers waarom zou schouten na 4 jaar lang grove dierenmishandeling te hebben toegestaan, nu haar mening daarover veranderen....??

Het is een schande dat de mens denkt het recht te hebben om dieren te vermoorden en dat op een enorm grote schaal, zo houdt de Nederlandse intensieve martelveehouderij op jaarbasis 600 miljoen dieren die worden groot en doodgemarteld, waarvan het overgrote deel in Nederland wordt vermoord.....

De intensieve veehouderij is een overduidelijke weerspiegeling van het inhumane neoliberale kapitalisme, waar maar 2 dingen gelden: zoveel mogelijk winst maken (in dit geval over de rug van vele miljarden dieren) en macht vergaren en deze in de praktijk misbruiken voor het bepalen van regeringsbeleid...... Schouten is dan ook niets anders dan een grootlobbyist voor de intensieve veehouderij, waarbij ze het accepteert dat vleeseten niet alleen slecht is voor de volksgezondheid, zeker als je alleen al het antibiotica gebruik in deze doodsindustrie ziet (waar het antibioticum dat het laatste redmiddel is voor de mens, al volop wordt ingezet...), maar ook voor het ontstaan van besmettelijke ziekten als griepvirussen en Coronavirussen....... 

Verder is de intensieve veehouderij één van de grootste aanjagers van de klimaatverandering, verantwoordelijk voor een enorme uitstoot aan CO2, in de EU zelfs meer dan al het autoverkeer in datzelfde gebied..... Daarnaast is deze doodsindustrie niet alleen verantwoordelijk voor de uitstoot van grote hoeveelheden stikstof, nitraat en ammoniak, maar ook van methaangas, een broeikasgas dat meer dan 80 keer zo sterk is dan CO2..... Het krachtvoer voor de intensieve veehouderij bestaat vooral uit sojabonen, waarvoor o.a. het Braziliaanse Amazonewoud wordt verbrand..... Uiteraard is dat laatste ook een enorme aanjager van de klimaatverandering, waarbij het verbrande woud geen CO2 meer kan opnemen..... Het is nu al zo dat grote gebieden van het Amazonewoud meer CO2 uitstoten dan opnemen....... (Nederland is na China de grootste soja-importeur ter wereld, waarbij 80% van de wereldsojaproductie naar diervoer gaat >> veganisten en vegetariërs wordt volkomen onterecht vaak verweten dat ze het grootste deel van de sojaproductie zouden gebruiken)

Vergeet niet dat de gevolgen van de klimaatverandering: grote droogte, overstromingen, orkanen en bosbranden aan steeds meer mensen het leven kosten, terwijl de geproduceerde luchtvervuiling jaarlijks wereldwijd aan 8,3 miljoen mensen het leven kost, waarvoor amper maatregelen worden getroffen, terwijl men voor de Coronacrisis al honderden miljarden heeft uitgegeven, waar het aantal doden door COVID-19 bij lange na niet zoveel slachtoffers eist als de klimaatverandering en de oorzaak daarvan >> de enorme luchtvervuiling......

Echter het meest wrange van deze inhumane industrie is het enorme lijden dat dieren wordt aangedaan, hier moet met de grootste spoed een eind aan worden gemaakt!!!          Ook als de kans maar klein is dat hare kwaadaardigheid Schouten het leed van eenden zal stoppen, teken ajb, hoe meer mensen tekenen, hoe minder Schouten deze petitie schouderophalend naast zich neer kan leggen, daarom: lees en teken de petitie ajb en geeft het door!! 


(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice, first choose 'Engels' [English] so you can recognise your own language [the Google translation is first in Dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognise there language translated in English])

 

Eendenmishandeling moet worden onderzocht en gestopt


Foto: medewerkers houden eenden vast

 RECHTSZAAK TEGEN MINISTER GEWONNEN


Minister Schouten heeft van de rechter de opdracht gekregen undercoverbeelden uit de eendenfokkerij opnieuw te beoordelen. Een medewerker van Animal Rights legde in 2018 ernstig dierenleed vast bij eendenfokkers in Dalfsen, Epe en Putten. Op de beelden is te zien hoe eenden aan hun nek worden gepakt en in kratten worden gesmeten. Ze worden geschopt, doodgetrapt en doodgeslagen. Het zijn huiveringwekkende beelden.

Ondanks de grove overtredingen kwamen drie eendenfokkers er met een waarschuwing vanaf. Alleen op het doodslaan van eenden in Epe kwam een boete te staan. Wij gingen in beroep en kregen vandaag gelijk.  Minister Schouten moet de beelden opnieuw beoordelen.

Bekijk de beelden hier.
ACTIE: EENDJES VAN DE KAART

Jaarlijks worden in Nederland ruim 8,5 miljoen eenden geslacht. De dieren worden selectief gefokt op snelle groei en een hoog gewicht. Nederlanders eten zelf nauwelijks eend en bijna al het vlees wordt geëxporteerd.

Willem, wij eisen een volledig verbod op de eendensector. Animal Rights roept iedereen op om onze petitie, in de vorm van een kaart, te ondertekenen. Dit kan tot en met vrijdag 17 december. Wij zullen de kaart vervolgens aan de minister overhandigen.

Met strijdvaardige groet,

Afbeelding

Stop de eendenhouderij

Zet je naam op onze kaart.
 
 
Facebook

 
Twitter

 
Instagram

 

Hier de petitie tekst:


Animal Rights eist dat minister Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) een einde maakt aan de Nederlandse eendenfokkerij. Wij roepen iedereen op om onze petitie, in de vorm van een kaart, te ondertekenen. Dit kan tot en met vrijdag 17 december.

Animal Rights zal vervolgens de kaart aan de minister aanbieden met daarop onze eis dat er een verbod komt op eendenfokkerijen. De namen van alle mensen die de petitie hebben ondertekend worden op de kaart vermeld. Deze is speciaal ontworpen voor onze actie.

Op 7 december bepaalde de rechter dat minister Schouten undercoverbeelden van Animal Rights in de eendenhouderij opnieuw moet beoordelen.

======================================

* Opvallend dat  (fundamentalistische) christenen nooit een probleem hebben met zware dierenmishandeling, sterker nog ze zijn tegen extra controles die e.e.a. aan het licht zouden kunnen brengen, zonder dat dierenactivisten zich ermee bemoeien.... Dat geldt niet alleen voor de ChristenUnie, maar ook voor de christenfundies van de SGP en de oplichters van het CDA.... Terwijl zij toch geloven dat de mishandelde dieren zijn geschapen door de door hen aanbeden god en dat deze hen heeft geboden om zorgzaam met dieren om te gaan..... Ach ja, ze gaan zondag naar de kerk en vinden dan dat het door hen tegen dieren begane geweld is vergeven...... Niets zo hypocriet als een groot deel van de christenen.....

--------------------------------------

Voorts zie: 'Stop de bloedroof bij IJslandse paarden voor de intensieve veehouderij: een petitie van Dier&Recht' (en zie de links in dat bericht!!)

'Dierenmishandeling: organisatie 'Caring Farmers' valt alweer door de mand......'

'Hamletz-vlees Albert Heijn is bepaald geen 2 sterren waard: dierenmishandeling en verwaarlozing

'Dierenmishandeling op ernstige schaal: Kamerleden willen vandaag opheldering over export zieke dieren'

'In 2020 waren 575.000 'kippen' al dood voor aankomst bij slachthuis, aldus NVWA...... Ook hier had de NVWA dus al voor het transport moeten ingrijpen......

'Rechter' beslist in voordeel 'boeren': ernstig dierenleed middels zware dierenmishandeling van moederkoe en kalf zou niet bestaan' (in dit bericht nog geen censuur)

'Albert Heijn belazert de kluit met 'scharrel-varkensvlees': het Beter Leven keurmerk is niets anders dan misdadige oplichting van klanten'

'Zuivel moet van het menu aldus Dier&Recht'

'NVWA zet zieke dieren op transport, terwijl het haar taak is dit tegen te gaan'

'Nieuwe beelden: dierenartsen NVWA doen mee aan mishandeling varkens in slachthuis' (met bewijs op video, beelden en artikel van RTL Nieuws)

'Jagers gaan vanaf volgende week vrijdag weer op het massamoordpad' (zie ook de links in dat bericht!!) Ook in dat bericht speelt Schouten een smerige rol...... 

'Wopke Hoekstra (CDA minister) wil diefstal van huurders gefaseerd afbouwen........' Met aandacht voor het feit dat het CDA grootlobbyist is van de intensieve veehouderij.

'Wopke Hoekstra (CDA minister) hekelt in verkiezingsspotje het beleid van de Rutte kabinetten de laatste 10 jaar, terwijl het CDA daar 6 jaar lang mede verantwoordelijk voor was!!'

'De landbouwbegroting: één van de belangrijkste debatten van het jaar'

'Een verbod op het houden van dieren in kooien voor de hele EU is al jaren te laat, daarom: stop de kooien nu!!'

'Onderzoeksraad voor Veiligheid: het is niet kosteneffectief boeren te verplichten om stalbranden te voorkomen.......' (en zie de links in dat bericht!!)

'30.000 eenden vermoord, Bruggink (NVWA) leeft mee met de 'boer.....''

'Dierenmishandeling: kooientijdperk intensieve veehouderij moet eindelijk worden afgesloten'


Why the EU must stop caging farm animals (PDF) CIWF, 1 October 2018.

'World Vegan Day, een dag die het bloed doet koken bij een fiks aantal lijkeneters'

'Geen halvering veestapel, terwijl de import van vleeskalveren jaar op jaar toeneemt'

'Boeren vs Extinction Rebellion: 'zoek de verschillen'

'Dierenmishandeling legaal: kuikens moeten over 5 jaar binnen 36 uur na de geboorte voedsel en water krijgen'

'CDA fractie Tweede Kamer op Malieveld bij boerenprotest: de intensieve veehouderij moet koste wat kost op peil blijven'

'Carola Schouten (CU minister) vindt dat dieren in overvolle vrachtwagens tot en met 35º C. mogen worden vervoerd' (het is ronduit misdadig om dieren opgepropt in vrachtwagens te vervoeren bij meer dan 25 graden Celsius, daarmee is Schouten wat mij betreft een heel smerige misdadiger!)

'Aantal megastallen in 7 jaar tijd met 76% gestegen..... In Ommen wil men een megastal voor 14.000 biggen bouwen....'

'Schouten (minister 'Christen'Unie) onderneemt niets tegen stalbranden ofwel dierenmishandeling met een 'legitieme laag''

'Stalbranden: dit jaar al 173.500 dieren het slachtoffer, meer dan in heel 2018 - deel 2'

'Stalbranden: dit jaar al 172.000 dieren het slachtoffer, meer dan in heel 2018'

'Explosieve groei dier- en milieuonvriendelijke kalversector en geitenhouderij.... Laatste nieuws: bij brand kwamen 400 kalveren om het leven.....'

'Brandbrief naar alweer falend Rutte 3 inzake biggensterfte, ofwel grootschalige dierenmishandeling blijft ongestraft'

'Vlees.nl belazert de consument op 51 punten, aldus de Reclame Code Commissie'

'Dierenmishandeling >> 'Kweekvis', de gruwelijke manier waarop deze dieren worden vermoord' (zie ook de andere links in dat bericht naar meer dierenleed in Nederland en elders)
 
Gun alle eenden een waterbad

'8 miljoen eenden mogen niet zwemmen in ons land.........'

'Vogelgriep: in 1 week tijd al bijna 200.000 'geruimde vleeseenden.......''

---------------------------------------

Wat betreft het milieu:
'Boeren- en bouwersprotest, gezamenlijk tegen de aarde en het voortbestaan van de mens'  

'Boerenprotest, meer dan 1.000 kilometer file en media die als lobbyisten voor de boeren werken' (en zie de links in dat bericht, ook naar berichten over de stikstofuitstoot en het verbranden van hout!!)

'Stikstofbesluit moet doorgevoerd worden in de intensieve veehouderij'

'Stikstof, het woord dat niet in de Miljoenennota staat: verbazing alom'

'Stikstofadvies Commissie Remkes onbehoorlijk en hypocriet'

'Bossen in Duitsland: nog maar 28% van de bomen is gezond, de rest is ten dode opgeschreven.....'

'Waarom komt commissie Remkes met haar aanbevelingen na Prinsjesdag' 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten