Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 7 oktober 2021

Jagers gaan vanaf volgende week vrijdag weer op het massamoordpad

Op 15 oktober, ofwel vanaf volgende week vrijdag mogen jagers weer hun moorddadige pad vervolgen, ook dit jaar mag dit geteisem weer 300.000 dieren vermoorden dit zonder enige zin, sterker nog: de boel is totaal omgedraaid >> je moet bedenken dat de populaties konijnen, hazen, wilde eenden en fazanten zo ver zijn teruggelopen dat ze in feite beschermd moeten worden.....

Hare ChristenUnie kwaadaardigheid en minister van Landbouw Schouten heeft beloofd een onderzoek te laten doen naar de jacht op deze dieren, waar de haas en het konijn al op de rode lijst staan...... Als uit onderzoek blijkt dat het inderdaad niet goed is gesteld met de genoemde diersoorten overweegt ze een jachtverbod per 2022/2023....... Ofwel dit jaar mogen er zoals gezegd weer 300.000 dieren worden afgeschoten door het psychopathische tuig dat zich jagers noemt..... 

Overigens is het zonder meer belachelijk dat Schouten een onderzoek laat uitvoeren, terwijl al bekend is dat de aantallen van de meest bejaagde soorten zover achteruit zijn gegaan dat er een jachtverbod moet worden ingesteld en dit jaar al!! Je kan dan ook rustig stellen dat Schouten de jagers zoveel mogelijk wil ontzien..... (echt 'fijn christelijk')

We leven niet meer in de Middeleeuwen, het moet afgelopen zijn  met de 'plezierjacht', een woord dat al aangeeft dat jagers er behagen in scheppen om dieren te vermoorden, dit geteisem mag zelfs wapens in huis hebben en vergeet daarbij niet dat de grens tussen het vermoorden van dieren en mensen uitermate klein is......

Opvallend weer dat de Dierenbescherming niet wordt genoemd bij de organisaties die zich tegen de jacht verzetten......

Lees het schrijven en teken de petitie van Animal Rights ajb en geeft het door!! (de brandbrief voor de Tweede Kamer lees je onder het schrijven van Animal Rights) 

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice, first choose 'Engels' [English] so you can recognise your own language [the Google translation is first in Dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognize there language translated in English]).

Teken nu tegen de jacht!

Animal Rights info@animalrights.nl via eprov.nl

Foto: jager met doodgeschoten haas

JAGERS GAAN WEER OP PAD


Volgende week op 15 oktober wordt het jachtseizoen geopend. Elk jaar sterven in deze periode rond de 300.000 dieren. Animal Rights roept, samen met andere organisaties en personen, in een brandbrief de politiek op om de jacht zo snel mogelijk te sluiten.
 
Wist je dat de drijfjacht op hazen is toegestaan? Jagers lopen in een linie door het veld om onschuldige dieren uit hun schuilplaatsen te jagen. Of dat fretten worden losgelaten in konijnenburchten? Zodra een fret een konijnenhol in gaat, vluchten de dieren in blinde paniek weg, waarna ze in een net of kooi terecht komen. Soms samen met de fret, die zich vastbijt in het angstige dier. Al deze dieren zijn de dupe van een onsmakelijke hobby.

Foto: doodgeschoten haasDeze haas werd voor onze ogen gedood.
 
TEKEN NU
Vorig jaar zijn hazen en konijnen toegevoegd aan de Rode Lijst en ook met wilde eenden en fazanten gaat het niet goed. Toch gaat de jacht gewoon door. Dit betekent dat de komende maanden weer 300.000 dieren zullen worden opgejaagd, doodgeschoten en doodgeslagen.

Willem, Animal Rights heeft een brandbrief opgesteld met een oproep aan de politiek om de jacht te sluiten, de jachtlijst af te schaffen en de genoemde soorten actief te beschermen. Jij kan meehelpen door de brandbrief te ondertekenen. Genoeg is genoeg.

Met strijdvaardige groet,

Afbeelding PS Op woensdag 13 oktober om 13.00 uur organiseren we een demonstratie bij de Tweede Kamer in Den Haag. Kom je ook? Volg hier het evenement op Facebook.

ZET JE HANDTEKENING

Afbeelding Demonstreer mee op 13 oktober.

DEEL ONZE BRANDBRIEF

 
Share

 
Tweet

 
Share
ANIMAL RIGHTS
Wie wij zijn
Waar wij voor staan
Wat wij doen
Contact
ONZE THEMA'S
#wegmetbont
#bandejacht
#stopdeslacht
#vervangdierproeven
STEUN ANIMAL RIGHTS
Doe een gift
Hoe je kunt helpen
Webshop
Je kunt ook storten op ons rekeningnummer: NL 29 TRIO 0786 9390 79 t.a.v. Animal Rights

--------------------------------

Hier de brandbrief:

Animal Rights en andere organisaties en personen roepen in een brandbrief de politiek op om de jacht zo snel mogelijk te sluiten. Vanaf 15 oktober mag er weer gejaagd worden op in totaal vijf soorten: haas, konijn, fazant, wilde eend en houtduif. Dat terwijl het voortbestaan van veel wilde dieren in Nederland al enorm onder druk staat. Jessica Smit, campagneleider: “Elk jaar worden in het jachtseizoen rond de 300.000 wilde dieren doodgeschoten. Dit zijn enorme aantallen als je bedenkt dat het met het grootste gedeelte van deze soorten helemaal niet zo goed gaat.”

Teken de brandbrief hier.

TERUGLOPENDE AANTALLEN

Vorig jaar werden de haas en het konijn toegevoegd aan de Rode Lijst. Ook werd dat jaar uitgeroepen tot het Jaar van de Wilde Eend, wegens teruglopende aantallen. Een andere zorgwekkende en significante afname is te zien bij de fazant, ook weer een soort die ‘vrij bejaagd’ mag worden in het jachtseizoen. “Er is geen noodzaak om de jacht nog langer toe te staan en het benutten van wilde, doodgeschoten dieren is voor de voedselvoorziening van de Nederlandse burger ook niet noodzakelijk”, zegt Smit.

OPROEP AAN POLITIEK

In mei van dit jaar zegde de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit toe onderzoek te laten doen naar de staat van instandhouding van de jachtsoorten.1 Dit betekent dat er dit jachtseizoen waarschijnlijk weer 300.000 dieren het leven zullen laten. Vanuit het voorzorgsprincipe zou er gestopt moeten worden met alles wat kwetsbare populaties mogelijk in gevaar brengt, zoals het doden van duizenden of tienduizenden van deze dieren.

Smit: “Wij roepen de politiek op om alles in het werk te stellen om de jacht te sluiten, de wildlijst af te schaffen en de genoemde soorten actief te beschermen. Dit moet afgelopen zijn."

HELP MEE

Animal Rights wil de brief door zoveel mogelijk mensen laten medeondertekenen. Zet je handtekening hier.


De brandbrief wordt gesteund door: Bibi Dumon Tak (schrijver), Hans Bouma (dichter, publicist, theoloog), Jan Siebelink (romanschrijver), Jan-Paul Schutten (schrijver), Jen Hochmuth (bioloog), Jeroen Siebelink (schrijver en journalist), Judith van Willigen (oprichter en eigenaar Bonusvegan), Karen Soeters (oprichter House of Animals), Lisette Kreischer (fotograaf, schrijver en herborist), Mark Kulsdom (oprichter Dutch Weedburger)

En door: Comité Dierennoodhulp, Dierenrechten Alliantie, Diervriendelijk Nederland, Fauna4Life, House of Animals, Rechten voor al wat leeft, The Dutch Weedburger

==========================================

 Zie ook: 'Ondanks een steeds verdere afname van de vraag naar walvisvlees geeft de Noorse regering toestemming om meer dan 2 keer zoveel dwergvinvissen te vermoorden dan in 2020' (en zie de links in dat bericht!!)

'Noorwegen doodt overwegend zwangere dwergvinvissen'

'Japans wereldwijde dolfijn handel en de jaarlijkse massamoord op die slimme en mooie dieren'

'Nederland: in 3 jaar tijd 41.000 vossen vermoord......' (10 februari 2021)

'Bidens oorlog tegen binnenlandse terreur ook gericht tegen o.a. dierenactivisten en milieugroepen'

'OVT (VPRO Radio1) met reclame voor de jacht ofwel voor het vermoorden van dieren'

'Utrecht gaat 's nachts vossen afschieten'

'Dierenmishandeling op grote schaal: Utrechts provinciebestuur laat spreeuwen massaal afschieten, ondanks enorme afname van deze vogelsoort'

'Jacht op wilde zwijnen, zelfs jongen mogen worden afgeschoten in de zoogtijd......' (11 juli 2020) Je weet wel, jacht die ook door 'koning' W.A. wordt uitgevoerd op de Koninklijke Domeinen, hoewel deze misdadiger dit volgens subsidieregels niet zou mogen doen, immers om te kunnen jagen worden deze Domeinen 3 maanden lang gesloten, wat in tegenspraak is met die regels.......  Trouwens al een schande dat W.A. subsidie krijgt voor het onderhoud van de Koninklijke Domeinen, alsof de enorme inhumane sufferd armlastig is.... Schande!!

'Utrechts provinciebestuur: zwanen mogen worden vermoord' (met toestemming van GroenLinks, D66, PvdA, CDA en ChristenUnie........)

'Stropers: jacht op bedreigde diersoorten geïntensiveerd onder dekking van Coronavirus'

'Trump van zins Endangered Species Act de nek om te draaien: bedreigde diersoorten vogelvrij........' (en dat heeft Trump gedaan voor 14 diersoorten, waaronder wolf en beer.....)

'Martijn van Dam (PvdA) wil zo min mogelijk uitgeven aan natuurbeheer en de 'noodzakelijke' jacht op vossen........'

'Menno Bentveld ('Vroege Vogel'): u mag reageren, op de reclame voor het afknallen van ganzen, maar wel beschaafd a.u.b...........'

'Dierenmishandeling in Australië: grootschalig gebruik barbaars gif tegen dingo's en vossen.......'

'Hert neemt jager te grazen!'

'Hert neemt wraak en dood terecht een laffe dierenbeul ofwel jager!!' De rollen kunnen niet vaak genoeg worden omgedraaid, wellicht met behulp van een [echte] mens.

'Zeearend doodgeschoten in natuurgebied Wolvega.......'

'Zeearend dood, jagers wijzen elke verantwoording af..........'

'Jacht, ofwel psychopathisch plezier in het doden van levende wezens........

'Faeröer Eilanden: jaarlijkse barbaarse slachting van dolfijnen >> Boycot Denemarken en de Faeröer Eilanden!!'

'Partij voor de Dieren met schadeclaim van zwanenlijk-koker Smit aan de broek.....'

'Plezierjacht en de zoveelste gebroken belofte van de PvdA.......' Alleen al het woord 'plezierjacht', walgelijk!!!

'Dijksma (PvdA) houdt 'plezierjacht' in stand

'Dijksma (PvdA): jagers zijn natuurbeschermers en natuurliefhebbers......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Liefde uit de loop van een geweer!!'

'Annie Schreijer-Pierik (CDA), de grote 'dierenvriend' wil jagers belonen voor heilzame werk..... AUW!!!' Groothufter Schreijer-Pierik is ook lobbyist voor het martelen van dieren in de intensieve martel veehouderij, nu in de EU fractie van de EVP waarvan naast het CDA ook de fascistische partij Fidesz al jaren deel uitmaakt....... (het is op het oment van dit bijschrift  7 oktober 2021 [/////] en Fidesz is niet uit de EVP gezet maar daar zelf uitgestapt, ondanks dat de EVP al jaren sprak van onderzoeken naar Fidesz en haar baas Orbán, waarbij dezen door de EVP werden gedreigd met uitsluiting......)

'Dierenarts Peter Klaver voor het vergassen en nekken klieven van ganzen........' (reclame voor deze schoft in een programma van de EO christenbroeders)

'Braakhekke lust er wel pap van en een jager die plezier heeft in het doodschieten van dieren...'

Aan de labels direct onder dit bericht heb ik ook 'schoontijd' en 'Koninklijke Domeinen' toegevoegd, de eerste is de tijd van het jaar waarin er mag worden gejaagd en de tweede zoals in een eerdere link al weergegeven: het domein waar Willem Alexander illegaal z'n psychopathische hobby jagen kan uitoefenen (illegaal: daar hij miljoenen aan bijzondere bijstand krijgt voor onderhoud van dit landgoed, terwijl daar de regel aan verboden is dat het landgoed het hele jaar open moet zijn en er dus niet gejaagd mag worden). Laatste update: 10 februari 2022.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten