Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 4 oktober 2021

Koninklijke Shell met haar valse reclames verwent aandeelhouders i.p.v. echt flink te investeren in duurzame energie

Op 21 september jl. kwam DeBeurs.nl met het bericht dat Koninklijke Shell een bedrag van 7 miljard dollar zal laten toekomen aan haar aandeelhouders, dit is het grootste deel van het bedrag van 9.5 miljard dollar aan contanten dat Shell krijgt voor de verkoop van haar bezittingen in het Permium Bassin aan ConocoPhilips....... 

Daarmee beloont Shell haar aandeelhouders, zoals het koningshuis dat grootaandeelhouder is, voor de steun bij het vernietigen van ons aller thuis, de aarde..... Niet alleen dat: door de verbranding van fossiele brandstoffen overlijden jaarlijks miljoenen mensen, in Nederland overlijden alleen al door langdurige auto-uitstoot inademing 18.000 mensen jaren eerder (niet alleen door longkanker en andere kankers, maar ook door hartinfarcten zoals men een paar jaar geleden ontdekte) en loopt een groot aantal kinderen long- en luchtwegklachten op, waarbij zij tevens de kans lopen op psychische aandoeningen......

Over gezondheidsklachten en dood gesproken: de door de verbranding van fossiele brandstoffen veroorzaakte klimaatverandering zorgt voor steeds meer weergerelateerde rampen, waarbij jaarlijks grote aantallen mensen omkomen..... Echt een reden om aandeelhouders een extraatje toe te stoppen, terwijl de kosten voor de volksgezondheid door weergerelateerde rampen en luchtvervuiling amper zijn te berekenen, om nog maar te zwijgen over de kosten voor het opruimen van olierampen......

Shell timmert sinds enige tijd aan de duurzame weg: met leugenachtige spotjes op radio, tv en sociale media doet het bedrijf aan het vals groenwassen (greenwashing) van haar naam, zoals reclame voor snellaadstations t.b.v. elektrische auto's..... Voorts zijn er nog steeds de spotjes over het tanken van V-Power benzine en diesel, soms zelfs vergezeld van het 'compenseren van de CO2 uitstoot' met aanplant van bomen, een idee dat door de wetenschap al lang is doorgeprikt als oplichterij, niet zo vreemd als je bedenkt dat aangeplante bossen pas na 20, 30 jaar CO2 opnemen op een niveau dat er toe doet en dat zelfs na die tijd de verbranding van fossiele brandstoffen nauwelijks compenseert.....

Je kan er overigens donder op zeggen dat de lobbyclub van Shell de komende klimaattop in Glasgow (van 31 oktober tot 12 november) onder de 'titel' COP26 mee zal mogen doen aan het overleg en dat dit als bij de klimaatsof van Parijs voor 95% van de tijd zal zijn, waarbij de milieuclubs als Greenpeace zoals dat het geval was in Parijs, blij mogen zijn als ze voor 5% van de tijd mee mogen doen aan de beraadslagingen...... Ofwel ook de klimaattop in Glasgow zal een klimaatsof blijken te zijn......

Wat betreft het 'duurzame karakter' van Shell: in werkelijkheid geeft Shell 5 keer zoveel uit aan de winning van de fossiele brandstoffen olie en gas dan aan duurzame energie....   

Kreeg vanmorgen een mail van Greenpeace Nederland, dat zowaar actie voert tegen Shell in de Rotterdamse haven, tevens een oproep om een petitie te tekenen voor een verbod op de valse reclames van Shell, lees en teken deze petitie ajb en geeft het door!! (en sla Shell over als je moet tanken of opladen!!) 

Nog een 'leuk weetje' voor de klimaatsceptici onder ons: Exxon en Shell wisten uit eigen diepgravend onderzoek respectievelijk al in de 70er en 80er jaren van de vorige eeuw dat de mens verantwoordelijk is voor de toen al geconstateerde snelle klimaatverandering, dit door de verbranding van fossiele brandstoffen.....* Shell heeft het rapport daarover zelfs nog een paar jaar aan het voortgezet onderwijs ter beschikking gesteld maar daarna als Exxon weggestopt in een diepe donkere kluis, waarna men wetenschappers als Böttcher betaalde om het tegendeel te beweren......**

Ben je nog steeds een ouderwetse oranjeklant, bedenk dan hoe vaak je al bent belazerd door het koningshuis, met 'mooie praatjes' over het stoppen van de klimaatverandering en het terugdringen van de luchtvervuiling, terwijl ze daar juist kapitalen aan verdienen...... (en dat was al onder koningin Beatrix.... 'koning en koningin' ha! ha! ha! alsof we in een sprookje leven!!)

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice, first choose 'Engels' [English] so you can recognise your own language [the Google tranlation is first in Dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognize there language translated in English]).

Teken tegen fossiele reclame, want dat kan echt niet meer

Faiza van Greenpeace nieuwsbrief@email.greenpeace.nl

Tientallen actievoerders zijn NU in in de haven van Rotterdam! In het hart van de vervuiling, de raffinaderij van Shell, brengen we de meest misleidende reclameboodschappen terug naar hun afzender. Onze boodschap?

EU, verbied fossiele reclame en sponsordeals!

Om dit voor elkaar te krijgen hebben we 1 miljoen handtekeningen nodig. Help mee en teken het burgerinitiatief.

Teken voor een verbod

Waarom zouden fossiele reclames verboden moeten worden?

De fossiele industrie gebruikt dure, hoopgevende reclamespotjes en sportieve sponsordeals om zijn vervuilende praktijken te verbloemen. Maar ter vergelijking: Shell investeert 5 keer zo veel in olie en gas als in hernieuwbare energie... 

Los van het feit dat ze ons misleiden, is het überhaupt niet bizar dat de grote vervuilers reclame mogen maken terwijl ze onze aarde verwoesten? 
Ik teken nu

Hoe krijgen we dit voor elkaar?

Met een Europees burgerinitiatief! Als dit initiatief 1 miljoen keer wordt ondertekend, is de EU verplicht om onze eis, een verbod op fossiele reclames, in behandeling te nemen. Veel? Valt mee. Burgers uit alle EU landen doen mee, dat zijn er zo’n slordige 450 miljoen. Dat gaan we met jouw hulp zeker halen!
Met vriendelijke groet,

Faiza Oulahsen 
Hoofd Klimaat en Energie

-----------------------------

Hier het artikel van DeBeurs.nl:

AEX krabbelt op, met Shell aan kop

AEX krabbelt op, met Shell aan kop

Door ABM Financial News op 21 september 2021 09:12 | Views: 6.410

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste dinsdag kort na de beursgong 0,7 procent hoger naar 783,69 punten, terwijl de Midkap eveneens 0,7 procent klom.

Onder de vrijwel volledig groengekleurde hoofdaandelen was Royal Dutch Shell koploper met een koerswinst van 2,8 procent. Shell bereikte een akkoord over de verkoop van zijn bezittingen in het Permian Basin aan ConocoPhilips voor 9,5 miljard dollar in contanten. Daarvan zal de energiereus 7 miljard dollar laten terugvloeien naar zijn aandeelhouders. 

ArcelorMittal won daarnaast 1,4 procent. Maandag was dit aandeel nog de kop van Jut.

In de AMX gingen Arcadis en Air France-KLM aan kop met ongeveer 2 procent winst. Galapagos verloor juist 2 procent.

In de AScX won CM.com 2 procent.

Bron: ABM Financial News

=======================================

*  Zie: ''Shell was al in 1989 overtuigd van klimaatverandering.............' (!!!!) en zie:

'Shell en Exxon die ondanks eigen onderzoek niets hebben ondernomen tegen klimaatverandering, willen met subsidie CO2 opslaan in lege gasvelden' zie verder ook:

'Exxon in VS onder vuur vanwege de al decennialang voorradige kennis over de menselijke hand in de klimaatverandering

------------------------------------------------ 

**  Zie: 'Frits Böttcher een 'klimaatsceptische wetenschapper' die zich liet betalen door o.a. Shell, KLM en AkzoNobel'

------------------------------------------------

Hier nog wat links naar artikelen over de 'gezondheidseffecten' die verbranding van fossiele brandstoffen teweeg kunnen brengen: 'Longartsen tegen gebruik van dieselbrandstof' (en nee, geen Nederlandse longartsen.....)

'130 km/u. brengt geen verkorting van de reistijd, maar wel extra vervuiling.....'

'Luchtvervuiling veroorzaakt naast long- en luchtwegklachten, ook psychische aandoeningen bij kinderen'

'Hartklachten ook door lage niveau's van luchtvervuiling.....'

'Nederlandse lucht nog vuiler dan eerder gedacht.....'


'Nederlander leeft 13 maanden korter door luchtvervuiling, dat zijn meer dan 260.000 mensenlevens' (lullig genoeg overlijden er werkelijk mensen vele jaren eerder doordat zij bijvoorbeeld longkanker hebben opgelopen door auto-uitstoot en dan gaat het om mensen die nooit hebben gerookt, andersom kunnen er onder de rokers ook longkankers zijn ontstaan door de uitlaatgassen van auto's.....) 

-------------------------------------------------

Zie voorts: 'NRC, stop met de propaganda van Shell' (een artikel van Verbied Fossiele Reclame)

'Shell gaat verdienen aan 'bio-LNG' een brandstof die even 'duurzaam' is als de bio-diesel van Neste MY Renewable Diesel'

'Neste MY Renewable Diesel reclame zeer misleidend, sterker nog het is pure oplichting

'De klimaatcrisis was te voorkomen: laat de grote vervuilers als Shell en Exxon betalen' (i.p.v. hen jaarlijks miljarden aan subsidie te geven.....)

'Coronavirus: Shell overweegt verplichte vaccinatie werknemers niet om gezondheidsredenen maar puur winstgedreven'

Koninklijke Shell 'verduurzaamt' o.a. met de sponsoring van de Grand Prix in Zandvoort, georganiseerd door een misdadig lid van de Oranjes' Op dat vervuilfestijn, waar ook Shell grootaandeelhouder dikkop W.A. aanwezig was, werd ook nog eens het Wilhelmus gezongen.... ha! ha! ha!

'Klimaatkantelpunten dicht benaderd aldus 14.000 wetenschappers'

'Een waarschuwing voor de enorme uitstoot van CO2 en de daaruit volgende klimaatverandering uit..... 1912' (!!!!) En dan doet men meer dan 100 jaar later nog steeds veel te weinig om een wereldwijde ramp tegen te gaan, sterker nog >> nog steeds wordt de klimaatverandering verder aangejaagd!!

'Het neoliberale systeem is niet alleen gericht op eeuwige groei maar ook op oneindig oorlogvoeren' (o.a. met aandacht voor het laatste IPCC rapport) Vergeet daarbij niet dat oorlogsvoering en grootschalige militaire oefeningen enorme aanjagers zijn van de klimaatverandering, iets wat op de klimaattoppen telkens weer wordt verzwegen; oliemaatschappijen verdienen trouwens ook goed aan oorlogen en militaire oefeningen.......

'VS laat Golf van Mexico door oliemaatschappijen vervuilen met zwaar vervuild fracking gif'

'Britse regering overweegt goedkeuring voor ontwikkeling door o.a. Shell van een nieuw groot olieveld bij de Shetlandeilanden

'Undercover bij ExxonMobil: greenwashing valt in water'

'Total belazert investeerders met 'duurzame olie- en gasboringen' in Arctisch gebied'

'Deepwater Horizon heeft een apocalyptisch onderwaterlandschap nagelaten met misvormde dieren' en zie wat dat betreft ook:

'BP stelt in milieuplan dat een olieramp op zee goed is voor de lokale economie..........' (!!!!!) Het schoftenbedrijf en dat een paar jaar na de olieramp in de Golf van Mexico!!

'Top van oliemaatschappijen kunnen ongestoord hun vernietigend werk doen: klimaatactivist veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf'

'Joe Biden heeft alweer een verkiezingsbelofte gebroken: toch olieboringen in Alaska'

'Joe Biden spreekt met gespleten tong over terugdringing klimaatverandering'

''Exxon 'topman' vindt klimaatdoelen najagen een onzinnige bezigheid'

'Total rules out Arctic oil drilling, citing 2C goal' De smerige oplichters!!!

'Bescherm het Arctisch gebied tegen gasboringen!'

'ABP investeert door leden gespaard pensioen in de fossiele brandstof vernietiging van onze aarde....' (en zie de links in dat bericht, o.a. over de pensioenen)

'Een meer dan 1.400 km lange oliepijpleiding in Oost-Afrika een gevaar voor meer dan 30 miljoen mensen, een enorm aantal dieren en kwetsbare natuur' (waarin Total een belangrijke en smerige rol speelt....)

'Halve graad opwarming van de aarde zal 150 miljoen mensen het leven kosten......'(!!!!)

'Shell, Exxon, Total, Dupont, Dow en anderen lobbyen bij Trump om afval plastic te exporteren naar Afrika'

'Shell toont andermaal aan lak te hebben aan duurzaamheid met aanstelling van mijnbouwschoft Mackenzie'

'Ajax en PSV hebben lak aan bloedige slavernij in Qatar: WK Voetbal 2022.....' Ook Shell werkt mee aan de bouw van de stadions...

'Shell: greenwashing door dit bedrijf ten overvloede nog eens door de mand gevallen >> bedrijf steunt klimaatsceptische lobbygroep'

'Shell: een strijd van 13 jaar voordat dit 'koninklijke bedrijf' werd veroordeeld voor de enorme olievervuiling in de Nigerdelta

'CDA wenst geen EU 'green deal' en 'klimaatambassadeur' de Boer weet niet waar hij over spreekt

'BP daagt Greenpeace voor de rechtbank'

'Temperatuur Zuidpool voor het eerst in de 'geschiedenis' 20 graden C. boven nul'

'Het IEA is verworden tot een lobbyorganisatie voor de oliemaatschappijen

'Klimaattop Madrid: de grote vervuilers hebben veel te veel invloed'

'Milieugroepen buitengesloten van klimaattop Madrid' (!!!!)

'Klimaattop Madrid bij voorbaat mislukt' 


'BP fakkelt grote hoeveelheid gas af in Gelsenkirchen: 'technische storing''

'Exxon en BP verbranden zonder enig nut jaarlijks miljarden kubieke meters aan gas'

'Negen Nigeriaanse milieuactivisten 25 jaar geleden opgehangen na een schertsproces met hulp van Shell'

'Koninklijke Shell': ondanks 'groene beloften' blijft CO2 uitstoot van dit bedrijf stijgen'

'ABP investeert door leden gespaard pensioen in de fossiele brandstof vernietiging van onze aarde....' (en zie de links in dat bericht, o.a. over de pensioenen)

'Shell scherpt klimaatdoelen aan, ofwel greenwashing op 'topniveau''

'Shell en BP op het valsgroene pad met ontkenners van de klimaatverandering' Ja ja, men blijft ontkennen, hoewel Shell uit eigen onderzoek weet dat de verbranding van fossiele brandstoffen de snelle klimaatverandering heeft veroorzaakt en verder aanjaagt....

'Shell neemt Kosmos Energy over, 'specialist in diepzeeboringen', of: hoe Shell ook de diepzee verder 'duurzaam' wil vervuilen'

'Ben van Beurden (topman Shell) kreeg in 2018 een verdubbeling van inkomen >> in totaal 20 miljoen euro.......' 20 miljoen voor het naar de kloten helpen van de wereld en het belazeren van de kluit.....

'Shell positief over LNG markt: hoe is het mogelijk? ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

'Shell en Exxon lobbyen voor het behoud van eenmalige plasticverpakkingen'

'Shell houdt zich niet aan het klimaatakkoord: 8 bewijzen' (!!!!)

'Cohen Stuart (ING) is niet bang dat klanten weglopen vanwege investeringen in fossiele brandstoffen...... Dat is ingewikkeld gemaakt door de de bankenlobby in en buiten de politiek........' (!!!!) 

'ING, Rabobank en BNP Paribas financieren de oliewinning in het Amazonegebied: u wordt opgelicht!!'

'BlackRock investeert in vernieling Amazonewoud, BlackRock ook verantwoordelijk voor suïcides door microkredietnemers' (en zie de links in dat bericht!!)

ING blij met nieuwe oliewinning voor de kust van Guyana, 'uiterst duurzaam...''

'Rabobank en haar valse strijd om 'duurzame palmolie': zware gezondheidsproblemen en vernietiging van oerwoud

'Ecuadoraans Los Cedros Cloud Forest dreigt te worden vernietigd door mijnbouwbedrijven als Biliton

As Amazon burns BlackRock emerges as world’s largest investor in deforestation, Down to Earth, 31 August 2019

'Ecuadoraanse stam bereid te sterven voor regenwoud

'Coronavirus: Amazonevolkeren die niet in aanraking zijn geweest met de rest van de wereld lopen groot gevaar uit te sterven

'Missionarissen van de dood gaan in het Amazonewoud de 'goede boodschap verkondigen'

'Bolsonaro (president Brazilië) geeft groen licht voor verdergaande genocide op oorspronkelijke volkeren

'Bescherm de Amazone bovenloop tegen commerciële activiteiten' (zie ook de video's in dit bericht)

'Ralph Hamers: ING stopt met investeringen in steenkool energie, hoewel....???' 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten