Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 28 oktober 2021

COP26: geen lobbyplatform voor bedrijven, als we willen dat deze klimaattop wel lukt

Corporate Accountability is een petitie gestart tegen de lobby van bedrijven die regeringen als die van de VS, Groot-Brittannië, de EU en Australië in de hand hebben en daarbij de komende klimaattop COP26 die over een paar dagen in Glasgow van start gaat, kunnen saboteren met flauwe kul als 'net zero' beloften, ofwel doorgaan met de uitstoot van broeikasgassen gemengd met giftige stoffen, door de afvang van die uitstoot en deze ondergronds op te slaan. Onderzoeken laten zien dat dit niet werkt en dat daarbij komende generaties te maken kunnen krijgen met grootschalig weglekken van deze gassen.....

Jammer dat  Corporate Accountability Australië niet noemt daar de laatste weken is uitgelekt dat dit land, samen met andere landen, heeft ingezet op het saboteren van COP26....* Deze klimaattop zou daarmee de zoveelste misser worden, waar eerdere klimaattoppen als die van Parijs en Madrid zelfs zo werden 'belobbyd' dat de resultaten uiterst bedroevend waren, dit bijvoorbeeld met vertegenwoordiging en lobby van de grote oliemaatschappijen die voor 95% van de tijd mochten deelnemen aan de vergaderingen en de milieugroeperingen amper 5% van de tijd mochten aanzitten bij de besprekingen....... Ofwel degenen die de wereld, ons aller thuis, naar de kloten helpen mochten voor vrijwel de volledige tijd deelnemen aan de besprekingen en daarmee hun invloed verzilveren, terwijl de beschermers van ons aller thuis amper mochten deelnemen, om over de zeer geringe invloed die ze daarmee uitoefenden op deze toppen nog maar te zwijgen.....

Waar ook weinig aandacht voor is, is het feit dat jaarlijks meer dan 8 miljoen mensen overlijden aan de gevolgen van lange blootstelling aan luchtvervuiling, terwijl de weergerelateerde rampen aangejaagd door de klimaatverandering ook steeds meer slachtoffers eisen.... Zaken die klimaatsceptici totaal onberoerd laten...... 

Verder moet je niet vergeten dat deze klimaattop als die van voor de Corona-uitbraak zelf een fikse aanjager is van de klimaatverandering, dit vanwege het transport van de deelnemers naar die top, meestal met het vliegtuig......

Voorts zijn er nog de feiten dat men het effect van oorlogsvoering, militaire oefeningen en de invloed op het klimaat door de intensieve veeteelt en landbouw nooit heeft meegenomen op deze klimaattoppen, terwijl dit onevenredig grote aanjagers zijn van de klimaatverandering......

Hoorde vanmorgen dat Shell in aanloop van COP26 plots komt met de belofte dat het bedrijf in 2030 'nog maar de helft' wil uitstoten van wat het in 2015 uitstootte...... Hetzelfde jaar dat Shell beloften deed op de klimaattop van Parijs (COP21), mooie praatjes en beloften, terwijl later bleek dat Shell deze beloften op minstens 8 punten had gebroken......** Te vergelijken met de reclame campagne van deze koninklijke wereldvernietiger voor deelname aan een Noordzee windmolenpark in Schotse wateren, maar waarin uiteraard niet werd verteld dat Shell een vergunning had aangevraagd en heeft gekregen voor het boren naar gas en olie en ook dat in de kustwateren van Schotland....... Het is dan ook duidelijk dat Shell de belofte heeft gedaan die vanmorgen wereldkundig werd gemaakt, om de deelnemers aan COP26 alvast te masseren (ook dat is een smerige vorm van lobbyisme....)..... Als er één oliemaatschappij is die niet is te vertrouwen is het Shell wel***, ik wil dan ook graag de leus van Shell aanhouden die ze doen in bedrieglijke spotjes, maar dan iets aangepast, dus niet (Shell:) Go Well, maar: Shell Go to Hell!! (en neem alle aandeelhouders maar mee, zoals ons koningshuis!!)

Lees en teken de petitie ajb en geeft het door, laat regeringsleiders en andere deelnemers aan COP26 weten dat men eindelijk voor de bevolking en de aarde moet kiezen en niet voor de belangen van grote bedrijven!! (en het argument dat daardoor banen kunnen sneuvelen is uiterst vals, als de aarde zo goed als onbewoonbaar is gemaakt zal er nog amper werkgelegenheid overblijven!!)  


(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice, first choose 'Engels' [English] so you can recognise your own language [the Google translation is first in Dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognize there language translated in English])

(als je het Engels niet machtig bent, kopieer dan de Engelse tekst en plak die in deze vertaalapp, de app werkt snel en de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit)

 


 Corporate Accountability

Tell the U.S., U.K., and EU: side with people, not polluters, at the global climate talks!

Act now

In just a few days, the U.N. global climate talks will begin. And while these annual talks were postponed last year because of the global COVID-19 pandemic, they are moving forward this year, despite the vast global inequity to vaccine access. That means that Big Polluters, and the primarily Global North governments that do their bidding, like the U.S., U.K., and EU, will be at this meeting in force. Meanwhile, many Global South delegates, activists, and the people dealing with the biggest impacts of the climate crisis will not be able to attend.

That’s why Corporate Accountability and our allies will be organizing with all of our creativity, determination, and power to make sure their demands are heard at these climate talks. And we’re starting now, with you.

Earlier today, we hosted a virtual press conference1 featuring climate movement leaders and elected officials from Africa, Latin America, Europe, and the U.S. They unveiled new hard-hitting research showing how Big Polluters are pulling the strings ahead of the U.N. climate talks.2 And they shared high-impact, people-centered, just solutions for addressing the climate crisis that governments attending the upcoming talks need to hear.

Now, it’s your turn. It’s time for Global North governments, like the U.S., U.K., and EU to stop shilling for Big Polluters. Will you demand that the U.S., U.K., and EU governments heed the voices of people in the Global South and on the frontlines of the climate crisis?

Act now

This year at the global climate talks, many of the communities disproportionately impacted by COVID-19 and the climate crisis will not be represented, while the wealthiest, whitest, and most polluting nations and entities (like Big Polluters) will be even more disproportionately represented than they usually are. 


“Net zero” pledges give polluters and polluting countries a free pass to continue extracting fossil fuels, emitting methane, and destroying rainforests.

We know that governments doing the bidding of Big Polluters, like the U.S., EU, and U.K., will use these “net zero” pledges to serve as “get out of jail free” cards at the upcoming climate talks. And governments like the US, historically one of the biggest polluters, have used their political power to stop urgent and equitable climate action at these talks in the past. But this is no game of Monopoly: billions of lives and livelihoods are at stake.

The way to counter Big Polluters and the governments doing their bidding, is to show them that the eyes of the world are on them. Together we can make sure that the voices of people around the globe are heard. Add your name now so we can stop Big Polluters’ schemes and advance real solutions at the global climate talks.

Thank you for all that you do.

Onward, 

Swetha Saseedhar
Pronouns: she/her/hers
Senior Climate Organizer
Corporate Accountability

========================================

*   Zie: COP26: gelekte documenten tonen aan dat de fossiele industrie landen en die van de intensieve veehouderij deze klimaattop willen frustreren' Ja ja, jouw Azijnpisser was een paar dagen geleden nog in de veronderstelling dat de intensieve veehouderij altijd aan bod komt op klimaattoppen, al is het nu wel zeker dat juist de lobby voor intensieve veeteelt en de intensieve landbouw deze zaken van de klimaattoppen hebben weggehouden, een schande van jewelste!! (en dan krijgt die doodsindustrie nog een giga bak EU subsidie ook.....)

'Scott Morrison (premier Australië) en zijn regering proberen de klimaattop COP26 te saboteren

**  Zie: ''Shell houdt zich niet aan het klimaatakkoord: 8 bewijzen' en zie wat dat betreft ook: 

'Shell gaf advies klimaatresolutie te verwerpen' (!!!!)

*** Zo wisten de topgraaiers van Shell uit eigen onderzoek al eind 80er jaren van de vorige eeuw dat de verbranding van fossiele brandstoffen de oorzaak is van de toen al als snel bekend staande klimaatverandering..... Men heeft het rapport van het onderzoek nog een paar jaar aan het voortgezet onderwijs doen toekomen, maar besloot het daarna in een diepe donkere kluis op te bergen en 'wetenschappers' te betalen om de uitkomstenb van het onderzoek te ontkennen...... Eenzelfde manier van doen die Exxon en Total in de 70er jaren van die eeuw hanteerden, ook zij wisten uit eigen onderzoek hetzelfde en zonder dit aan iemand te laten zien, meteen opgeborgen op een bijzonder donkere plek, waarna ook zij wetenschappers betaalden om hetzelfde te doen: ontkennen dat de mens verantwoordelijk is voor de snelle klimaatverandering..... De verantwoordelijke top van Shell, Exxon en Total zouden als ze nog leven moeten worden vervolgd voor massamoord, maar ook de CEO's en managers die na hen het stokje overnamen, immers zij moeten op de hoogte zijn geweest van die onderzoeken en hebben niets anders gedaan dan doorgaan met het vernietigende werk......

--------------------------------------------

Zie verder: 'COP26 (nog) geen aandacht voor één van de grootste broeikasgasuitstoters: de intensieve veehouderij'

'Halve graad opwarming van de aarde zal 150 miljoen mensen het leven kosten......' (!!!!) Vergelijk dat eens met de oversterfte door het Coronavirus of een andere heftige griepgolf.......

'COP26: Nederlandse overheid steunt fossiele industrie met € 17,5 miljard per jaar' (!!!!) (en zie de links in dat bericht!!) Kortom wij mogen betalen voor de vernietiging van ons thuis: de aarde en dan durven de reguliere media in ons land Rutte 3 het groenste kabinet ooit te noemen, terwijl dit nog maar het spreekwoordelijke topje is van de ijsberg....... Over fake news (nepnieuws) gesproken!!

'Britse regering overweegt goedkeuring voor ontwikkeling door o.a. Shell van een nieuw groot olieveld bij de Shetlandeilanden' (!!!!) En dan durft Shell zich groen te wassen (greenwashing) met spotjes op de radio, ofwel Shell probeert de vieze oliepoten tevergeefs schoon te wassen....

'Exxon valt alweer door de 'duurzame mand' en andere grootvervuilers die bijzonder smerig bezig met het groenwassen van hun naam'

'Rutte (VVD premier) 'belooft' de wateroverlast slachtoffers te helpen......' Wateroverlast als gevolg van de klimaatverandering, terwijl Rutte en zijn waardeloze kabinet de oliemaatschappijen jaarlijks steunen met 8,3 miljard euro!! Intussen blijkt dit 17,5 miljard euro te zijn, zie de derde link in deze rij (van boven), die begint met: COP26: Nederlandse, enz...........

'Nederland sponsort fossiele industrie met 8,3 miljard euro per jaar' (artikel van AD) (!!!!) Zie de link direct hierboven!!!

'Dutch Green Business Group investeert in greenwashing: het afkopen van zware CO2 vervuiling'

'Top van oliemaatschappijen kunnen ongestoord hun vernietigend werk doen: klimaatactivist veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf' (en zie de links in dat bericht) (!!!!)

''Net zero' beloften van bedrijven zijn voor meer dan 95% vals: greenwashing op hoog niveau'

'Vreedzame klimaatactivisten in Italië veroordeeld tot straffen van 6 maanden tot 3 jaar.......' ('logisch toch dat je wordt gestraft als je de wereld wilt redden??')

'Joe Biden heeft alweer een verkiezingsbelofte gebroken: toch olieboringen in Alaska' (en zie de links in dat bericht, o.a. naar meer schrijven over de gevolgen van de luchtvervuiling voor de volksgezondheid!!)

'De concentratie van CO2 in de atmosfeer passeert voor het eerst in de wetenschappelijk beschreven geschiedenis de grens van 420 ppm'

'EU beslist over een landbouwdeal die de 'Green Deal' van de Europese Commissie tot een lachertje maakt' (dan te bedenken dat Timmermans en von der Leyen afgelopen week [het is nu 20 juli 2021] hun milieuplan met veel tamtam brachten, de vuile oplichters!!)

'De permafrost ontdooit op grote schaal aldus nieuw onderzoek: een enorme aanjager van de klimaatverandering' (en zie de links in dat bericht)

'De namen van de grote banken die investeren in de vernietiging van de aarde'

'60 banks have poured $3.8 trillion into fossil fuel financing that’s wrecking the climate, violating Indigenous rights, and fueling forest fires around the world.

'De meting van de luchtkwaliteit in de EU wordt eindelijk bijgesteld naar meer gezonde niveaus' (was dat maar waar: lees het bericht!!)

'Shell, Exxon, Total, Dupont, Dow en anderen lobbyen bij Trump om afval plastic te exporteren naar Afrika'

'Shell kijkt vooruit >> naar de subsidiepot voor duurzame energie, terwijl nog vele jaren lang veruit de belangrijkste bezigheid olie- en gaswinning zal blijven'  

'Exxon 'topman' vindt klimaatdoelen najagen een onzinnige bezigheid'

'BP's 'gang naar duurzaamheid': gaswinning in West-Afrika' (en zie de links in dat bericht!!

'Klimaatakkoord een schaamlap, waarmee de burgers worden uitgekleed en de grote vervuilers weer worden ontzien.....'

'Vanaf 2000 tot 2020 is er elk jaar 267 gigaton ijs van gletsjers gesmolten' (en zie de links in dat bericht!!)

''Koninklijke Shell': ondanks 'groene beloften' blijft CO2 uitstoot van dit bedrijf stijgen' En ja 'ons' koningshuis verdient aan de opwarming van de aarde en daarmee aan de luchtvervuiling die alleen in Nederland jaarlijks aan 18.000 mensen het leven kost en dat jaren eerder, meestal na een akelig ziekbed, dezelfde luchtvervuiling die ervoor zorgt dat jaarlijks een groot aantal kinderen long- en luchtwegklachten oploopt...... 'Goed hè?'

'Albert Heijn timmert aan de vals duurzame weg: greenwashing op grote schaal'

'Amazonegebied in brand, Black Rock verdient daar vele miljoenen mee'

'ING, Rabobank en BNP Paribas financieren de oliewinning in het Amazonegebied: u wordt opgelicht!!

'CDA wenst geen EU 'green deal' en 'klimaatambassadeur' de Boer weet niet waar hij over spreekt'    

'Siemens heeft lak aan de klimaatverandering en haar slachtoffers

'Vanaf 2000 tot 2020 is er elk jaar 267 gigaton ijs van gletsjers gesmolten'

'Australië brandt weer.......'

'Oliemaatschappijen in Australië maken misbruik van de Coronacrisis om hun smerige wereldvernietigende agenda door te drukken'

'Australië staat in brand terwijl de regering milieuactivisten straft voor het zich uitspreken tegen de oorzaken van de klimaatverandering' (!!!!) 

'Australië: film 'Dirty Power: Burnt Country' maakt gehakt van regeringsbeleid en media misinformatie' (met de video van 15 minuten)

'Australië: steenkoollobby werkt samen met de regering nog veel meer bosbranden in de hand'

Mijn excuus voor de vormgeving, krijg het niet op orde. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten