Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 1 mei 2021

Albert Heijn timmert aan de vals duurzame weg: greenwashing op grote schaal

AH plaatst nu zelfs 'berichten' op Linkedin, waarin het bedrijf hoog opgeeft over haar duurzame producten..... ha! ha! ha! ha! De winkels liggen afgeladen met producten waarin palmolie is verwerkt, de belangrijkste oorzaak voor het verbranden van enorme gebieden aan oerwoud in Zuidoost-Azië, waarbij naast grote hoeveelheden CO2 ook idem hoeveelheden methaangas vrijkomen (men ontwatert de gebieden voor het verbranden, daarbij kom dat gas vrij, een 80 keer zo sterk broeikasgas dan CO2.....) Bovendien zorgen die enorme branden voor een weersverandering, zoals het veel vaker optreden van hard waaien, daarnaast zijn ze op zich al een bron voor de opwarming van de aarde...... 

Albert Heijns groenwassen (green washing) van haar naam, opvallend dat ook de andere grootoplichter wat betreft duurzaamheid terug is te vinden op dit plaatje: Unilever, grootgebruiker van 'duurzame' palmolie >> grootschalige oplichting van de consument!!

Ongetwijfeld zal AH reageren door te zeggen dat het duurzame palmolie gebruikt, echter dat bestaat niet, door de vraag naar palmolie zal er hoe dan ook steeds meer oerwoud worden verbrand, daarnaast staan die plantages op gebieden die eerder tot het oerwoud behoorden, ofwel dat kan nooit en te nimmer duurzaam zijn.... Er is maar één soort duurzame palmolie: die niet wordt gebruikt voor voedsel of brandstof!! (Neste MY Renewable Diesel (NMRD) is dan ook een grootoplichter!!)

Dat was het nog niet: palmolie is ook al niet duurzaam daar het zonder meer slecht is voor je lichaam, het is een zogenaamd fout vet en zorgt voor obesitas, inclusief de daaraan gelinkte kwalen, vooral in landen waar mensen in het geheel niet kunnen beschikken over gezond voedsel..... 

Ik doe mijn boodschappen vrijwel altijd bij een AH XL* en daar heeft men een enorme afdeling met kadaveronderdelen, alsof het eten van vlees duurzaam is..... ha! ha! ha! ha! ha! (en hou maar op met die sterrenflauwekul, dieren in de intensieve veehouderij leven hun korte leven lang in een regelrechte hel en waarbij veel van deze arme dieren tijdens het vermoorden in het slachthuis ook nog eens met grote regelmaat worden gemarteld....... Nee, 'hééééél duurzaam' AH...... (als palmolie is ook het eten van vlees zonder meer slecht voor je lichaam, het kan diverse kankers veroorzaken en dat in zo ongeveer al je organen....)

'Het lekkere van Albert Heijn?' Koop dan vooral niet te veel groente en fruit in die winkel, zeker de kwaliteit van fruit is meestal naatje pet!! Als je die twee trouwens zonder gif wilt kopen bij AH ben je een godsvermogen kwijt, terwijl AH heel makkelijk contracten kan afsluiten met ecologische telers waarbij de prijzen amper hoger behoeven te zijn t.o.v. met gif bespoten producten, daarmee zou AH werkelijk iets duurzaams doen: het promoten van ecologische teelt!!

Eigenlijk zou je bij AH een zelfscanner moeten gebruiken, immers dan zie je zo of een bonus aanbieding al wordt doorberekend op de bon, maar ja zo werk je de kassa meiden en jongens de winkel uit...... Ik haal dit aan omdat regelmatig bonusaanbiedingen niet in de kassa staan (zelfs niet op vrijdag, terwijl de bonus ingaat op maandag), door controle van de bon kom ik jaarlijks tot minstens € 25,-- aan niet doorberekende bonussen, die je dan met je bon kan incasseren bij de informatie balie, waarbij je lullig genoeg meestal in de rij moet wachten...... (weet trouwens niet hoe dat werkt met een zelfscanner, wellicht moet je dan ook in de rij bij de infobalie)

Tja AH blijft op de kleintjes letten, alleen niet in jouw voordeel zoals men eerder altijd liet weten.........

* Heel veel ouderen en mensen met beperkingen zijn aangewezen op AH daar die samen met Jumbo heel veel concurrentie hebben weggewerkt. In het verleden heb ik al gesteld dat met een steeds groter monopolie van AH en Jumbo men de goedkopere B-artikelen zal zien verdwijnen uit de winkels en dat is inderdaad aan de hand met meerdere producten, zodat je de hoofdprijs moet betalen, althans als je niet de mogelijkheid hebt om een andere winkel te bezoeken, niet voor niets ook dat Albert Heijn bijvoorbeeld de 'winkelbusjes' sponsort voor ouderen en anderen die slecht ter been zijn, zoals je begrijpt gaan die buurtbusjes alleen naar AH of Jumbo...... Over Jumbo gesproken: deze winkelketen hanteert verschillende prijzen in afzonderlijke winkels, een grove schande! Zo is het mogelijk dat de producten in winkels van grensstreken goedkoper zijn dan in andere winkels, om te voorkomen dat men over de grens goedkoper inkopen doet...... Met andere woorden: Jumbo verdient zoveel op haar producten dat het in een groot aantal winkels producten goedkoper kan aanbieden en reken maar dat bijvoorbeeld in de 'grijze wijken' van steden waar maar één winkel is te vinden men de hoofdprijs vraagt, immers de meeste van die oudere bewoners gaan niet een kilometer of verder boodschappen doen.....  

Voor meer berichten over Albert Heijn, Jumbo, duurzaamheid, voedselveiligheid, NMRD, CO2, volksgezondheid en economie (versus), oplichting van klanten en/of greenwashing, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten