Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 1 mei 2021

1 mei Dag van de Arbeid, de dag waarop we de arbeidersstrijd zouden moeten herdenken en vieren

Het zou je niet mogen zijn ontgaan dat het vandaag, 1 mei 2021, de Dag van de Arbeid is, echter de aandacht in de reguliere Nederlandse media is minimaal. Niet zo vreemd als je bedenkt dat de opvolgende regeringen van ons land zich al zo lang deze dag bestaat hebben verzet tegen het vieren van deze dag als nationale feestdag...... 

Alsof zich in Nederland niet ook een groot aantal mensen (inclusief kinderen) letterlijk hebben doodgewerkt in de industrieën die we hier hadden, zoals de textielindustrie....... Alsof zich in Nederland niet hele horden arbeiders hebben verzet tegen de zware uitbuiting en met kleine overwinningen uiteindelijk een redelijk leefbare arbeidsdag en -week bij elkaar hebben gevochten en waarbij ook de arbeidsvoorwaarden er heel wat beter uitzien dan zelfs nog maar 83 jaar geleden. Tijden waarin de vakbonden nog geen grote bedrijven waren die het liefst polderen in de vergaderkamers van werkgevers, maar zich daadwerkelijk inzetten voor de arbeiders......

Gegarandeerd dat er vandaag weer hypocriete PvdA koren de Internationale hebben gezongen in de bejaardencomplexen..... Oh nee, dom van mij, dat mag natuurlijk niet vanwege de Coronahysterie..... PvdA'ers die het gore lef hebben om de Internationale te zingen, terwijl ze een broertje dood hebben aan socialisten, bedriegers die het wel normaal vinden dat hun jongerenafdeling 'Jonge Socialisten' wordt genoemd, jezus wat een oplichters!!

Ach verder niet gezeurd: wat mij betreft is het een feestdag, zal er vanavond een lekkere borrel op drinken!

Luister ook naar het nummer Der Calvinismus van Reinald Grebe te vinden op het album Popmusik, hier de link naar de YouTube pagina, waar je de meeste nummers van het album kan vinden (jammer genoeg niet als album achter elkaar af te spelen), hier de link naar Der Calvinismus:


En hier de link naar de YouTube pagina van Wir sind Helden met het album Soundso (en weer niet als heel album te vinden), een album waarop je o.a. het nummer (Ode) An die Arbeit: 


Tot slot een link naar de YouTube pagina van Alabama 3, die op de meeste albums wel een verwijzing geven naar socialisme en de arbeidersstrijd (Alabama 3 brak pas goed door met de intro van de serie Sopranos: 'Woke Up This Morning', ook te vinden op die pagina), hier de link naar een paar nummers van het album: Exile on Coldharbour Lane:


Ik wens iedereen een mooie en feestelijke 1 mei avond.

Afbeeldingsresultaat voor 1 mei viering

Geen opmerkingen:

Een reactie posten