Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 26 mei 2021

Biden administratie heeft verkoop van $ 735 miljoen aan wapens voor Israël goedgekeurd, net na de zoveelste massamoord op Palestijnen

Na de zoveelste massamoord van Israël op Palestijnen in de Gazastrook heeft de Biden administratie de verkoop en export goedgekeurd van $ 735 miljoen aan wapens voor Israël..... Bij die massamoord op Palestijnen zijn natuurlijk ook wapens uit de VS gebruikt (de export van wapens aan Israël is dan ook een ferme geldinjectie in de VS wapenindustrie, daar de wapens uiteraard van VS makelij zijn.....)

Gisteren nog riep dezelfde Biden administratie o.a. de EU op om geld te geven voor de wederopbouw van de Gazastrook waar een enorm aantal mensen dakloos is geworden door bombardementen op woonwijken, hele woontorens werden platgegooid door Israël...... Door deze terreur hebben meer dan 230 Palestijnen het leven verloren, ofwel die zijn vermoord (onder de dodelijke slachtoffers een groot aantal kinderen.....)...... Zoals je begrijpt overstijgt het aantal (ook zwaar-) gewonden het aantal doden ....... (en nogmaals voor die massamoord en het platgooien van flats en woontorens zijn ook VS wapens gebruikt....)

Geld voor de zoveelste wederopbouw van de Gazastrook, ik snap dan ook niet dat de EU en haar lidstaten zo achter de Israëlische terreur blijven staan, keer op keer ook gooit Israël ontwikkelingsprojecten van de EU plat, valt ziekenhuizen aan in de Gazastrook* (zoals nu weer een kinderziekenhuis van Artsen Zonder Grenzen >> MSF), ook de wegen naar ziekenhuizen werden door Israël gebombardeerd..... 

Met andere woorden: de EU weet dondersgoed dat Israël EU ontwikkelingsprojecten en door de EU betaalde wederopbouwprojecten keer op keer door Israël worden platgegooid en toch blijft men hechte banden onderhouden met deze uiterst gewelddadige fascistische apartheidsstaat, een staat die zich met haar bloedige geweld zonder meer schuldig maakt aan grootschalige terreur... Zelfs een unanieme veroordeling door de EU van het totaal ongelijke geweld van Israël tegen de Palestijnen krijgt men niet door het EU parlement..... (één van de vele bewijzen dat de EU niet werkt >> geen centralisatie maar decentralisatie!!)

* Vorig jaar gooide Israël nog een splinternieuwe medische post plat voor Palestijnen op de West Bank, een post die speciaal was gebouwd voor Coronapatiënten........ 

Zie ook: 'Israël heeft 2 Palestijnse topartsen vermoord, de toegangswegen naar ziekenhuizen gebombardeerd en een kinderkliniek deels vernield' (en zie de links in dat bericht!!)

Rectificatie op 7 december 2021: ten onrechte sprak ik in dit bericht over 735 miljard dollar, dat moet uiteraard 735 miljoen dollar zijn. (het oorlogsbudget van de VS bedraagt ongeveer 735 miljard) Mijn excuus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten