Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 28 mei 2021

79.000 leghennen en kalkoenen vermoord vanwege alweer een vogelgriep uitbraak

Vorige week een uitbraak van vogelgriep bij een intensieve kalkoenhouderij in de buurt van Weert. De 13.000 kalkoenen van wie een deel al flink ziek was, werden vermoord door vergassing, een uiterst benauwende dood. Op een aangrenzend bedrijf werden 66.000 leghennen uit voorzorg vermoord, men heeft deze dieren niet eens op de vogelgriep getest, daar dit ongetwijfeld te kostbaar is, bovendien betaalt de overheid het grootste deel van de 'schade', ofwel ook daarvoor draait iedere belastingbetaler op, inclusief veganisten......

De arme weerloze dieren in de intensieve pluimveehouderij worden met veel te veel in een stal gepropt en men geeft ze preventief antibiotica zodat men hoopt dat ze niet ziek worden, waardoor het immuunsysteem van deze dieren verzwakt en ze uitermate gevoelig zijn voor besmettelijke ziekten als de vogelgriep, trouwens het houden van zoveel dieren in 1 stal is al oorzaak van een slechte gezondheid en een verzwakt immuunsysteem....... (wat betreft het overmatig gebruik van antibiotica in de intensieve veehouderij: antibioticaresistentie bij de mens is dan ook voor een groot deel te danken aan die veehouderij......)

Terecht merkt Animal Rights in het hieronder opgenomen artikel op dat vogelgriep maar al te makkelijk kan overslaan naar de mens, het is dan ook ongelofelijk dat men tijdens de uiterst kostbare 'Corona-pandemie' niet eens wenst te spreken over het op grote schaal terugdringen van pluimveehouderijen (en andere intensieve veehouderij), terwijl de politiek en de reguliere westerse media* dondersgoed weten dat deze vorm van zeer inhumane veehouderij, de oorzaak is voor veel leed onder mensen en dat jaar in jaar uit...... Aan de griep overlijdt jaarlijks een fiks aantal mensen >> dit jaar en vorig jaar een ongeloofwaardig aantal minder griepgevallen, niet vreemd als je bedenkt dat de gewone griep veel symptomen vertoont van het Coronavirus, ofwel de griepdoden worden voor zeker meer dan 90% toegerekend aan het Coronavirus, een schande van grote proporties, daar men het volk bang maakt voor het Coronavirus en om die angst erin te houden rekent men de griepdoden zonder controle toe aan COVID-19....... 

Zelf heb ik voor het eerst sinds decennia een fikse griep opgelopen die wekenlang heeft aangehouden en o.a. een ontsteking heeft veroorzaakt in een hartzakje, waardoor er een grote vochtophoping plaats vond rond mijn hart (als ik het goed heb begrepen). Ik ben intussen 3 keer op Corona getest, 2 keer met de waardeloze PCR test en 1 keer door mijn bloed te controleren (zonder meer de enige echt betrouwbare test) >> 3 keer negatief...... Als ik was overleden had men verder geen onderzoek gedaan en men mij meegerekend bij het aantal Coronadoden, daar ik inderdaad een aantal symptomen vertoonde die bij het vermaledijde virus passen.....

Er moet een eind komen aan de intensieve martelveehouderij, als eerste om het enorme leed onder dieren te stoppen, dieren van wie men intussen weet dat ze gevoelens hebben zoals wij die kennen en ze kunnen denken...... Ten tweede daar vlees en zuivel eten slecht is voor de gezondheid, zo kan vlees en zuivel gebruiken: -het cholesterol gehalte opjagen tot voorbij het gevaarlijke niveau, -maag en darmkanker veroorzaken, -obstipatie (verstopping) veroorzaken en tast het eten van vlees vele organen aan, naast de al genoemde organen ook: -het hart (hartfalen en hartinfarcten), -de lever (en daarmee:), -de hersenen (neem alleen al de gekkekoeienziekte >> BSE), -de nieren en het grootste orgaan: -de huid. Dus doe goed voor de dieren en je lichaam: stop ajb met het eten van vlees en zuivel >> veel bodybuilders zijn overgestapt op een veganistisch dieet en kunnen daarmee veel beter presteren, voorbeelden te over!! Bovendien heb je tegenwoordig zoveel vlees en zuivelvervangers die niet onderdoen voor de dierlijke varianten, maar waarvoor niet minstens 5 kilo groente en een grote plas water nodig is om 1 kilo vlees te produceren en die de gezondheid niet aantast, maar integendeel stimuleert...... (een veganistisch dieet is dan ook een probaat middel tegen het wereldvoedselprobleem!!)

In deze video legt Benno Brugging van de NVWA (een waardeloos instituut dat zich niets aantrekt van de gigantische dierenmishandeling in ons land**) op 'klinische manier' uit hoe 'humaan' de massamoord op kippen in het werk gaat, de NVWA is dan ook een lobby-instituut voor de intensieve martelveehouderij waar dieren die angst en geluk kennen en die kunnen denken zijn verworden tot dingen, waarmee men voor het overgrote deel ongestraft van alles kan uitvreten..... 

Als veganist help je de wereld waarop we leven, immers de intensieve veehouderij is een enorme aanjager van de klimaatverandering, alleen al door de grote uitstoot van methaangas die deze doodsindustrie produceert...... Methaangas is een meer dan 80 keer zo sterk broeikasgas dan CO2 en daarover gesproken: de CO2 uitstoot voor en door de intensieve veehouderij in de EU is groter dan de totale uitstoot aan CO2 die het autoverkeer in dat gebied produceert........ Voorts is Nederland na China de nummer 2 importeur van soja voor de veehouderij en om die soja te telen worden grote gebieden aan oerwoud platgebrand, bijvoorbeeld in het Amazonegebied..... Bij die branden komt niet alleen een enorme hoeveelheid hitte vrij, die de klimaatverandering verder aanjaagt, maar ook CO2 en methaangas, die zoals gezegd de klimaatverandering opjaagt....... (meer dan 80% van de wereldsojateelt gaat naar diervoer......)

Bij dit alles moet je niet het transport van soja met zwaar vervuilende zeeschepen vergeten, het barbaarse transport van dieren en het transport met onderdelen van kadavers van deze dieren >> deze zaken zijn ook nog eens verantwoordelijk voor een grote uitstoot aan CO2...... 

Over stalbranden hoef ik niets te zeggen, je kent ongetwijfeld de berichten waarbij men noemt hoeveel dieren in een opgepropte stal zijn omgekomen door brand en dat alleen omdat 'boeren' uit kostenoverweging ten eerste al te beroerd zijn om elke 2 jaar hun elektrische installaties te laten controleren en ten tweede uit dezelfde overwegingen geen zin hebben om brandwerende maatregelen te nemen, of zelfs maar de mogelijkheid te maken om bij brand automatisch een aantal deuren open te zetten, zodat deze dieren aan een vreselijke dood kunnen ontsnappen.....***

In Nederland worden jaarlijks 600 miljoen dieren (!!!) gehouden en voor een heel groot gedeelte geslacht, daarmee is Nederland een onevenredig grote aanjager van de klimaatverandering......

Als je al de genoemde zaken bij elkaar optelt is het een schande dat de politiek niets doet tegen de intensieve veehouderij en zijn de zittende kabinetten verantwoordelijk voor gigantisch dierenleed en de dood van heel veel mensen (kortom in feite zijn die kabinetten verantwoordelijk voor massamoord op zowel dieren als mensen!!)

Pak de pluimvee industrie per direct aan!

Nieuws: 27 mei 2021

Voor de video die op deze plak staat, zie het origineel (suf dat Animal Rights deze video en die verderop in het artikel niet meteen op YouTube heeft gezet, alsof men bang is dat een ander met de beelden aan de haal gaat......) 

Animal Rights is geschokt dat er na 3 maanden wederom een vogelgriep uitbraak is geconstateerd bij commercieel gehouden vogels.1 Ditmaal moeten kalkoenen en leghennen het met hun leven bekopen. Wij roepen de overheid op om de pluimveestapel per direct in te krimpen. Kristel Grond, campagneleider: “Grote uitbraken zoals vogelgriep kunnen alleen maar gestopt worden door het harder aanpakken van deze industrie!”

Lees ook: Preventief ruimen is Nederlands beleid.

Een lijdensweg voor de dieren

Terwijl de kalkoenen al ziek en kwetsbaar zijn sterven ze een pijnlijke dood door middel van vergassing. De leghennen in de buurt van het getroffen bedrijf worden preventief gedood. Zij zijn niet getest en misschien ook niet ziek. Grond: “Binnen een vloek en een zucht worden de levens van 79.000 dieren op gruwelijk wijze beëindigd. Ze zijn vergast en gereduceerd tot statistiek.”

Gevaar vogelgriep

Vogelgriep is niet alleen voor gevogelte gevaarlijk, maar kan uiteindelijk ook muteren naar een gevaarlijke variant onder de mensen. Iets wat in het verleden ook al meermaals is gebeurd en waar toen ook meerdere mensen aan zijn overleden. Pluimvee zit met duizenden op elkaar gepropt. Dat zijn de perfecte kweekvijvers voor virussen die gevaar opleveren voor zowel mens als dier.

Bekijk onze tijdlijn van de vogelgriep in Nederland en België.

Pak het probleem bij de kern aan

De kalkoenhouderij, is net als de eendenhouderij, gericht op export. In Nederland is er vrijwel geen afzet. De overheid houdt industrieën in stand die vrijwel alleen maar aan het buitenland leveren.

Animal Rights roept daarom de overheid op tot actie: ga over tot een directe inkrimping van de pluimveestapel, een afschaffing van de kalkoen- en eendenhouderij en zet in plaats daarvan in op de transitie naar plantaardige eiwitten. Enkel zo kunnen dierenlevens gespaard blijven.

Ook hier weer: voor de video zie het origineel.

'Ruiming' leghennen bedrijf in Sint-Oedenrode

=======================================

*   De reguliere media zijn ook lobbyisten van de intensieve veehouderij ofwel van dierenmishandeling op misselijk grote schaal. Bij 'ruimingen' of stalbranden is het commentaar koel en niet getuigend van enige compassie met de arme dieren die het slachtoffer zijn.... Hooguit als er weer eens nieuws is over zware dierenmishandeling in slachthuizen dat men in die media iets van emotie toont in de berichtgeving (zie daarvoor de tweede link hieronder bij:** 'Nieuwe beelden enz.........')

**  Zie bijvoorbeeld het bericht onder de volgende 2 links: 'NVWA zet zieke dieren op transport, terwijl het haar taak is dit tegen te gaan' en dan één die nog verdergaat: ''Nieuwe beelden: dierenartsen NVWA doen mee aan mishandeling varkens in slachthuis' (met bewijs op video, beelden en artikel van RTL Nieuws)

*** Zie: 'Onderzoeksraad voor Veiligheid: het is niet kosteneffectief boeren te verplichten om stalbranden te voorkomen.......' (ongelofelijk ook!!) (en zie de links in dat bericht!!) zie wat dit onderwerp betreft ook: 'Schouten (minister 'Christen'Unie) onderneemt niets tegen stalbranden ofwel dierenmishandeling met een 'legitieme laag''

Zie ook: 'Von der Leyen (voorzitter Europese Commissie) heeft geen tijd voor protest tegen CAP maar wel voor de peperdure lobby van de grote landbouworganisaties' (er is de afgelopen dagen [het is nu 28 mei 2021] ellende in de EU wat betreft CAP, men wil niet dat PvdA oplichter Timmermans deelneemt aan besprekingen, voorts geeft de EU miljarden aan subsidies voor de intensieve landbouw en veeteelt >> nogmaals: waar ook veganisten aan mee moeten betalen......) (en zie de links in dat bericht!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten