Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 24 mei 2021

Bob Dylan 80 jaar

Als je een radioluisteraar bent kan het je niet ontgaan zijn dat Bob Dylan vandaag 80 is geworden. 

Ook vanmorgen in het NOS Radio1 Journaal aandacht voor Dylan en dat begon al goed: men speelde de eerste 20 seconden van Subterranean Homsick Blues, toen de presentator het nodig vond om dwars door dat mooie nummer heen te lullen.

Hij kondigde Tom Willems aan, die houd je vast: z'n vijftiende boek heeft geschreven over Dylan en de nieuwste met de titel 'Bob Dylan in Nederland 1965 tot 1984'  ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

De presentator zei tegen Willems: "U raakt niet uitgeschreven over Bob Dylan", waarop deze reageerde: "Ik blijf doorgaan, de man is zo boeiend, althans zijn oeuvre is zo boeiend......." ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! (dat belooft alvast een zestiende boek!!) Ja, de 'die-hard fans' kopen alles wat los en vast zit, als het maar over Dylan gaat, een gouden melkkoe zoals je die maar zelden tegenkomt!!

Wat mij betreft is Dylans beste periode van de eerste (ook bootleg) albums tot en met The Basement Tapes, waar ik naast de eerste albums en de bootlegs uit die tijd vooral Blonde on Blonde (1966) prachtig vind. Later heeft Dylan zijn politieke idealen laten vallen (de verrader), al zet hij zich nog wel eens in voor 'het goede doel'.....


De geschreven tekst van The Times They Are A Changin' (het nummer hierboven) werd vorig jaar aangeboden voor maar liefst $ 2,2 miljoen, kan niet vinden of iemand dit schrijven ook daadwerkelijk heeft gekocht (hoe zot en belachelijk rijk zou je moeten zijn!!).

Hier het album Highway 61 Revisited als je dan op play 'drukt' (wel vegen en handen wassen daarna hè!) moet je voor elk nummer opnieuw drukken (als je het hele album achter elkaar wilt horen, ga naar deze YouTube link en daarna op play klikken):


Oké en deze mag natuurlijk niet ontbreken >> The Freewheelin' Bob Dylan (en zie de mooie VW bus op de hoes! Weer voor het afspelen van het hele album klik op deze YouTube link voor afspelen zonder onderbreking): 


En dan nog Bringing It All Back Home en wel met het hele nummer Subterranean Homesick Blues (het eerste nummer is met de originele video, eigenlijk één van de eerste rapnummers; voor het afspelen van het hele nummer klik op deze YouTube link


Tot slot het album Blonde on Blonde en nogmaals: voor afspelen zonder onderbreking, ga dan naar deze YouTube link (het eerste nummer met een boodschap die de wereld er heel anders uit zou kunnen laten zien, helaas zal dat nooit gebeuren....):

Mijn groet aan mijn oude vriend Johan Vermeij, de grote fan van Dylan die ook in het bezit is van de akoestische bootlegs uit Dylans begintijd (voorts heeft Johan zelf een mooie stem en speelt ook behoorlijk gitaar).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten