Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 14 mei 2021

VVD burgemeester weigert bezoekers abortuskliniek te beschermen

Ongelofelijk maar waar: anno 2021 mogen anti-abortusactivisten bezoekers van abortuskliniek Stimezo lastigvallen voordat ze naar binnengaan..... Deze toestemming komt niet van de rechter, integendeel: deze heeft e.e.a. verboden, echter de christenfundamentalisten van Schreeuw om Leven blijven desondanks doorgaan, nee de toestemming komt van de Groningse VVD burgemeester Koen Schuiling, die tegen de wil van niet alleen de rechter, maar ook van de Collegepartijen weigert de bezoekers te beschermen tegen de smerige intimidaties van fundi-christenen..... 

De collegepartijen hebben zich achter een initiatief van Minke Haveman geschaard (schrijfster en ondernemer), zij heeft de burgemeester in een open brief gevraagd de protesten te verplaatsen naar elders en de bezoekers van de kliniek te beschermen, echter daar heeft zijne leeghoofdigheid Schuiling lak aan, de fundi's mogen gewoon doorgaan met het intimideren van die bezoekers......

Er is in dit land het recht op demonstreren, echter het recht om te beslissen over je eigen lichaam gaat wel heel wat verder, bovendien wil het recht op demonstreren niet zeggen dat je daarbij tevens het recht hebt om mensen te intimideren........ Volgens Schuiling is er sprake van twee grondrechten en hij ziet het hinderen van de bezoekers niet als intimidatie...... Benieuwd wat deze VVD'er dan wel ziet als intimidatie.

Schuiling moet op andere gedachten worden gebracht vandaar dat er een initiatief is genomen: op een simpele manier kan je Schuiling een brief sturen, verander alleen het onderwerp, zodat hij niet elke mail met hetzelfde onderwerp kan blokkeren.

Hier het artikel van Doorbraak over dit onderwerp (je kan overigens de link naar elk nieuw Doorbraak artikel onderaan deze pagina vinden): 

Schrijf ook een brief aan de Groningse burgemeester die bezoekers van de abortuskliniek niet wil beschermen

 Geplaatst op

 

In Groningen vallen christenfundamentalisten van Schreeuw om Leven mensen lastig die abortuskliniek Stimezo willen bezoeken. Ze worden daarbij steeds fanatieker, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Schrijfster Minke Haveman schreef burgemeester Koen Schuiling een open brief waarin ze hem vroeg om de protesten te verplaatsen. Collegepartijen waren het met haar eens, maar van Schuiling mogen de fundi’s best doorgaan met hun intimidatiepogingen voor de ingang van de kliniek. Maar Haveman legt zich daar niet bij neer, zei ze in een uitzending van RTV Noord. Steun haar en schrijf ook een brief aan de burgemeester om hem op andere gedachten te brengen.

Haveman schreef Schuiling onder meer: “De mensen die deze kliniek bezoeken, moeten dat vrijelijk kunnen doen. In elke zin. Dat is namelijk ook een recht. Een veel kwetsbaarder recht dan het recht op demonstreren, bovendien. Die vrije doorgang borgen, zonder het risico op dit soort intimidatie, is helemaal essentieel omdat er geen alternatief is. Een abortuskliniek is immers de enige plek die voorziet in abortussen, informatie over ongewenste zwangerschappen, integere ondersteuning bij twijfel en nazorg.”

“Bovendien, en dit blijkt niet iedereen te weten”, zo gaat ze verder, “zijn niet alle kliniekbezoekers ook mensen die gebruik maken van hun recht op een zwangerschapsafbreking. Het is immers de aangewezen plek om je te melden als je vermoedt dat je zwanger bent en twijfelt over je beslissing. En eigenlijk de enige plek waar überhaupt kan worden vastgesteld dat er een zwangerschap is, wat niet eens altijd aan de hand is, op het moment dat er onzekerheid is over de wens voor een kind. Ofwel: niet iedereen die daar de deur binnenloopt, komt voor hetzelfde. Wel hebben ze allemaal het recht om daar te kunnen zijn zonder hinder of intimidatie.”

Je kan burgemeester Schuiling een kant-en-klare brief sturen, zie hier. Verander wel even het onderwerp van de mail, zodat hij niet makkelijk elke mail met dezelfde titel kan blokkeren.

Traditie

Het lastig vallen van bezoekers van abortusklinieken kent een lange traditie onder christenfundamentalisten, en in verschillende steden hebben mensen er last van of van gehad. In 2008 beweerde Schreeuw om Leven aanwezig te zijn bij klinieken in Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Groningen, Maastricht, Utrecht, Zwolle en Den Haag.

Leiden

In Leiden hebben activisten hen uiteindelijk zelf van de straat weten te jagen. In 1993 hebben 25 feministische activisten bij de toenmalige abortuskliniek in het centrum van de stad rond een groepje intimiderende fundi’s zelf flyers uitgedeeld en voorbijgangers gewaarschuwd voor de anti-abortus christenen. Vanaf mei 2001 begonnen de fundi’s echter wekelijks bezoekers lastig te vallen en daarop gingen steeds acht tot tien feministen hen op hun beurt weer lastig vallen. Om niet zelf ook de bezoekers tot last te zijn, gingen er steeds maar twee feministen in de buurt staan, de rest bleef op een afstand, maar wel zichtbaar. Men weigerde met de fundi’s in discussie te gaan en maakte hen simpelweg duidelijk dat ze op moesten houden met het intimideren van de bezoekers en weg moesten wezen.

De fundi’s sleepten de feministen daarop voor de rechter. Daarop organiseerden feministen een solidariteitsmanifestatie bij de kliniek, buiten openingsuren natuurlijk. De rechter besliste in het voordeel van de feministen, maar meteen daarop gingen de fundi’s met extra intensiteit wekelijks bezoekers lastig vallen. Opnieuw gingen er feministen heen. Er ontstond enige ophef, waarna de kliniek de politie belde die de fundi’s wegstuurde.

Het jaar daarop wilden de fundi’s een wake houden voor de kliniek, waarna een groep feministen hun fakkels, actieborden en folders afpakten en in de gracht gooiden. In 2007 was er nogmaals zo’n confrontatie, waarbij zo’n 15 fundi’s door een groep van 25 feministen zo’n 100 meter van de voordeur van de kliniek weggeduwd werden. Een deel van hun actiemateriaal werd daarbij vernield. De Leidse fundi-kerk van waaruit de acties georganiseerd werden, was in de tussentijd wegens corruptie failliet gegaan.

Geen demonstratievrijheid

In 2019 lanceerde het Humanistisch Verbond een petitie tegen de intimidatie van bezoekers van abortusklinieken. En in augustus vorig jaar was er goed nieuws voor wie ongestoord een abortuskliniek wil bezoeken. Het moet alleen nog wel even leiden tot actie van tot nu toe niet welwillende burgemeesters en ministers, maar de Haarlemse rechter is duidelijk: als anti-abortusactivisten een cliënt van een abortuskliniek aanspreken in de buurt van de ingang, dan heeft dat niets te maken met demonstratievrijheid. Het is een wanordelijkheid die door de anti-abortusactivist gepleegd wordt.

Eric Krebbers

Beweging, Fundamentalisme, Rechtse opiniemakers, Vrouwenstrijd

==========================================

Zie ook: 'Rooms-katholieke kerk Ohio mede verantwoordelijk voor komende anti-abortuswetgeving'

'Argentinië staat abortus toe tot 14 weken, zeer tegen de zin van de paus en..... 'onze koningin' Maxima'

'Poolse godsdienstwaanzinnige 'rechter' wil worden aangenomen door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (ECHR)'

'Minnesota rechter: dronken slachtoffers mogen zonder straf worden verkracht in 'het land van de vrijen en dapperen', waar men in Texas de doodstraf wil zetten op abortus....' (!!!!)

'Polen, het achterlijke EU broertje, heeft de nieuwe anti-abortuswet aangenomen'

'Twee vrouwen staan in Polen terecht voor afbeelding van maria met aureool in regenboogkleuren'

'Poolse vrouw gearresteerd voor afbeelding van 'maagd' Maria met een aureool in LGTB regenboogkleuren'

'Transgenders in Groot-Brittannië slachtoffer van haatzaaien door media, rechtse partijen en zelfs vips als Rowling' (zoals je ziet is haat tegen LGBT niet alleen voorbehouden aan Polen, in de VS worden ze zelfs regelmatig vermoord.......)

'József Szájer, homohater en vriend van Hongaarse premier Orbán gepakt met drugs tijdens homo seksfeest ...... ha! ha! ha! ha!'

'VS verder op pad van censuur passend in een reli-politiestaat: verboden woordgebruik......' (zo mag overheidsorgaan CDC, te vergelijken met ons [waardeloze] RIVM, de woorden 'transgender en foetus' niet meer gebruiken.....)

'In de VS kan je als vrouw worden veroordeeld vanwege een miskraam, zelfs als die door geweld van een ander is veroorzaakt.....'

'Texas mag abortus verbieden tijdens de Coronacrisis.........' (te zot voor woorden!!!!)

'Abortus: christen fundi's willen nog steeds hun wil opleggen aan vrouwen die over hun eigen lichaam beslissen'

'Evelyn werd verkracht, raakte daardoor zwanger en werd in de gevangenis gezet' (Evelyn woont dan ook in het hoofdzakelijk rk land El Salvador....)

'Coronavirus, armoede, VS verder op pad van censuur passend in een reli-politiestaat: verboden woordgebruik......'

'Voorwaarts christen fascisten: de invloed van christelijk rechts op de VS politiek'

'Vrouw duwt anti-homopriester van een podium voor 50.000 toekijkende katholieken >> video'

'Noa Pothovens suïcide reden voor paus commentaar te leveren op basis van foute berichtgeving' (!!!!)

'Vaticaan maant bisschoppen niet te snel te reageren op beschuldigingen van kindermisbruik door rk geestelijken......' (!!!!)

'Paus Franciscus beschuldigt vrouwen die een abortus laten uitvoeren van huurmoord........' (!!!!)

'Paus Franciscus weet het zeker: het kindermisbruik door rk 'geestelijken' is het werk van de duivel..... ha! ha! ha! ha! ha! ha ha!'

'Paus Benedictus XVI: kindermisbruik gevolg van seksuele revolutie......'

'Rooms katholieke priesters misbruiken nonnen op grote schaal

'Bovenklasse ontloopt elke verantwoording, waar de onderlaag zoveel mogelijk verantwoordelijk wordt gehouden voor elke misstap' (met een artikel van Caitlin Johnstone over de rk kerk en de paus)

'Kindermisbruik: rk oproep in The Guardian, het biechtgeheim ook voor kinderverkrachters te eerbiedigen...........'

'Miskraam: Maria Teresa Rivera vrij na bijna 5 jaar gevangenschap....... Viva El Salvador & paus Franciscus.........'

''Urbi et orbi.....' hypocriete praatjes van een valse profeet!'

Zie voorts: 'Christa Compas (Humanistisch Verbond) wil verbinding met religies........ AUW!!!' Ongelofelijk en dan treft Compas nu de fundi-christenen tegenover zich; wat moet het Humanistisch Verbond ook met christenen?? Alsof het Verbond daarvoor is opgericht en niet om 'ongelovigen' te beschermen tegen de veel te grote invloed van het christendom op de politiek, een invloed die zich weer laat gelden in het 'abortus debat' (te gek dat je daarover nog zou willen debatteren met blind fundamentalistisch geteisem.....)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten