Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 20 oktober 2021

Pro-Palestijns activisme de mond gesnoerd door ultra rechts en fundi-christenen

BDS Nederland heeft een rapport van het European Legal Support Center (ELSC) overgenomen waaruit blijkt dat maatschappelijke organisaties uit Nederland, die zich inzetten voor het verdrukte Palestijnse volk de mond worden gesnoerd..... Eigenlijk niets nieuws, al moet gezegd worden dat de manieren waarop men deze maatschappelijke organisaties tegenwerkt me de haren te berge deden rijzen.....

Lees het hieronder opgenomen rapport en bedenk daarbij dat Israël een totaal ongelijke partij is vergeleken met de Palestijnen die zo bloedig worden onderdrukt door deze fascistische apartheidsstaat. Israël heeft één van de modernste legers ter wereld, bezit illegaal kernwapens, terwijl de Palestijnen daarmee vergeleken bij wijze van spreken met pijl en boog staan.... 

Het is dan ook ongelofelijk dat de westerse wereld die het zogenaamd altijd opneemt voor verdrukte volkeren, de Palestijnen zo laat zitten en het zelfs accepteert dat Israël keer op keer door het westen georganiseerde en betaalde projecten voor het Palestijnse volk vernielt.... Elke andere staat die dit zou flikken zou door het westen onmiddellijk van staatsterrorisme worden beschuldigd, maar niet Israël..... Datzelfde westen gaat dan ook volkomen de plaat uit als een ander land hetzelfde doet tegen verdrukte volkeren...... 'Hetzelfde?' Nou nee in vergelijking met de vreselijke misdaden die de fascistische apartheidsstaat Israël begaat tegen de Palestijnen kunnen die landen, zoals Wit-Rusland (Belarus), nog niet in de schaduw staan...... Nog een voorbeeld daarvan: Israël vernielt opzettelijk waterbronnen van Palestijnen, zodat water aangevoerd moet worden met tankwagens en de boeren hun land niet meer van water kunnen voorzien; de leveringen van water worden vervolgens als politiek drukmiddel tegen de Palestijnen gebruikt.....

De Palestijnen moeten boeten voor wat de Europese landen de Joden hebben aangedaan voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog (WOII), onbegrijpelijk dan ook dat men Israël laat begaan met etnische zuiveringen en het plegen van genocide op de Palestijnen, zaken die sterk doen denken aan de nazi praktijken voor en tijdens WOII...... Deze manier van doen is te vergelijken met wat de 'nieuwe arabische vrienden' van Israël flikken in Jemen, waar de Saoedische terreurcoalitie een genocide uitvoert op de sjiieten, een genocide die het westen onberoerd laat en waar de westerse landen Saoedi-Arabië en de rest van deze terreurcoalitie voorzien van wapens en onderdelen van wapens (dat laatste doet Nederland en stelt daarbij dat die niet onder het wapenembargo vallen...).....*

Het verzet tegen mensen die zich inzetten voor het Palestijnse volk is een zoveelste overvloedig bewijs dat de boel in het westen steeds verder afzakt richting een fascistische politiestaat en alles wat ruikt naar links wordt gedemoniseerd..... Dan durft men te stellen dat links het heeft verloren van het kapitalisme (tegenwoordig: neoliberalisme), terwijl de reguliere westerse media en het grootste deel  van de politiek in dat gebied niet anders doen dan alles wat links is te demoniseren, waarmee het grootste deel van de westerse volkeren in feite worden gehersenspoeld...... Je zou de situatie zelfs kunnen vergelijken met de periode voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog toen in Europa de fascisten steeds groter werden en bepaald niet alleen in Duitsland...... (niet voor niets dat de Sovjet-Unie het grootste deel van Oost-Europa onder controle wilde houden na WOII, daar een aantal landen al voor de overname door nazi-Duitsland fascistisch werden geregeerd >> ook toen werd alles wat naar links rook gedemoniseerd en werden zowel de socialisten als de communisten vervolgd.......**)

Het is een schande dat men degenen die zich inzetten voor het verdrukte Palestijnse volk wil censureren als waren het antisemieten, waarvoor men deze mensen dan ook uitmaakt...... Facebook is de laatste jaren al zover gegaan dat het duizenden accounts van Palestijnen heeft verwijderd en het ging daarbij niet om mensen die geweld predikten tegen Israël, hoewel deze mensen dagelijks te maken hebben met het geweld of beter gezegd terreur van de staat Israël........  

Lees het artikel van BDS, helaas werkt de link naar het rapport van ELSC niet (de link zou fouten bevatten, echter ik vrees dat het ook hier om censuur gaat....) en zie hoe mensen en organisaties worden geterroriseerd alleen omdat ze een humaan beleid eisen voor de Palestijnen en hen een normaal leven gunnen..... Geeft het ajb door, de hoogste tijd dat men Israël gaat boycotten voor haar zeer inhumane en bloedige omgang met Palestijnen, die men NB van hun land heeft gejaagd om illegaal de staat Israël te kunnen stichten...... (men heeft daarna zelfs hele dorpen en stadjes gebulldozerd, zodat de gevluchte Palestijnen niet meer terug konden keren naar hun geboortegrond....)

Ik heb BDS een mail gestuurd over de niet werkende link waarop ik per kerende post een PDF ontving, klik op deze link voor het rapport. (als het goed is werk ook de link in het artikel van BDS weer)

 

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice, first choose 'Engels' [English] so you can recognise your own language [the Google translation is first in Dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognize there language translated in English]) 

 

De mond gesnoerd

De ondermijning van pro-Palestijns activisme in Nederland

Maatschappelijke organisaties en personen die zich inzetten voor de rechten van de Palestijnen worden in Nederland structureel tegengewerkt, belasterd en zelfs bedreigd. Dat blijkt uit een vandaag verschenen rapport van het European Legal Support Center.

De bevindingen van het Nederlandse rapport – het eerste in zijn soort – zijn gebaseerd op onderzoek naar 76 incidenten tussen 2015 en 2020 waarbij pro-Palestijns activisme werd tegengewerkt. Het werd uitgevoerd door het European Legal Support Center (ELSC), een in Amsterdam gevestigde organisatie die deze trend in een aantal Europese landen monitort en slachtoffers bijstaat met juridische hulp.

De onderzochte incidenten betreffen onder meer het ontzeggen van toegang tot debatruimtes, het inperken van academische vrijheid, het aanvechten van subsidies en fondsen, maar ook cyberaanvallen en (doods)bedreigingen. Daarnaast is frequent sprake van lastercampagnes, waarbij solidariteit met de Palestijnen en legitieme kritiek op Israël verdacht worden gemaakt als uiting van antisemitisme of steun voor terrorisme.

Lees hier het rapport

Het rapport toont aan dat sprake is van een patroon waarbij elke vorm van aandacht voor de Palestijnen kan rekenen op tegenwerking en intimidatie. Zowel maatschappelijke organisaties, activisten, medewerkers van ngo’s, journalisten, wetenschappers, studenten als politici worden belemmerd in hun activiteiten, frequent ten koste van hun reputatie, middelen of zelfs gezondheid. Die dreigende realiteit leidt tot vermijding of zelfcensuur, en tot een krimpende ruimte voor maatschappelijk debat.

ELSC directeur Giovanni Fassina: ‘Iedereen moet zich onbedreigd kunnen inlaten met de rechten van de Palestijnen. Dat vereist een daadkrachtig optreden tegen lastercampagnes en druk van pro-Israël-groepen.’

Het onderzoek wijst uit dat de meeste incidenten werden geïnitieerd of uitgevoerd door pro-Israëlorganisaties. Zo blijken medewerkers van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) betrokken bij 46 van de 76 onderzochte incidenten. Andere betrokken organisaties zijn Christenen voor Israël, Likoed Nederland en het Centraal Joods Overleg (CJO). Zij worden in hun missie gesteund door de rechtse partijen PVV en FvD, de christelijke CU en SGP, en door rechtse media als de Telegraaf, Elsevier Weekblad, GeenStijl, OpinieZ en het Nieuw Israëlietisch Weekblad (NIW).

Het rapport legt een verband met de campagne die de Israëlische regering sinds 2015 voert om de wereldwijd toenemende kritiek op haar Palestina-politiek te beteugelen, en de succesvolle pro-Palestijnse BDS-beweging te bestrijden. In die campagne spelen internationale proxie-organisaties een belangrijke rol. Het ELSC-onderzoek geeft een beeld van de vorm die dat in Nederland heeft aangenomen.

Het ELSC doet aanbevelingen aan overheden, organisaties en media om deze realiteit te herkennen en zich ertegen te wapenen. Daarbij hoort de bescherming van burgerrechten en democratisch debat centraal te staan.

Doneer aan ELSC

Related

Israël verwerpt het VN-rapport ter bescherming van Palestijnen

Financiering Israëllobby bij EU in kaart gebracht

Israël steelt gas en olie en wil nu op het Europees elektriciteitsnet

========================================

*  Het gaat zelfs zo ver dat de VS af en aan op Jemenitische grond meevecht tegen de Houthi's en op zee helpt met de blokkade van havens in handen van de Houthi's...... Blokkades die de honger veroorzaken in Jemen en waarbij tevens medische hulpgoederen worden tegengehouden.... De oorlog tegen de sjiieten, zoals gezegd een genocide, hebben intussen aan 500.000 Jemenieten het leven gekost, waaronder meer dan 100.000 kinderen..... Groot-Brittannië heeft er geen probleem mee om naast wapenleveranties (waaronder ook rollend, varend en vliegend oorlogstuig) het leger van Saoedi-Arabië te trainen..... De Houthi's: de enige groep die de sjiieten in Jemen zoveel mogelijk probeert te beschermen, waarbij Iran humanitaire goederen probeert te leveren aan de Houthi's, leveringen die westerse volkeren onder aanvoering van de VS en Israël afdoen als wapenleveranties, waarvoor nul komma nada bewijs werd en wordt geleverd..... 

-------------------------------------------------

** De opstand van 1956 in Hongarije, was een rechtse opstand waarbij men iedereen vermoordde die men ervan verdacht links te zijn, dan wel te werken voor de Hongaarse regering (en daarmee voor de Sovjet-Unie)......... Mensen werden zelfs opgehangen aan lantaarnpalen... Over die moordpartijen spreekt men liever niet in het westen, nee de Sovjets en linkse figuren waren en zijn fout.....

-------------------------------------------------

Zie ook: 'Bezette West Bank: zelfs de olijfbomen van Palestijnen worden vernietigd onder bescherming van het Israëlische leger'

'Gevechten in Beiroet (Libanon) volgens BBC W.S. de schuld van Hezbollah' Ten tijde van deze gevechten op 14 oktober 2021, amper of geen belangstelling in de westerse media, behalve de BBC dan en die durft de schuld in de schoenen van Hezbollah te schuiven, totaal belachelijk!!

'Project Nimbus: techbedrijven steunen apartheid en ander Israëlisch geweld tegen Palestijnen'

'Palestijnse gevangenen worden collectief gestraft voor ontsnapping 6 gedetineerden'

'Bennett (Israëlische premier) in VN: Israël is een baken van licht en vrijheid en haar steunen is een morele keus....' ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Hoe misleidend en smerig kan een politicus zijn??!!!

'Keir Starmer ('Labour leider') aan de paal genageld door opstappende Labour politicus' O.a. vanwege de valse beschuldiging dat Jeremy Corbyn antisemiet zou zijn, Starmer en zijn inhumane neoliberale maten hebben zelfs vooraanstaande Labour politici beschuldigd van antisemitisme en de uit partij gezet, terwijl deze Labour politici van Joodse komaf zijn..... Zie ook de links in dat bericht, onder meer naar berichten over deze schandalige smeercampagne, die met hulp van de media (en zelfs de BBC) tot het verlies van Labour leidde bij de laatste parlementsverkiezingen in 2019.....

'Israël: het ware verhaal gaat ver voorbij aan de (ook westerse) propaganda' (en zie de links in dat bericht over de dagelijkse Israëlische terreur tegen het verdrukte Palestijnse volk!!)

'Oprichter Amnesty International: 100 jaar geleden geboren' (en zie de links in dat bericht!!)

'Israël gaat wat betreft apartheid nog een heel stuk verder dan destijds het witte minderheidsbewind in Zuid-Afrika'

'Keir Starmer, Labourleider, is een neoliberale marionet van premier Boris Johnson'

'Israël moet stoppen met het illegaal etnisch zuiveren van Palestijnen uit het bezette Oost-Jeruzalem'

'Rashida Tlaib (lid huis van afgevaardigden VS) wordt gedemoniseerd vanwege haar steun voor het verdrukte Palestijnse volk'

'Zionisten houden pogrom in Oost-Jeruzalem'

'Israël’s ultra-Orthodox Are Its Latest Neo-fascist Thugs' (een opiniestuk van Gideon Levy)

'Palestijnen hebben het recht en de plicht om in verzet te komen tegen de Israëlische terreur' Een bericht uit 2017 n.a.v. een artikel geschreven door Gideon Levy (en zie de links in dat bericht)

'Racistisch-fascistische aanvallen op Palestijnen in Israëlisch-Palestijnse stad Kafr Qasim'

'Israëlische leger vermoordt vreedzame demonstrant op West Bank'

'Elbit Systems (wapenfabrikant) voorziet landen van drones waarmee mensenrechten en rechten van vluchtelingen op grote schaal worden geschonden' Elbit Systems is een Israëlische wapenfabrikant.....

'EU stop met het gebruik van Israëlische drones tegen migranten' Een artikel van Grenzeloos.

'Joodse vrouw wil Israëlische militairen laten berechten door het Internationaal Strafhof (ICC)' (en zie de links in dat bericht!!)

'Coronavirus: Hamas durft geen langere lockdown door te voeren dan een 2 dagen durende, terwijl het aantal echt zieke mensen gigantisch is'

'De heksenjacht in de Labour Party nadat Jeremy Corbyn wegens 'antisemitisme' werd geroyeerd: zelfs Joodse Labourpolitici worden uit de partij gezet' (en dat voor het leveren van kritiek op het bloedige beleid van Israël tegen vergeleken met het Israëlische leger weerloze Palestijnen...) >> (en zie de links in dat bericht!!)

'Israël vernielt een Palestijnse Coronavirus noodkliniek........'

'Puma beklaagt zich over een boycotoproep vanwege haar steun voor illegale Israëlische nederzettingen'

'Palestijnen en hun kinderen nog eens nageschopt door BBC's Stephen Sackur' (en zie de links in dat bericht, anders dan de hier getoonde)

''Deal of the Century' niet genoeg voor Israël dat dit meer dan belachelijke verdrag nu al schendt'
 
'Studente Mays wordt gemarteld in Israëlische gevangenis

'Trump en Netanyahu komen met 'vredesplan' voor Israël, waar de Palestijnen zoals gewoonlijk het nakijken hebben' ('Deal of the Century')

'Albert Einstein, één van de vooraanstaande Joden die al in 1948 grote vraagtekens bij de staat Israël zette'

'Israël wil Shuhada Street in Hebron vernietigen voor nieuwe Joodse nederzetting....'

'Israël gebruikt alweer nazi misdaden tegen het Palestijnse volk' Israëlische officieren die in opleiding waren, hebben in 1991 de klok geluid over het feit dat hen werd onderwezen uit het SS handboek, waaruit hen onder meer het beheersen van een getto werd geleerd.....

'Israëlische rechter wijst directeur Human Rights Watch het totaal absurde 'democratische' land uit'

'Israël steelt Palestijnse grond, als 'vergoeding krijgen' Palestijnen traangas, made in USA' (!!!!)

'Mike Pompeo (VS minister van BuZa): nederzettingen op de West Bank gaan niet per se in tegen internationale rechtsregels'

'Een volk dat leeft onder bezetting heeft het recht gewapend verzet te plegen, ook het Palestijnse volk' Je zou zelfs kunnen zeggen dat een ieder die onder illegale bezetting leeft, de plicht heeft verzet te plegen, denk daarbij ook aan de nazi-Duitse bezetting van Nederland tijdens WOII >> de link naar dat bericht op Facebook werd door deze organisatie eerder geblokkeerd.... (daarover gesproken: Facebook heeft heel veel accounts van Palestijnen vernietigd.....)
 

'Ahed al-Tamimi in Volkskrant 'uitgelegd' als terrorist, die klappen uitdeelt.... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!' (zie de links in dat bericht!!) Een zestienjarig meisje dat een zwaar bewapende soldaat zou h
ebben mishandeld, nadat deze haar neefje in het gezicht had geschoten...... Uiteraard werd dit meisje boos, maar als je dat durft weg zetten als terreur moet je minstens ofwel krankzinnig dan wel helemaal fout zijn...

'Israëls 'weg naar vrede': uitbreiding illegale nederzetting in Hebron...............'

'Israëlisch Palestijns vredesproces 'in nieuw stadium': Israël gaat nieuwe illegale nederzetting bouwen op West Bank....'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten