Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 19 oktober 2021

Colin Powell dood: de oorlogsmisdadiger die de oorlog tegen Irak mogelijk maakte met enorme leugens, wordt geprezen door de media

Colin Powell is overleden het kan je bijna niet zijn ontgaan, met alle loftuitingen over deze oorlogsmisdadiger. Het valt me nog mee dat de reguliere westerse media nog wel zijn grootste leugen aanhalen: de wereld in de VN voorliegen dat 'Saddam Hoessein', de president van Irak, massavernietigingswapens zou hebben...... Alleen al het feit dat men de president noemde en niet het land Irak is een teken dat men loopt te liegen, zoals men nu de Russische president Putin de schuld geeft voor alles wat misgaat in het westen..... Dit is niets anders dan smerige politiek bedrijven om de westerse volkeren bang te houden en haat te ontwikkelen tegen Putin en Rusland als geheel, terwijl 'Putin' nog niet in de schaduw kan staan van de enorme oorlogsmisdaden van de VS administraties en haar NAVO-partners in landen waar het westen niets te zoeken heeft >> oorlogsmisdaden waarmee alleen deze eeuw al meer dan 5 miljoen mensen werden vermoord..... 

Vanmorgen op Radio1 in het KRO-NCRV programma onderdeel 'Mediaforum' (na 10.00 u.), één van de grootste fantasten die de Nederlandse 'journalistiek' rijk is: Kees Boonman. (die zelf al eens toegaf een aantal zaken te verzinnen!!!*) Boonman noemde Powells Irak praatje voor de VN, een lulpraatje dat hijzelf en presentator 'journalist' Sven Kockelmann destijds geloofden. (verder was hij zoals zo velen positief over Powell) Volgens Boonman werd Powell belazerd door de CIA en nam dus de leugens van de CIA over..... Vreemd dan dat Boonman nog steeds het overgrote deel van  de CIA leugens gelooft, want dat heeft hij aantoonbaar een aantal keren gedaan in de jaren na de illegale inval van de VS in Irak......

Nog veel vreemder waren de woorden van Boonman daarna: hij stelde nu alles te wantrouwen voordat hij zekerheid heeft..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Een leugen van enorme proporties!! Eerder stelde hij al eens dat wanneer je als journalist een ouwe zeur wordt je moet stoppen, had deze ouwe zeur dat 18 jaar geleden maar gedaan, dan was ons heel wat gezeur van deze fantast bespaard gebleven!! De illegale oorlog tegen Irak duurt in feite nog steeds voort, terwijl het parlement en de regering van Irak alle buitenlandse troepen het land uit willen hebben, weigeren landen als de VS en ook Nederland hieraan te voldoen...... (Nederland heeft nog 120 militairen in Irak....) 

Sinds de aanvang van de illegale oorlog tegen Irak (2003) heeft Boonman meermaals leugens geloofd waarmee de VS en haar NAVO-partners andere landen zijn binnengevallen, neem alleen al Syrië: alle leugens daarover, ingegeven door de CIA en andere geheime diensten uit de VS,  werden geloofd door Boonman en zo ongeveer alle journalisten van de reguliere westerse media.... Terwijl de VS daar tevergeefs een opstand probeerde te forceren, waarna dat land samen met Saoedi-Arabië en Egypte terreurgroepen vanuit Libië hebben vervoerd naar Irak, waarna men hen met wapens en rollend oorlogstuig de grens met Syrië over heeft geholpen..... Alles terug te vinden in WikiLeaks, maar de westerse media inclusief Boonman zien de oorlog tegen Syrië belachelijk genoeg als een burgeroorlog........

Boonman haalde de Bay of Pigs mislukking aan (april 1961), de illegale CIA inval op Cuba, waarop een andere gast stelde dat toen wel wapens zijn gevonden "Goed dat je dat even toevoegt", zei Boonman tegen die collega 'journalist....' Alsof de oorlog tegen Irak is te vergelijken met deze poging om het Castro bewind op Cuba ten val te brengen en alsof dat een excuus is voor het geloven van de leugens die oorlogsmisdadiger Powell oplepelde in de VN........ Uiteraard sprak Boonman met geen woord over het VN team van wapeninspecteurs onder leiding van Blix, waarbij de laatste de westerse nieuwsredacties heeft platgelopen om duidelijk te maken dat Irak geen massavernietigingswapens had en die ook niet zou kunnen hebben, dit met wel geloofwaardige bewijzen...... Nee, Blix werd door de reguliere westerse media en een groot deel van de westerse politici afgedaan als een naïeve clown die totaal ongeloofwaardig was.... 

Nooit hebben figuren als Boonman ('journalisten') en de organen die zij vertegenwoordigden hun excuus aangeboden voor de leugens die men over Irak bracht..... Met een ongelofelijke berg goor lef durven die media en hun journalisten te stellen dat het goed is dat Saddam Hoessein weg is, zo ook Boonman, die dit vanmorgen nog eens herhaalde en daaraan toevoegde of dit nu wel of niet een oorlog waard was..... Nee hè Boonman dat kan jij niet uit je strot krijgen, de woorden dat de illegale oorlog totaal fout was, een illegale oorlog die aan meer dan 2,5 miljoen Irakezen het leven heeft gekost....... (ofwel vermoord door westerse troepen.....) Een Volkskrant journalist durfde te stellen dat die twijfel is gebleven, dus of die illegale oorlog 2,5 miljoen mensen waard was...... Hoezo twijfel? Deze kwast gaf daarmee naast Boonman nog eens aan dat de reguliere westerse media elke onafhankelijkheid al lang kwijt zijn.... En dan te bedenken dat Boonman en andere vertegenwoordigers het niet kunnen laten om censuur te eisen op de sociale media..... ('logisch' daar op die media de leugens van de reguliere media keer op keer worden doorgeprikt en dat was al zo voor de illegale inval in Irak!!) Schande!!  

Caitlin Johnstone heeft vandaag een artikel gepubliceerd over leugenaar Powell, waarbij ze de leugens van Powell beschrijft als een Powell concept (meme), ofwel een leugen die op een flink aantal onderwerpen van toepassing is, zoals op Syrië: Assad moet weg want hij vermoordt zijn volk met gifgas (een Powell meme) >> een enorme leugen, wat zelfs destijds president Obama heeft toegegeven.... Alle gifgas die in Syrië werd ingezet kwam van de zogenaamde 'gematigde rebellen' (die benaming is ook al een Powell meme), het is zelfs zo dat de westerse landen die vochten in Syrië of daaraan meewerkten, zoals Nederland, wisten dat deze 'rebellen' voorraden gifgas als sarin (een zenuwgas) en chlorine hadden, maar omdat het om 'gematigde rebellen' ging, maakte men daar geen probleem van......Caitlin haalt over 'Powel meme' nog een paar voorbeelden aan.

Caitlin schrijft verder over andere smerige zaken waarvoor Powell verantwoordelijk was, zoals het deelnemen aan oorlogsmisdaden in Vietnam en het verbergen van deze misdaden..... Het faciliteren van wreedheden in Midden-Amerika en hetzelfde geldt voor Irak, waarbij hij mede verantwoordelijk was voor het vernietigen van burgerlijke infrastructuur in de Golfoorlog, ik neem aan dat ze hierbij doelt op de eerste oorlog van de VS tegen Irak, al is Powell uiteraard ook verantwoordelijk voor hetzelfde tijdens de tweede Golfoorlog van de VS tegen Irak, alleen dan in de hoedanigheid van minister van defensie uh oorlog....... (overigens ook de eerste illegale oorlog van de VS tegen Irak was gebaseerd op forse leugens......) 

Eén ding is wel mooi stelt Caitlin terecht: door Powell zou iedereen moeten weten dat er nooit een geldige reden is om VS bestuurders te geloven die je wijs maken dat het nodig is om een regering omver te werpen, dan wel weer een oorlog te beginnnen tegen een land dat niet onder de knoet van de VS wenst te leven.... Hielden figuren als Boonamn zich maar aan deze stelling, maar deze zogenaamde journalisten herhalen keer op keer de laster gebracht door de geheime diensten van de VS, sterker nog: men stelt maar al te vaak dat deze diensten betrouwbaar zijn en men voert dat rustig aan als argument om de leugens van de CIA, NSA en anderen te geloven, juist vanwege hun status...... (onbegrijpelijk......)

Lees het artikel van Caitlin en zegt het voort!! (en denk aan het e.e.a. als men weer de loftrompet steekt over oorlogsmisdadiger Powell.....) 

 

(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice, first choose 'Engels' [English] so you can recognise your own language [the Google translation is first in Dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognize there language translated in English])

(als je het Engels niet machtig bent, kopieer dan de Engelse tekst en plak die in deze vertaalapp, de app werkt snel en de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit)

 

 

Creator Of World’s Most Effective Anti-War Meme Dead At 84

by Caitlin Johnstone


Colin Powell, creator of the viral anti-war meme featuring himself holding a stage prop while lying to the United Nations about Iraqi weapons of mass destruction, has died at the age of 84.

Over the years Powell's meme has been an invaluable asset for opponents of western military interventionism and critics of US propaganda narratives about empire-targeted nations, serving as a single-image debunk of any assertion that it is sensible to trust the claims US officials make about any government that Washington doesn't like.

In online discourse the Powell meme makes the perfect response to anyone regurgitating an unsubstantiated claim about a government that has been targeted for disobeying the dictates of the US empire.

"We must remove Assad by any means necessary because he's killing Syrians with poison gas!"

Oh yeah? Boom. Powell meme.

"Russian hackers are attacking our democracy!"

Boom. Powell meme.

"Iranian nuclear weapons program!"

Boom.

"Uyghur genocide!"

Boom.

"Maduro narco terrorism!"

Boom.

It stops the conversation in its tracks, using a single image that doesn't even contain any words. Now the conversation is about what it should be about: the indisputable fact that US officials lie. They lie brazenly. They lie even if it can lead to the deaths of millions of people. Any narrative about any empire-targeted government that is backed by US officials must be presumed false unless and until it has been backed by mountains of independently verifiable evidence.

Other memes have emerged in recent years to criticize the absurdity of western war propaganda which are not without their own charm, like the "Really makes you feel like you're part of history" one and all its variants:

Or the one about Republican bombs vs Democrat bombs:

Secular Talk🎙 on Twitter: "Can somebody please tweet me that meme where  one fighter jet says republican and the other says democrat and they're  both bombing but the democrat one has a

But nothing has ever emerged that rises to the level of efficacy and utility as the simple image showing Colin Powell lying to the entire world about a government the Bush administration wanted to destroy.

Powell's deceitful performance was after all picked up and parroted as "irrefutable" proof about Saddam Hussein's WMD operations by the very same mass media institutions which tell us we must ramp up aggressions against other foreign governments on equally insubstantial claims today. It was a pivotal moment in the propaganda war the US-centralized empire was waging upon our minds to convince us that it would be good and smart to do something evil and stupid.

Image

Powell's other contributions to the world include covering up and participating in war crimes in Vietnam, facilitating atrocities in Central America, and destroying Iraqi civilian infrastructure in the Gulf War. But it's hard to dispute that his greatest lasting legacy will be his immortal reminder to future generations that there is never, ever a valid reason to trust anything US officials tell us about a government they wish to bring down.

Powell's contribution to the war effort has been considerable. But as time grinds down the tall spires of artificial insanity that the powerful are continually imposing upon our species, when all is said and done his contribution to the anti-war effort will have been greater.

Be sure to remind everyone of Powell's sociopathic facilitation of human slaughter often and loudly in the coming hours. Public opinion is the only thing keeping western war criminals from The Hague, after all, and those war criminals are keenly aware of this fact. At times like these, they suddenly become highly invested in making sure that regular people "respect the dead," not because they respect any human alive or dead, but because they cannot allow the death to become an opportunity to amplify and change public opinion about their egregious murderous crimes.

There is a giant narrative management exercise that will be playing out over the next few days. Be sure to enthusiastically disrupt it with the truth.

__________________________

My work is entirely reader-supported, so if you enjoyed this piece please consider sharing it around, following me on FacebookTwitterSoundcloud or YouTube, or throwing some money into my tip jar on Ko-fiPatreon or Paypal. If you want to read more you can buy my books. The best way to make sure you see the stuff I publish is to subscribe to the mailing list for at my website or on Substack, which will get you an email notification for everything I publish. Everyone, racist platforms excluded, has my permission to republish, use or translate any part of this work (or anything else I’ve written) in any way they like free of charge. For more info on who I am, where I stand, and what I’m trying to do with this platform, click here

Bitcoin donations:1Ac7PCQXoQoLA9Sh8fhAgiU3PHA2EX5Zm2

Caitlin Johnstone | October 19, 2021 at 12:02 am | Tags: anti-war, bush, colin powell, iraq, lies, propaganda, war, WMD | Categories: Article, News | URL: https://wp.me/p9tj6M-2LB

Comment   See all comments

 =================================

* Zie: 'Klimaatakkoord en Rutte's belofte over de CO2 heffing >> Kees Boonman geeft toe veel te verzinnen'

-------------------------------------------

Zie voorts: 'Irak: de illegale oorlog van de VS begon 18 jaar geleden' (en zie de links in dat bericht!!)

'Donald Rumsfelds dood: het systeem is er niet om ons te beschermen tegen zware misdadigers maar om deze te beschermen tegen ons' (en zie de links in dat bericht)

'Media en 'onafhankelijke berichtgeving' over oorlogsvoering VS'

'Irak oorlog: 16 jaar na 20 maart 2003 ontkent de perschef van Bush dat er is gelogen om Irak binnen te vallen....'

'VS bewandelt dezelfde weg richting Iran, als die voor de illegale oorlog tegen Irak in 2003, aldus één van de verantwoordelijken voor die oorlog........

'Rutte: raketaanval VS tegen Syrische basis was begrijpelijk en proportioneel, ook al is er geen bewijs voor Syrische schuld........' (en zie de links in dat bericht)

'Tony Blair nog steeds blij met Irak oorlog, wel 'met excuus' voor leugens en aangedikt met valse emoties voor de door hem vermoorde militairen......' (en zie de links in dat bericht)

'Koenders en SOHR melden gifgasaanval, reguliere media als NOS nemen bericht van SOHR (propaganda en 'fake news' orgaan) over' (en zie de links in dat bericht)

Voor meer berichten over Colin Powell, Irak, illegale oorlog, Oeigoeren, Venezuela, Syrië en/of Boonman, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten