Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 27 oktober 2021

COP26 (nog) geen aandacht voor één van de grootste broeikasgasuitstoters: de intensieve veehouderij

Uit een bericht van Humane Society International (HSI) werd mij duidelijk dat men op de klimaattoppen tot nu toe niet eens rekening heeft gehouden met de uitstoot van de intensieve veehouderij, dacht even dat ik van m'n stoel donderde.....*

Volgens HSI worden er in de intensieve veehouderij wereldwijd jaarlijks meer dan 88 miljard dieren gehouden en vermoord..... Deze enorme veestapel is goed voor een uitstoot van CO2 die gelijk zou zijn aan alle weg-, lucht- en watervervoer over onze aarde en dan moet daar nog een gigantische hoeveelheid uitstoot met methaangas aan worden toegevoegd, let wel: methaangas is een 80 keer zo sterk broeikasgas dan CO2..... Ter vergelijking in de EU produceert de intensieve veehouderij jaarlijks meer CO2 uit dan alle autoverkeer opgeteld in datzelfde gebied...... Wat betreft de intensive veehouderij is het kleine Nederland goed voor het jaarlijks groot martelen van 600 miljoen dieren, waarvan er zo'n 500 miljoen in Nederland worden vermoord in slachthuizen en dat maar al te vaak na walgelijke martelingen......

Het is dus als met een andere grote uitstoter: oorlogsvoering en militaire oefeningen, waarover men ook nooit heeft gesproken op internationale klimaattoppen...... Deze 2 geven al aan dat de klimaattoppen als die van Parijs en Madrid in feite oplichterij zijn van de wereldbevolking: men doet net of het ernst is als het om het klimaat en de luchtkwaliteit gaat, maar intussen geeft men er geen donder om..... Neem ook de meer dan belachelijke beslissing van het kabinet Rutte 3 om de nieuwe kolencentrales pas in 2030 te sluiten, terwijl men daar intussen nog meer vervuilt dan eerder door het verbranden van hout, wat nog een fractie smeriger is dan het stoken van steenkool....... (PvdA oplichter Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, de joker van de 'green deal', propageert het verbranden van hout als biomassa, wat meteen veel zegt over die 'green deal....')

Tel daarbij op dat de vertegenwoordiging van de oliemaatschappijen voor 95% van de tijd mogen deelnemen aan deze klimaattoppen, terwijl milieugroepen amper 5% van de tijd mogen deelnemen aan de gesprekken en je weet dat we met z'n allen een enorm oor aangenaaid krijgen......

De situatie is echter zo ernstig dat de doden van de Coronacrisis erbij in het niet vallen, zo sterven er jaarlijks alleen aan luchtvervuiling meer dan 8 miljoen mensen wereldwijd en zullen 150 miljoen mensen het leven verliezen als de wereldtemperatuur met een halve graad Celsius stijgt...... Kortom de politiek en grote bedrijven mogen niet langer wegkijken, we moeten de politici en CEO's erbij houden en hen bij wijze van spreken aan de oren naar het spreekgestoelte slepen waar ze hun excuus moeten aanbieden en de gelofte moeten doen om per direct actie te ondernemen tegen de luchtvervuiling en idem om de klimaatverandering nog enigszins af te remmen.... 

Het beste is uiteraard om deze politici met een ferme schop onder de reet op straat te schoppen en zelf het heft in eigen hand te nemen, immers als we moeten wachten op actie van de huidige politici, vrees ik dat we kunnen wachten tot sint juttemis, samen met de CEO's van grote bedrijven zou een instituut als het Internationaal Strafhof (ICC) deze figuren bij bedrog inzake luchtvervuiling en klimaatverandering moeten berechten, immers deze CEO's en politici zijn nu al verantwoordelijk voor veel te veel doden..... Kan het ICC meteen de welgestelden berechten die zich met de verspilling van tonnen aan CO2 de ruimte in laten schieten om een paar minuten op de aarde neer te kunnen kijken, hetzelfde geldt natuurlijk voor figuren als Jeff Bezos, Elon Musk en Richard Branson die e.e.a. mogelijk maken.

Lees en teken de petitie ajb en wijs de wereldleiders en de grote bedrijven op de verantwoording dat een klimaatakkoord niet alleen werkelijk een verschil zou moeten maken, maar zeker niet kan zonder aandacht te besteden aan twee van de grootste uitstoters van broeikasgassen: de intensieve veeteelt, oorlogsvoering en de militaire oefeningen die wat betreft de NAVO bijna het hele jaar doorgaan (langs de grenzen van Rusland en de territoriale wateren van China), en oh ja: zegt het voort!! (al was het alleen maar zodat deze oplichters over een aantal jaren niet kunnen zeggen dat ze het niet hebben geweten of met het meer dan schandelijke excuus komen: met de kennis van nu >> je weet wel excuses die VVD aartsleugenaar en premier Rutte maar al te vaak heeft gebruikt, zonder daarvoor bij verkiezingen te worden gestraft.......)

Jammer dat HSI niet wijst op oorlogsvoering en de oefeningen daarvoor, evenals het effect van luchtvervuiling op de volksgezondheid en door de klimaatverandering optredende weergerelateerde rampen, al zijn daarvoor al andere petities ingediend......

Tot slot nog het volgende voor klimaatsceptici: Exxon en Shell en naar nu blijkt ook Total wisten uit eigen onderzoek al in de 70er en 80er jaren van de vorige eeuw, dat de snelle klimaatverandering wordt veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen, ofwel door de menselijke hand..... (zie voor die wetenschap bij Total de link over de 17,5 miljard euro subsidie van de Nederlandse overheid voor de fossiele industrie en zie ook de links in dat bericht!!)


(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice, first choose 'Engels' [English] so you can recognise your own language [the Google translation is first in Dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognize there language translated in English])

(als je het Engels niet machtig bent, kopieer dan de Engelse tekst en plak die in deze vertaalapp, de app werkt snel en de vertaling is van een redelijk goede kwaliteit)

 

Add your name: Together, we can hold them accountable

Ahead of COP26, ask world leaders to recognize the impact of factory farming on climate change.


We are eating our way to a climate crisis. More than 88 billion land animals are raised and slaughtered for food each year, with industrial animal agriculture releasing greenhouse gas emissions at levels on par with all cars, planes, trains and boats around the world combined. With you by our side, we’re working to end the suffering of animals on factory farms and expose the colossal impacts of industrialized agriculture on climate change.

Leaders around the world will soon meet at the COP26 climate change conference to discuss solutions to the climate crisis, and with your help, we are delivering the message that it’s time to stop ignoring the cow in the room. Animal agriculture has been sidelined from climate change discussions for too long. We need world leaders to step up to the plate and address what’s on it.

Ask world leaders to recognize the impact of factory farming on climate change and protect animals.

Act Now

 

Reducing our consumption of animal products is one of the best ways we, as individuals, can help animals and reduce our climate footprint. But we need world leaders to take responsibility to drive this shift further and faster.

 

Please join us in showing that we can all do our part to commit to a more plant-powered diet. It is critical that they do their part to support and drive a transition toward a more sustainable, planet-friendly food system. By making this shift, we can prevent the suffering of animals on factory farms and protect the world around them.
 

Ask world leaders to speak up for farm animals by taking action today!

 

Thank you for lending your voice to help protect animals.

 

Sincerely,

Jeffrey Flocken
President of Humane Society International

© 2021 Humane Society International
1255 23rd Street, NW, Suite 450, Washington, DC 20037
info@hsi.org | 301-258-3010

================================

* Zie: 'COP26: gelekte documenten tonen aan dat de fossiele industrie landen en die van de intensieve veehouderij deze klimaattop willen frustreren' Ja ja, jouw Azijnpisser was een paar dagen geleden nog in de veronderstelling dat de intensieve veehouderij altijd aan bod komt op klimaattoppen, al is het nu wel zeker dat juist de lobby voor intensieve veeteelt en de intensieve landbouw deze zaken van de klimaattoppen hebben weggehouden, een schande van jewelste!! (en dan krijgen die takken van industrie nog een giga bak EU subsidie ook.....)

-------------------------------------------

Zie wat betreft de intensieve veehouderij:  ''Rechter' beslist in voordeel 'boeren': ernstig dierenleed middels zware dierenmishandeling van moederkoe en kalf zou niet bestaan' (en zie de links in dat bericht, anders dan de hieronder getoonde)

'Zuivel moet van het menu aldus Dier&Recht'

'NVWA zet zieke dieren op transport, terwijl het haar taak is dit tegen te gaan'

'Nieuwe beelden: dierenartsen NVWA doen mee aan mishandeling varkens in slachthuis' (met bewijs op video, beelden en artikel van RTL Nieuws)

'Von der Leyen (voorzitter Europese Commissie) heeft geen tijd voor protest tegen CAP maar wel voor de peperdure lobby van de grote landbouworganisaties' (en zie de links in dat bericht!!)

'Varkenshouder: MRSA bacterie is ongevaarlijk, maar ik zorg wel dat ik en mijn gezin vrij zijn van MRSA...........'

'EU beslist over een landbouwdeal die de 'Green Deal' van de Europese Commissie tot een lachertje maakt'

'EU staat op punt alweer miljarden aan belastinggeld weg te geven aan uiterst vervuilende intensieve landbouw en veeteelt'

'De reden voor de grote droogtes: landbouw en veeteelt'

'Intensieve veeteelt EU verantwoordelijk voor enorme uitstoot aan CO2 meer dan al het EU autoverkeer' (!!!!)

-------------------------------------------------

Voorts zie: 'Scott Morrison (premier Australië) en zijn regering proberen de klimaattop COP26 te saboteren'

'Halve graad opwarming van de aarde zal 150 miljoen mensen het leven kosten......' (!!!!) Vergelijk dat eens met de oversterfte door het Coronavirus of een andere heftige griepgolf.......

'COP26: Nederlandse overheid steunt fossiele industrie met € 17,5 miljard per jaar' (en zie de links in dat bericht!!

'Britse regering overweegt goedkeuring voor ontwikkeling door o.a. Shell van een nieuw groot olieveld bij de Shetlandeilanden' En dan durft Shell zich groen te wassen (greenwashing) met spotjes op de radio, ofwel Shell probeert de vieze oliepoten tevergeefs schoon te wassen....

'Exxon valt alweer door de 'duurzame mand' en andere grootvervuilers die bijzonder smerig bezig met het groenwassen van hun naam'

'Rutte (VVD premier) 'belooft' de wateroverlast slachtoffers te helpen......' Wateroverlast als gevolg van de klimaatverandering, terwijl Rutte en zijn waardeloze kabinet de oliemaatschappijen jaarlijks steunen met 8,3 miljard euro!! Intussen blijkt dit 17,5 miljard euro te zijn, zie de derde link in deze rij (van boven), die begint met: COP26: Nederlandse, enz...........

'Nederland sponsort fossiele industrie met 8,3 miljard euro per jaar' (artikel van AD) (!!!!) Zie de link direct hierboven!!!

'Dutch Green Business Group investeert in greenwashing: het afkopen van zware CO2 vervuiling'

'Top van oliemaatschappijen kunnen ongestoord hun vernietigend werk doen: klimaatactivist veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf' (en zie de links in dat bericht) (!!!!)

''Net zero' beloften van bedrijven zijn voor meer dan 95% vals: greenwashing op hoog niveau'

'Vreedzame klimaatactivisten in Italië veroordeeld tot straffen van 6 maanden tot 3 jaar.......' ('logisch toch dat je wordt gestraft als je de wereld wilt redden??')

'Joe Biden heeft alweer een verkiezingsbelofte gebroken: toch olieboringen in Alaska' (en zie de links in dat bericht, o.a. naar meer schrijven over de gevolgen van de luchtvervuiling voor de volksgezondheid!!)

'De concentratie van CO2 in de atmosfeer passeert voor het eerst in de wetenschappelijk beschreven geschiedenis de grens van 420 ppm'

'EU beslist over een landbouwdeal die de 'Green Deal' van de Europese Commissie tot een lachertje maakt' (dan te bedenken dat Timmermans en von der Leyen afgelopen week [het is nu 20 juli 2021] hun milieuplan met veel tamtam brachten, de vuile oplichters!!)

'De permafrost ontdooit op grote schaal aldus nieuw onderzoek: een enorme aanjager van de klimaatverandering' (en zie de links in dat bericht)

'De namen van de grote banken die investeren in de vernietiging van de aarde'

'60 banks have poured $3.8 trillion into fossil fuel financing that’s wrecking the climate, violating Indigenous rights, and fueling forest fires around the world.

'De meting van de luchtkwaliteit in de EU wordt eindelijk bijgesteld naar meer gezonde niveaus' (was dat maar waar: lees het bericht!!)

'Shell, Exxon, Total, Dupont, Dow en anderen lobbyen bij Trump om afval plastic te exporteren naar Afrika'

'Shell kijkt vooruit >> naar de subsidiepot voor duurzame energie, terwijl nog vele jaren lang veruit de belangrijkste bezigheid olie- en gaswinning zal blijven'  

''Shell houdt zich niet aan het klimaatakkoord: 8 bewijzen' (!!!!) 

'Shell gaf advies klimaatresolutie te verwerpen' (!!!!)

'Exxon 'topman' vindt klimaatdoelen najagen een onzinnige bezigheid'

'BP's 'gang naar duurzaamheid': gaswinning in West-Afrika' (en zie de links in dat bericht!!

'Klimaatakkoord een schaamlap, waarmee de burgers worden uitgekleed en de grote vervuilers weer worden ontzien.....'

'Vanaf 2000 tot 2020 is er elk jaar 267 gigaton ijs van gletsjers gesmolten' (en zie de links in dat bericht!!)

''Koninklijke Shell': ondanks 'groene beloften' blijft CO2 uitstoot van dit bedrijf stijgen' En ja 'ons' koningshuis verdient aan de opwarming van de aarde en daarmee aan de luchtvervuiling die alleen in Nederland jaarlijks aan 18.000 mensen het leven kost en dat jaren eerder, meestal na een akelig ziekbed, dezelfde luchtvervuiling die ervoor zorgt dat jaarlijks een groot aantal kinderen long- en luchtwegklachten oploopt......

'Albert Heijn timmert aan de vals duurzame weg: greenwashing op grote schaal'

'Amazonegebied in brand, Black Rock verdient daar vele miljoenen mee'

'ING, Rabobank en BNP Paribas financieren de oliewinning in het Amazonegebied: u wordt opgelicht!!

'CDA wenst geen EU 'green deal' en 'klimaatambassadeur' de Boer weet niet waar hij over spreekt'    

'Siemens heeft lak aan de klimaatverandering en haar slachtoffers

'Vanaf 2000 tot 2020 is er elk jaar 267 gigaton ijs van gletsjers gesmolten'

'Australië brandt weer.......'

'Oliemaatschappijen in Australië maken misbruik van de Coronacrisis om hun smerige wereldvernietigende agenda door te drukken'

'Australië staat in brand terwijl de regering milieuactivisten straft voor het zich uitspreken tegen de oorzaken van de klimaatverandering' (!!!!) 

'Australië: film 'Dirty Power: Burnt Country' maakt gehakt van regeringsbeleid en media misinformatie' (met de video van 15 minuten)

'Australië: steenkoollobby werkt samen met de regering nog veel meer bosbranden in de hand'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten