Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 14 oktober 2021

Gevechten in Beiroet (Libanon) volgens BBC W.S. de schuld van Hezbollah

Vanmiddag in het BBC World Service radionieuws van 14.30 u. het bericht over de gevechten in Beiroet, zoals die daar eerder al werden gerapporteerd. Een correspondent van de BBC stelde doodleuk dat Hezbollah* de boosdoener was, 'immers deze groep had opgeroepen tot een demonstratie' tegen de rechter die onderzoek doet naar de enorme ontploffingen in de haven van Beiroet op 4 augustus 2020..... Onderoeksrechter Tarek Bitar onderzoekt alleen de rol van de verantwoordelijke autoriteiten die de hoeveelheid nitraat in de haven van Beiroet hebben laten liggen, terwijl de vraag vooral moet gaan over wie er verantwoordelijk is voor de eerste ontploffing die de boel in gang zette......

Meerdere getuigen van de ontploffingen in 2020 spreken over een straaljager die vanuit het westen op Beiroet aanvloog en een raket afschoot op de haven van Beiroet..... Keer op keer gebruikt Israël deze tactiek om in Syrië doelen van het Syrische leger, Hezbollah en andere aan Iran gelieerde groepen te bombarderen, de tactiek om zonder toestemming het Libanese luchtruim te schenden en zo het Syrische luchtruim in te vliegen en daar terreur uit te oefenen.... 

Volgens zeggen zou Hezbollah een wapenopslag hebben gehad in de haven van Beiroet, niet vreemd dus dat een Israëlische jager daar een raket op af zou hebben geschoten, met de vreselijke gevolgen van dien: 218 doden, meer dan 7.000 (zwaar) gewonden en 300.000 mensen van wie het huis werd vernield, terwijl grote delen van Beiroet in puin lagen (en deels nog liggen....)..... 

Israël heeft er overigens nooit moeite mee gehad om doelen in Libanon te bombarderen, dat was al het geval voor de massamoorden waarvoor Israël hoofdverantwoordelijk was in de Palestijnse vluchtelingenkampen Sabra en Shatila in 1982 (plus die in de aangrenzende wijk Sabra >> Beiroet) en ook daarna heeft Israël keer op keer getoond daar geen probleem mee te hebben...... (de hoofdverantwoordelijke voor de massamoorden was de psychopathische oorlogsmisdadiger Sharon)

Terug naar de gebeurtenissen in Beiroet: Hezbollah was niet de groep die begon met schieten, nee sluipschutters namen vde demonstranten waaronder Hezbollah leden onder vuur, een demonstratie waaraan ook de sjiitische groep Amal deelnam..... Het is vrijwel zeker dat deze sluipschutters tot één van de christelijke milities behoren (militie? terreurgroep!!)...... Echter dat is niet het nieuws dat de zogenaamd onafhankelijke BBC wenst te brengen, vandaar dat er weer naar moslims wordt gewezen, hoe belachelijk en totaal ongeloofwaardig die beschuldiging ook is (in het nieuws van 15.00 u. werd die beschuldiging dan ook niet herhaald...)...... Na het BBC nieuws van 15.00 u.had men freelance journalist Abby Cheeseman aan de telefoon en deze trut vond het wel kies om keer op keer te grinniken, alsof het om een mislukt jetset feest ging..... Ongelofelijk!!!  

Hier een video van Al Jazeera over het schieten op demonstranten, echter vergeet niet dat Al Jazeera geen 'fan' is van sjiieten, terwijl de demonstratie werd georganiseerd door Hezbollah en Amal, beiden sjiitische groeperingen.......


Daarover gesproken: totaal belachelijk dat men Hezbollah aanwijst als groep die geen onderzoek wenst naar wat er 4 augustus vorig jaar gebeurde, een uiterst smerige leugen!! Hezbollah wil wel degelijk een onderzoek waarbij vooral de dader moet worden gevonden en gestraft..... (wat wellicht nooit zal gebeuren....)

Bij het schieten op demonstranten kwamen 6 mensen om het leven en raakten 11 mensen gewond...........

* Hezbollah wordt in het westen altijd aangeduid als terreurgroep, terwijl deze groep zich vooral bezig houdt met sociale ondersteuning van meerdere islamitische bevolkingsgroepen en ja deze groep heeft zich meermaals tegen de fascistische apartheidsstaat Israël gekeerd en als er nu één land in het Midden-Oosten (naast Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten) een terreurstaat genoemd kan worden is het Israël wel...... (waar ook de VS aan toegevoegd moet worden, ook al ligt dat land duizenden kilometers ver weg)

Voor meer berichten over Libanon, Beiroet (ook voor de vreselijke gebeurtenissen op 4 augustus 2020), Sabra en Shatila, Palestijnen en/of Israël, klik op het desbetreffende label direct onder dit bericht.


(On the top right hand side of this page you can choose for a translation in the language of your choice, first choose 'Engels' [English] so you can recognise your own language [the Google translation is first in Dutch, a language most people don't understand, while on the other hand most people recognize there language translated in English])

Geen opmerkingen:

Een reactie posten