Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 11 maart 2021

Shell toont andermaal aan lak te hebben aan duurzaamheid met aanstelling van mijnbouwschoft Mackenzie

DeBeurs.nl, komt vandaag met het bericht dat Andrew Mackenzie is benoemd tot nieuwe voorzitter van Shell, deze ploert was eerder topman van mijnbouwconcern BHP Billiton (van 2013 tot 2019) en daarmee mede hoofdverantwoordelijke voor het doorbreken van een dam van een ijzerertsmijn in Brazilië, daarbij kwamen 19 mensen om het leven..... (terwijl er al was gewaarschuwd voor de gevolgen van het doorbreken van deze dam die als zwak werd beoordeeld door deskundigen.....)

Daarvoor was Mackenzie leidinggevende bij Rio Tinto, ook al een bedrijf dat een aantal schandalen op haar naam heeft, ook ten tijde dat deze schoft daar werkte...... Verder was hij 22 jaar lang werkzaam bij BP, één van de grote vernietigers van onze aarde..... Voor zijn smerig werk werd deze ploert geridderd door het Britse koningshuis en dat NB in 2020, ofwel het Britse koningshuis had op de hoogte moeten zijn van het door Mackenzie verrichtte vernietigende werk...... Nogmaals een bewijs dat koningshuizen lak hebben aan de klimaatverandering en aan grote luchtvervuiling die wereldwijd jaarlijks miljoenen mensen het leven kost..... Zo is het Nederlandse koningshuis grootaandeelhouder van Shell en verdient daarmee aan het vernietigen van ons aller thuis: de aarde!!! Je kan er donder op zeggen dat het Britse koningshuis aandelen BP heeft.....

Van Beurden, de topgraaier van Shell, ziet uit naar de samenwerking met Mackenzie en wil met hem het bedrijf verduurzamen..... ha! ha! ha! ha! Alsof je een meesterdief de sleutels van een grote bankkluis geeft en alvast het alarm uitschakelt...... Figuren als van Beurden en Mackenzie zouden moeten worden vervolgd door het Internationaal Strafhof, ze zijn zonder meer verantwoordelijk voor massamoord!! Massamoord alleen al door de luchtvervuiling die jaarlijks wereldwijd miljoenen mensen het leven kost, daarbij komen nog een enorm aantal doden door weergerelateerde rampen als gevolg van de klimaatverandering en dan nog de chronisch zieken en doden door vervuiling, dan wel het niet inachtnemen van veiligheidsmaatregelen zoals voorafgaand aan de damdoorbraak in Brazilië...... Verder maken oliemaatschappijen als Shell, BP en Exxon zich ook nog eens indirect schuldig aan moord, als milieuactivisten die zich tegen hun bedrijfsvoering verzetten, door politie en leger van het bewuste land worden vermoord....

Veteraan uit de mijnbouw wordt nieuwe voorzitter Shell

Gepubliceerd op 11 maart 2021 08:56

 

DEN HAAG (ANP) - Olie- en gasconcern Shell heeft Andrew Mackenzie benoemd tot nieuwe voorzitter van het bedrijf. De Brit was voorheen topman van mijnbouwconcern BHP.

Bij Shell wordt Mackenzie op 18 mei de opvolger van Chad Holliday, die zes jaar lang voorzitter was van het concern. De functie van voorzitter is vergelijkbaar met die van president-commissaris, die vooral een toezichthoudende rol vervult.

Mackenzie leidde BHP van 2013 tot 2019. Schandalen bleven het mijnbouwbedrijf, vooral actief in Australië en Noord- en Zuid-Amerika, in die periode niet bespaard. In 2015 brak een dam bij een Braziliaanse ijzerertsmijn die deels in handen was van het Brits-Amerikaanse bedrijf, waardoor negentien mensen om het leven kwamen.

Eerder was Mackenzie leidinggevende bij een ander mijnbouwbedrijf, Rio Tinto. Ook werkte hij 22 jaar bij het olie- en gasconcern BP. In 2020 werd hij geridderd door het Britse koningshuis wegens zijn bijdrage aan het bedrijfsleven, technologie en de wetenschap.

Shell-topman Ben van Beurden verklaart uit te kijken naar de samenwerking met Mackenzie aan de nieuwe strategie van de multinational. Daarbij zet het bedrijf meer in op duurzame energie.

=====================================

Zie ook: 'Ajax en PSV hebben lak aan bloedige slavernij in Qatar: WK Voetbal 2022.....' (ook Shell werkt mee aan de bouw van de stadions...)

'Shell: greenwashing door dit bedrijf ten overvloede nog eens door de mand gevallen >> bedrijf steunt klimaatsceptische lobbygroep'

'Shell: een strijd van 13 jaar voordat dit 'koninklijke bedrijf' werd veroordeeld voor de enorme olievervuiling in de Nigerdelta'

'Negen Nigeriaanse milieuactivisten 25 jaar geleden opgehangen na een schertsproces met hulp van Shell'

'Koninklijke Shell': ondanks 'groene beloften' blijft CO2 uitstoot van dit bedrijf stijgen'

'NRC, stop met de propaganda van Shell' (een artikel van Verbied Fossiele Reclame)

'ABP investeert door leden gespaard pensioen in de fossiele brandstof vernietiging van onze aarde....' (en zie de links in dat bericht, o.a. over de pensioenen)

'Shell scherpt klimaatdoelen aan, ofwel greenwashing op 'topniveau''

'Shell en BP op het valsgroene pad met ontkenners van de klimaatverandering' (ja ja, men blijft ontkennen, hoewel Shell uit eigen onderzoek weet dat de verbranding van fossiele brandstoffen de snelle klimaatverandering heeft veroorzaakt en verder aanjaagt....)

'Shell neemt Kosmos Energy over, 'specialist in diepzeeboringen', of: hoe Shell ook de diepzee verder 'duurzaam' wil vervuilen'

'Ben van Beurden (topman Shell) kreeg in 2018 een verdubbeling van inkomen >> in totaal 20 miljoen euro.......' (20 miljoen voor het naar de kloten helpen van de wereld en het belazeren van de kluit.....)

'Shell positief over LNG markt: hoe is het mogelijk? ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

'Mijnbouwgigant BHP Billiton pleit voor toezicht op dammen en mijnafval, maar laat het zelf afweten' (!!!!) (inclusief een intussen gecensureerde video, hoogstwaarschijnlijk na druk van BHP Billiton op YouTube......)

'Shell en Exxon lobbyen voor het behoud van eenmalige plasticverpakkingen'

'Shell houdt zich niet aan het klimaatakkoord: 8 bewijzen'

'Shell en Exxon die ondanks eigen onderzoek weten wat de oorzaak is van de klimaatverandering, niets hebben ondernomen tegen die klimaatverandering, willen met subsidie CO2 opslaan in lege gasvelden'

'Directeur en 2 bestuursleden Rio Tinto stappen op na vernietiging van grotten met 46.000 jaar oud heiligdom van Aboriginals'

'Morrison Government rewards Ribelazeren van heto Tinto for bad behaviour' (Facebook 28 oktober 2020)

'Shell wist al in 1991 dat het gebruik van fossiele brandstoffen de klimaatverandering veroorzaakt........... De topschuldigen moeten worden berecht!!'

'Shell was al in 1989 overtuigd van klimaatverandering.............'

'Exxon lobbyist (politicus) dagvaardt milieugroepen voor kennis bij Exxon over klimaatverandering.......'

'ExxonMobil vervolgd voor 'misleiding...' Nou zeg maar het op grote schaal bedonderen van de kluit!!'

'Shell, ExxonMobil en andere oliemaatschappijen gaan 180 miljard dollar investeren in plasticproductie.........'

(en voor 'de leut'): 'Marianne Zwagerman hekelt klimaatverandering.......

'BP stelt in milieuplan dat een olieramp op zee goed is voor de lokale economie..........'

'Rio Tinto: A Shameful History of Human and Labour Rights Abuses And Environmental Degradation Around the Globe' (een bericht uit 2010 en ja ook onder Mackenzie was Rio Tinto een uiterst fout bedrijf dat schijt had [en heeft] aan het milieu en aan mensenrechten......) (!!!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten