Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 4 maart 2021

Misdadige en corrupte bedrijfssponsoring van EU politici moet stoppen

Je vraagt je werkelijk af waar men in Brussel mee bezig is, als je de laatste petitie van foodwatch onder ogen krijgt en je leest dat het nog steeds verboden moet worden dat EU politici worden gesponsord door bedrijven...... Je reinste omkoperij en corruptie van de bovenste plank is dus gewoon toegestaan...... Het gaat hier met name om sponsoring van leden van de Raad van Europa. (een raad die zich bemoeit met wetgeving en begroting, voor een meer precieze uitleg zie de cursief weergegeven alinea in de tekst van foodwatch hieronder)

Als je dat leest weet je meteen dat dit ook in andere EU organen moet gebeuren, zoals in de Europese Commissie, waarvan PvdA oplichter Timmermans 'de eerste vicevoorzitter'* is, je weet wel dezelfde hufter die zich voor de laatste EU verkiezingen gedroeg als een springende 60 plus huppelpuber met z'n valse 'green deal.......' Niet voor niets dat dit orgaan keer op keer langer gebruik van kankerverwekkend gif toestaat in de professionele landbouw en als er al een middel wordt geschrapt, kan je er de klok op gelijk zetten dat een ander minstens zo gevaarlijk middel wordt toegestaan >> ra ra hoe zou dat nu komen....???

Het is al een schande dat EU politici zo enorm veel lobbyisten toelaten tot hun burelen...... Het feit dat er een enorme lobby gevestigd is in Brussel geeft al aan dat deze lobby ook in andere EU onderdelen politici kunnen omkopen.... In 2017 schatte men het aantal EU-lobbyisten op 15.000 en reken maar dat dit er nu veel meer zijn...... (dit nog naast politici die zelf al lobbyen voor bedrijven, zoals hare CDA kwaadaardigheid en opperhufter Schreijer-Pierik en vergeet hierbij niet dat ook de EU politici volksvertegenwoordigers zijn......**

Je vraagt je af of de politici zich nog wel bezig kunnen houden met hun werk: het volk van de EU vertegenwoordigen en hun belangen behartigen, gezien wat men daar voor elkaar krijgt is de vraag stellen haar beantwoorden...... Onder andere door die lobby is de EU groot voorstander van het TTIP vrijhandelsverdrag met de VS, Trump wilde dat niet, maar NB de EU zelf heeft daar zwaar voor gelobbyd in de VS, wat kapitalen moet hebben gekost, terwijl dit verdrag niet in het voordeel is van de EU burgers, maar van de bedrijven.... Met dat verdrag wat VS president Biden zeker zal tekenen, ligt de EU open voor VS bedrijven die het niet zo nauw nemen met de volksgezondheid.... In dit soort verdragen is een bepaling opgenomen, waarmee bedrijven regeringen voor een geheime rechtbank kunnen slepen (ISDS) als hun producten bijvoorbeeld vanwege gezondheidsredenen worden geweigerd, de praktijk van dit soort rechtszaken laat zien dat de bedrijven in meer dan 95% van de gevallen in het gelijk worden gesteld... Die rechtbanken zijn geheim zodat de consument de producten niet gaat boycotten..... Ploumen, je weet wel de hufter die nu PvdA voorzitter en lijsttrekker is, durfde dit als minister in Rutte 2 te ontkennen..... Ook hare kwaadaardigheid Kaag van D66 is groot voorstander van deze vrijhandelsverdragen....... Kortom als je gaat stemmen, doe dat uit belang van jouw gezondheid en die van je geliefden niet op het CDA, PvdA, D66 of de VVD, waar de laatste natuurlijk altijd achter dit soort verdragen staat (hetzelfde geldt overigens voor de ChristenUnie, plus Rutte 1, 2 en 3 gedoogpartner en vrouwonvriendelijke partij SGP)

Beste bezoeker, was in het voorgaande in het geheel GroenLinks vergeten, waar Bas Eickhout de GL EU grofgraaier, stemde voor het langer toelaten van het kankerverwekkende glyfosaat, waar hij op zeker de lobby van de landbouwers heeft bevooroordeeld op de volksgezondheid!!*** (heb dit een dag later, dus op 5 maart 2021 toegevoegd)

Als je gaat stemmen weet je dus op welke partijen je niet moet stemmen (en daar valt dus ook GroenLinks onder, de partij die al 'iets te vaak' heeft laten zien allesbehalve groen en links te zijn........)

Lees en teken de petitie ajb en geeft het door!!

Stop de bedrijfssponsoring van EU-politici

foodwatch Nederland | Nicole van Gemert <nicole@foodwatch.nl>

Stop de EU-sponsoren!  

Doe je mee? >>

Midden in ons ‘Offensief voor onze Gezondheid’ in aanloop naar de verkiezingen, vragen we in deze nieuwsbrief je aandacht voor een belangrijke nieuwe Europese actie van foodwatch.

Wat is er aan de hand? Multinationals, frisdrankreuzen en junkfood-fabrikanten sponsoren de voorzitterschappen van de Raad van de Europese Unie. Dit is echt onacceptabel!

Wij voerden al eerder campagne tegen de sponsoring van het Roemeense voorzitterschap van de EU door Coca-Cola en de Europese ombudsman gaf ons gelijk. Helaas is er in de praktijk nog niets veranderd. Foodwatch eist nu samen met Corporate Europe Observatory en de Portugese maatschappelijke organisatie Climáximo dat dit stopt.

We hebben daarbij jouw hulp hard nodig! We willen regeringen in Europa die de Raad van de EU voorzitten ervan weerhouden nog langer sponsordeals te sluiten met grote bedrijven.

Doe mee! Teken de online petitie! >>

Coca-Cola, PepsiCo, maar ook BMW, Google en andere multinationals sponsoren al jaren het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Deze pijnlijke praktijk duurt voort tot op de dag van vandaag. De huidige EU-voorzitter van de Raad, de Portugese regering, heeft net een sponsordeal gesloten met Delta Café en de distributeur van PepsiCo in Portugal (sumol + compal). Evenals met The Navigator Company, een papierproductenbedrijf dat in verband wordt gebracht met monocultuurplantages en bosbranden in Portugal, en landroof in Mozambique.

Aantasting geloofwaardigheid EU-beleid

Dit is onaanvaardbaar. Hoe kunnen onze regeringen overeenkomsten sluiten met bedrijven waarvan de producten rechtstreeks in strijd zijn met het Europese beleid? In Europese plannen – zoals de klimaatovereenkomst 'Green Deal', de op voedselketens gerichte 'Farm to Fork-strategie' en het gezondheidsplan van de EU om kanker te bestrijden – wordt openlijk erkend dat wat we consumeren directe gevolgen heeft voor onze gezondheid en het klimaat… En toch worden bedrijven die bijvoorbeeld suikerrijke frisdranken produceren, actief gepromoot door onze Europese beleidsmakers.

Wat doet de Raad van de EU?

De Raad van de Europese Unie is een instelling van de EU. De Raad oefent samen met het Europees Parlement de wetgevingstaak en de begrotingstaak uit en heeft daarnaast beleidsbepalende en coördinerende taken. De Raad bestaat uit een vertegenwoordiger van iedere EU-lidstaat op ministerieel niveau. Ieder halfjaar is een andere lidstaat voorzitter van de Raad. Nederland was voorzitter in de eerste helft van 2016 en liet zich toen sponsoren door Heineken, AkzoNobel, Neptunus en Ziggo. De eerstvolgende keer is in 2029.

Ondanks uitspraak EU Ombudsman geen stap verder

Vorig jaar hebben we bij de Europese Ombudsman Emily O'Reilly succes geboekt door als foodwatch een officiële klacht in te dienen: O’Reilly is het ermee eens dat dit soort sponsordeals met bedrijven een reputatierisico voor de EU vormen en dat er richtlijnen moeten komen.

(Europese Ombudsman O'Reilly, foto: Europese Unie)

Maar na zes maanden hebben de regeringen van de Europese lidstaten nog geen overeenstemming bereikt over regels rondom sponsoring. Ze lijken bovendien vastbesloten om een voorstel daarvoor dat op tafel ligt af te zwakken. Samen met jou willen we het ze graag makkelijk maken. Het enige voorschrift dat nodig is, is: HELEMAAL GEEN sponsorovereenkomsten tussen de politici, beleidsmakers en bedrijven.

Samen met al onze andere foodwatch-kantoren roepen wij de premier van het huidige EU-voorzitterschap, António Costa van Portugal, en alle ambassadeurs van de lidstaten bij de EU op om het juiste te doen en alle toekomstige sponsordeals te verbieden.

Teken deze internationale petitie en stuur daarmee een duidelijke boodschap naar alle betrokken Europese politici, voordat er nog meer kwalijke deals worden getekend. Hoe meer ondertekenaars, hoe meer impact!

Ik heb nog niet ondertekend, maar:

Ik doe nu mee >>

Ik heb al getekend, maar ik deel de actie:



op Twitter >>


Met vriendelijke groet,

Nicole van Gemert,
Directeur

P.S. We maken ons al jaren hard in de strijd voor politieke integriteit. Foodwatch biedt een belangrijk tegengeluid voor de miljoenen spenderende multinationals in Brussel. Steun je onze strijd met een (extra) donatie? Dankjewel!

=========================================

*   De eerste vicevoorzitter, ofwel daar heeft men er meerdere van en uiteraard verdienen die vicevoorzitters nog meer bovenop het al belachelijk hoge salaris betaald met o.a. ons belastinggeld.......... 

**  Schreijer-Pierik lobbyt niet alleen voor de intensieve martelveehouderij (zij is ook boer), maar bovendien voor de farmaceutische maffia: 'Annie Schreijer-Pierik voor vaccinaties van kinderen en durft zelfs de Q-koorts aan te halen! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

*** Zie: 'Bas Eickhout (GroenLinks EU) strijdt nu voor verbieden van landbouwgif met 'mooie duurzame praatjes' over landbouw' (terwijl hij zoals gezegd in eerste instantie heeft gestemd voor het langer blijven gebruiken van het kankerverwekkende gif glyfosaat, het hoofdbestanddeel in het Roundup......)

Zie ook: 'Verbied het kankerverwekkende pesticide Thiacloprid dat de EU wil herintroduceren na lobby Bayer-Monsanto'

'EU: palmolie in diesel is niet duurzaam, maar stoppen met subsidie is amper een optie'

'Bayer probeert het kankerverwekkende glyfosaat alsnog langer 'op het EU menu te houden''

'Ministerie van 'Volksgezondheid' speelt onder één hoed met Coca-Cola'

'Post NL's overname van Sandd 'doorslaand succes': personeel Sandd gaat er zwaar op achteruit.....'

'Wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui van Groep de Mos uit het Haagse college gesodemieterd

'Het echte Facebook schandaal: manipulatie van de gebruikers en gratis diensten voor eertijds presidentskandidaat Obama......'

'Nationale Politie doorslaand succes! Medewerkers aan de top beticht van corruptie en omkoping.......'

'Politieauto's zonder uitknop voor de lichten.......... ha! ha! ha! ha! ha!

Wat betreft TTIP zie: 'EU politici lachen besmuikt om Groot-Brittannië dat met een VS handelsakkoord chrloorkip en hormoonvlees op tafel krijgt, terwijl ons hetzelfde te wachten staat'

'Met CETA komt er straks in de EU verboden voedsel toch op je bord, of hoe we zijn belazerd door Ploumen (PvdA ex-minister PvdA) en Kaag (D66 minister)' (en zie de links in dat bericht)

'Braziliaans Amazonewoud brandt met een niet eerder vertoond aantal brandhaarden, terwijl de EU een vrijhandelsverdrag met Mercosur wil tekenen'

'CETA NEE: politici waaronder de minister liegen je voor'

'Ploumen op valreep nog bezig TTIP door te drukken bij VS...!!' (en zie de links in dat bericht)

Voor meer berichten over Timmermans, Ploumen, Kaag (D66 die ook voor het TTIP verdrag is) en Schreijer-Pierik, klik op het label met hun naam, direct onder dit bericht, daar kan je ook klikken voor nog veel meer berichten over TTIP en lobbyisten. Het label CETA is voor eenzelfde verdrag maar dan met Canada, dit verdrag is er bijna door in de EU, nog een paar lidstaten moeten tekenen.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten