Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 10 oktober 2020

Met CETA komt er straks in de EU verboden voedsel toch op je bord, of hoe we zijn belazerd door Ploumen (ex-minister PvdA) en Kaag (D66 minister)

Voormalig PvdA minister Ploumen, je weet wel de enorme oplichter die zich voordoet als een oude hippie, heeft meerdere keren keihard in het openbaar gelogen over de vrijhandelsverdragen CETA en TTIP >> er zouden keiharde garanties komen dat hier verboden voedsel niet in de supermarkten of restaurants zou worden toegelaten, destijds verwachtte men na ondertekening van deze verdragen voor de lijkeneters hormoonvlees en chloorkippen in de schappen van de supermarkt (door de NTR afgedaan als totaal ongevaarlijk voor de volksgezondheid, alsof het de taak van de NTR is om vrijhandelsverdragen te promoten; let wel de NTR zou een onafhankelijke zendgemachtigde zijn...).....

foodwatch vertelt in een petitie dat de Canadese veeboeren een onderzoek hebben gedaan en concluderen dat bijvoorbeeld hormoonvlees dat nog steeds is toegestaan in Canada, geëxporteerd zal mogen worden naar de EU-lidstaten......

Ploumen loog verder dat er geen geheime rechtbanken (ISDS) zouden komen, waar de grote bedrijven afzonderlijke landen of zelfs de EU zouden kunnen dagen als hun producten verboden zijn in afzonderlijke lidstaten dan wel in de hele EU...... Die rechtbanken komen er wel en waar dit soort vrijhandelsverdragen al zijn doorgevoerd blijkt keer op keer dat de bedrijven aan het langste eind trekken in die processen...... Deze rechtbanken zijn geheim daar de naam van die bedrijven geheim moeten worden gehouden, zodat de burgers de producten van die smeerpijpen niet kunnen boycotten......

Overigens de huidige D66 minister voor o.a. Buitenlandse Handel, hare hufterigheid Kaag gedraagt zich precies als Ploumen en belazert de kluit op enorme schaal...... (en dan probeert D66 zich ook nog eens als duurzame en groene partij te afficheren......)

foodwatch spreekt over hormoonvlees, echter een nog veel groter gevaar zijn genetisch gemanipuleerde zaken, nu nog verboden in de EU, maar met verdragen als CETA en TTIP zullen deze niet langer geweigerd kunnen worden.....

Dan nog dit: de EU tekende het CETA verdrag in 2016, echter het is nog niet in werking getreden daar een aantal EU-lidstaten nog moeten tekenen. Het TTIP verdrag is door Trump op de lange baan geschoven, vandaar dat de EU als sinds eind januari 2017 een lobby delegatie in Washington heeft, waar politici worden gefêteerd en verleid om zich bij Trump in te zetten voor dit verdrag dat NB tegen de belangen van EU burgers ingaat........

Lees en teken de petitie ajb en  geeft het door!! (een petitie in de vorm van een e-mailactie, echter je behoeft als bij een gewone petitie alleen een paar van je gegevens in te voeren en op de knop 'verzenden' te klikken):

Verboden hormoonvlees op ons bord?

foodwatch Nederland <nicole@foodwatch.nl>

                  



In tegenstelling tot wat de voorstanders van het vrijhandelsverdrag CETA met Canada beweren, kan er wel degelijk Canadees hormoonvlees op ons bord belanden. Dit blijkt uit een recente en onrustwekkende inspectie van Canadese veebedrijven. De beloften van politici dat we ons geen zorgen moeten maken over mogelijke voedselveiligheidsrisico’s door CETA, zijn dus NIET gebaseerd op feiten.

Hormoonvlees was een cruciaal struikelpunt in de Tweede Kamer tijdens het debat over de ratificatie van CETA. Wij bewijzen weer dat de risico’s van CETA schromelijk worden onderschat, niet voldoende zijn gekend of gewoonweg genegeerd. Wij willen dit gezondheidsrisico niet nemen! Stop CETA!

Verboden hormonen

 

Het is in Nederland sinds 1961 en in de EU sinds 1988 verboden om hormonen als ‘groeibevorderaar’ voor vlees te gebruiken. En terecht: hormoonvlees brengt gezondheidsrisico’s met zich mee voor onze natuurlijke hormoonhuishouding, de ontwikkeling van het lichaam en onze weerstand. In de VS en Canada worden echter nog steeds grootschalig hormonen toegediend aan runderen en varkens. 

Nu de EU de handel met Canada wil bevorderen zal dit ook tot een grotere import van vlees uit Canada leiden. De alarmbellen gaan hierbij al snel rinkelen: leidt dit ook tot hormoonvlees op ons bord?! De Nederlandse overheid en Europese Commissie roepen steeds opnieuw dat we ons hier geen zorgen over moeten maken. Een inspectie van Canadese rundveehouderijen door Europese ambtenaren, toont aan hoe hol deze woorden zijn.

Onrustbarend onderzoek

 

Europese voedseldeskundigen onderzochten de ‘controlesystemen’ voor de export van vlees uit Canada – die moeten “verzekeren dat het vlees afkomstig is van dieren die geen groeihormonen kregen toegediend”. Traceerbaarheid is hierbij het speerpunt: waar komt het vlees vandaan? Kan verzekerd worden dat het niet om hormoonvlees gaat? De resultaten van de inspectie zijn vernietigend:

  • De ‘papieren’ waarop de traceerbaarheid is gebaseerd, zoals vervoersdocumenten en certificaten, zijn in verschillende gevallen onvolledig of bevatten onjuiste informatie.

  • Niet alleen bij het papierwerk, maar ook in de veebedrijven zelf werden tekortkomingen gedetecteerd. Zo bleken na een dubbelcheck door het audit-team meerdere bedrijven helemaal niet aan de Europese voorschriften te voldoen.

  • Eerdere aangekondigde beloften en ‘correctiemaatregelen’ (op basis van een audit van de EU in 2014) van de Canadese voedselautoriteit om de traceerbaarheid in de rundvleessector te verbeteren, zijn nog niet uitgevoerd.

  • Tenslotte is er ook nog eens sprake van mogelijke belangenverstrengeling van particuliere dierenartsen, die de controles op de veehouderijen uitvoeren. De dierenartsen worden immers tewerkgesteld en betaald door de bedrijven zelf, wat onafhankelijke controle in de weg kan staan.

Het huidige controlesysteem kan met andere woorden niet garanderen dat het vlees, dat vanuit Canada naar de EU wordt geëxporteerd, vrij is van hormonen.

De inspectieresultaten lees je hier. 

Stop het CETA-risico!

Loze beloften

Het is pas de eerste keer (!) sinds de ondertekening van het CETA-verdrag (in 2016) dat er een audit plaatsvond van Canadese rundveehouderijen. De beloftes van politici – dat CETA geen risico’s voor hormoonvlees met zich meebrengt – zijn met andere woorden NIET gebaseerd op feiten. 

Deze audit zet wat ons betreft de ratificatie van CETA op losse schroeven. Immers, de ernstige zorgen om hormoonvlees waren doorslaggevend voor bepaalde partijen in de Tweede Kamer. Zij kregen harde toezeggingen van minister Kaag en eurocommissaris Hogan zich geen zorgen te maken. Hoe kan de regering zoiets beloven als pas nu een controle is geweest en de conclusies daarvan vernietigend zijn? Dan neem je de zorgen echt niet serieus. Het geeft ons het gevoel dat CETA er koste wat kost moet komen.


Stop het risico op hormoonvlees, stop CETA!

In 2016 hebben Canada en de EU het CETA-verdrag ondertekend. CETA treedt echter pas helemaal in werking als ook de parlementen in de verschillende lidstaten het volledige verdrag goedkeuren. Het Nederlandse parlement buigt zich hier al maanden over. Momenteel ligt het CETA-dossier in de Senaat, na een eerdere stemming in de Tweede Kamer. We naderen een cruciaal moment: volgende week praten de senatoren over de te nemen vervolgstappen.

Wij roepen de senatoren op NU tegen CETA te stemmen. Er is geen tijd meer te verliezen. Hoe langer CETA blijft draaien, hoe groter het risico op hormoonvlees in onze supermarkten. Om nog maar te zwijgen over de andere gevaren van CETA voor de volksgezondheid, de democratie en het milieu.

Stuur nu een protestmail en maak de senatoren duidelijk dat CETA moet stoppen en dat er eindelijk een besluit genomen moet worden om te gaan stemmen. Alle debatten, kritische vragen en onderzoeken maken één ding duidelijk: er ligt genoeg bewijs voor een tegenstem!

Nog niet getekend? Dit is je kans! Samen stoppen we CETA.

Zeg nee tegen CETA!

Met vriendelijke groet,

Nicole van Gemert,
Directeur

=========================

Zie ook: 'Monsanto (Bayer) komt met gentech mais dat bestand is tegen een cocktail van zwaar gif dat vervolgens wel op je bord terug zal zijn te vinden'

'Stop ISDS, de geheime rechtbanken die in het voordeel van bedrijven werken en zonder meer tegen de belangen van de bevolking zijn

'Ploumen: de clausule in TTIP over aparte, geheime rechtspraak is dood en begraven....... Een leugen van formaat!!' (zie ook de links in dat bericht)

Voor meer berichten over CETA, TTIP, Kaag, Ploumen, voedselveiligheid

Mijn excuus voor de vormgeving, de layout van foodwatch is een ramp. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten