Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 24 juni 2020

Monsanto (Bayer) komt met gentech mais dat bestand is tegen een cocktail van zwaar gif dat vervolgens wel op je bord terug zal zijn te vinden

Monsanto (Bayer) komt met genetisch gemanipuleerde mais dat bestand is tegen: dicamba, glufosinaat, quizalofop (-P-ethyl), 2,4-dichloorfenoxyazijnzuur en glyfosaat....... Terwijl de wetenschap die niet is omgekocht door de grote gifmengers, alleen al over glyfosaat stellen dat dit kankerverwekkend is.... Monsanto (dus Bayer die dit bedrijf overnam) is in de VS meermaals veroordeeld voor het gebruik van het product Roundup, waarin het belangrijkste gif glyfosaat is verwerkt en voert nog steeds verweer tegen deze veroordelingen..... 

Blijkbaar is Bayer ervan overtuigd dat het uiteindelijk als winnaar uit de bus zal komen en geeft met voorgaande aan schijt te hebben aan het enorme aantal mensen dat ten gevolge van 'glyfosaatkanker' is overleden of intussen deze kanker onder de leden hebben......

Bayer is duidelijk van zins nog meer kankers te veroorzaken onder landbouwarbeiders en consumenten, vandaar dat het met deze nieuwe genetisch gemanipuleerde mais komt dat bestand is tegen dicamba, glufosinaat, quizalofop (-P-ethyl), 2,4-dichloorfenoxyazijnzuur en glyfosaat......

Zoals gezegd is het wel duidelijk dar Bayer ervan overtuigd is dat het op de lange duur door de rechters in het gelijk zal worden gesteld dat glyfosaat niet kankerverwekkend is, wat zeker van alles te maken heeft met de houding van de Trump administratie t.a.v. giftige producten en de uitstoot van zwaar gif door grote bedrijven, een houding ten gunste van die bedrijven en gifmengers als Bayer-Monsanto, een houding waarbij economisch gewin ver voorgaat op de volksgezondheid......* Klik voor meer berichten daarover op het label 'volksgezondheid en economie', direct onder dit bericht terug te vinden.

Er zit nog een andere verschrikkelijke stank aan dit soort genetisch gemanipleerde zaden: als de gewassen worden bespoten met deze zwaar gifige cocktail, land een fiks deel op akkers daarnaast, zodat bijvoorbeeld ecologische teelt wordt besmet en boeren hun eco-licentie verliezen.... Er zijn zelfs boeren die om ellende te voorkomen ook maar kiezen voor de zaden zoals in deze die van Bayer-Monsanto..... 
 
De lobbyisten van deze grote gifmenger bewerken ook kleine boeren, in landen als India, te kiezen voor hun zaden vanwege een beloofde hogere opbrengst... Echter als de oogst tegenvalt komen deze boeren niet af van hun contract en daar ze geen zaden mogen winnen uit de oogst, zijn ze verplicht weer nieuw zaadgoed te bestellen bij deze gifmenger..... Daardoor komen veel van deze boeren in financiele problemen waardoor velen zich het leven benemen...... (als deze boeren andere zaden gebruiken en men vindt een paar planten die terug te voeren zijn op Bayer-Monsanto, moeten deze boeren alsnog de hoofdprijs betalen en zitten ze tot de nek in de schulden.......)

Ach het blijft voor Bayer (om nog eens een suf cliché aan te halen) een 'win win situatie', immers of deze kankertroep nu wel of niet wordt toegelaten in de VS, de grenzen van ontwikkelingslanden staan wijd open voor de import van deze kankerzooi, daar zorgen zoals gezegd de lobbyisten van Bayer wel voor, die met kapitalen regeringsfunctionarissen in die landen omkopen, zodat deze dodelijke zaden alsnog op de markt verschijnen en de producten daaruit zelfs in ons land worden verkocht....... (overigens is het bij diervoer nog een stuk erger, alsof het opgeslagen gif uit de kadavers verdwijnt als je een stuk van zo'n lijk verwarmt.....)

Nogmaals: deze mais zal ook in ons land op de markt verschijnen door import van deze mais, althans als dit gecombineerde levensgevaarlijk gif verboden zal worden in de EU en de kans daarop is klein, al zou glyfosaat per 22 december 2022 verboden zijn in de EU, ook voor professioneel gebruik..... (o.a. EU GroenLinks grofgraaier Bas Eickhout heeft voor het langer toestaan van dit kankerverwekkende gif gestemd) Wel is zeker dat producten, in dit geval mais dat met gif is behandeld dat hier is verboden, hier wel mag worden verkocht, ofwel geen verbod op import van met dit gif behandelde groente en fruit.....

Het voorgaande geeft nog eens aan hoe hard PvdA hufter Ploumen als minister in Rutte 2 heeft gelogen met haar uitlating dat hier verboden voedsel niet zal worden geïmporteerd uit de VS en Canada, dit vanwege haar lobby voor de vrijhandelsverdragen TTIP (met de VS, nog niet getekend door de VS**) en CETA (eenzelfde vrijhandelsverdrag met Canada dat intussen door de EU en Canada is getekend).......

De volgende petitie komt van Pesticide Action Network, een petitie die wij ook kunnen tekenen, lees deze daarom ajb en teken (en geeft het door!).

USDA: No, we don't need corn designed for MORE herbicides

Pesticide Action Network <subscribe@panna.org>

GMO corn seed

Monsanto (now owned by Bayer) has petitioned the U.S. Department of Agriculture (USDA) to approve a new GE corn seed engineered to tolerate applications of not just one or two chemicals, but five — dicamba, glufosinate, quizalofop, 2,4-D and glyphosate.

Genetically engineered (GE) seeds are designed to tolerate applications of specific herbicides, and widespread application has created a crisis for farmers: resistant “superweeds.” Industry’s answer? More GE seeds, engineered to be used with increasingly stronger chemicals. We’re teaming up with our friends at the National Family Farm Coalition and Friends of the Earth to deliver an emphatic “no thanks!” to USDA in advance of their July 7 deadline.
 
Join us in calling for USDA to reject Monsanto’s petition to approve this new “multi-trait” GE corn seed.

We know exactly who would benefit from this new seed — and it’s not farmers. Dicamba-tolerant soy, for example, has damaged or destroyed millions of crop acres , causing huge financial losses for thousands of farmers across the country. Companies like Monsanto/Bayer win big as farmers plant GE seeds “defensively” to protect their crop from drift damage, even if they don’t intend to use the cocktail of chemicals themselves. 
Meanwhile, farmers and their communities lose out as seed choices are limited, chemical trespass and exposure increases, and biodiversity is undermined.

Now more than ever, farmers need tools to build the biodiverse, climate-resilient food systems we so urgently need. This new GE seed would take options away, as farmers are forced to plant it defensively to protect themselves from drifting herbicides.  

This GE seed modified to withstand five chemicals will only fast-track the pesticide treadmill. Urge USDA to reject Monsanto’s petition, today.

Thanks for all you do.

Pesticide Action Network North America
Berkeley, CA | Minneapolis, MN
510.788.9020 | community@panna.org |  www.panna.org
=================================
*  Dezelfde houding die je overigens ook aantreft als het om onze opvolgende regeringen gaat, met één groot verschil: deze regeringen, zoals de kabinetten Rutte 1, 2 en 3, doen net alsof ze het beste voorhebben met de volksgezondheid, ofwel hier wordt het volk belazerd als het om giftige producten gaat (neem het al eerder aangehaalde langer toestaan van glyfosaat, waar de Nederlandse regering de EU regels volgt t.a.v. glyfosaat, anders dan de regeringen van Frankrijk en Italië, waar glyfosaat al een paar jaar verboden is en men dus wel rekening houdt met de landbouwarbeiders en de consument, ofwel het volk......) 

** Al sinds het aantreden van Trump in 2017, is een peperdure EU lobby bezig in Washington om TTIP getekend te krijgen, daar Trump een tegenstander is van dit verdrag...... (ofwel een peperdure lobby voor een verdrag waarbij de consument het nakijken heeft en die wordt betaald met o.a. belastinggeld van diezelfde consument.....)

Voor meer berichten over Monsanto, Bayer, glyfosaat, Roundup, landbouwgif en/of 'volksgezondheid en economie', klik op één of meer van de desbetreffende labels, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten