Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 5 juni 2020

Value8 neemt verzorgingstehuizen over

DeBeurs.nl bracht gistermorgen het bericht dat Value8 de overname van 2 verzorgingstehuizen, en Tegelen en Tienray afrondt.

Wat een land: door de Coronacrisis bleek dat er veel te weinig IC-bedden zijn in Nederland, daar de laatste zorgwet ervoor heeft gezorgd dat verzekeringsmaatschappijen nu een deel van de zorgtaart opvreten en met hun commerciële beleid ziekenhuizen gedwongen hebben de deur te sluiten en door dat beleid zelfs ziekenhuizen failliet zijn gegaan, ziekenhuizen ook met een intensive care afdeling ('unit') en daarbij behorende bedden....... Een paar maanden geleden bleek dat we te weinig IC bedden hadden voor een crisis als de huidige veroorzaakt door het Coronavirus..... Kortom: commerciële partijen in de zorg zijn (letterlijk) de dood in de pot, zo blijkt ten overvloede nog eens..... 

Nu blijkt dat Value8 twee verzorgingstehuizen gaat overnemen. 'Value8 is een Nederlands beursgenoteerde onderneming. Het bedrijf is opgericht door voormalig voorman van de Vereniging van Effectenbezitters, Peter Paul de Vries. De onderneming richt zich op het vergaren van belangen in kleinere bedrijven. Het is onder meer grootaandeelhouder in beleggerswebsite IEX.nl en Snowworld', aldus Wikipedia. 

Het voorgaande geeft ten overvloede nog eens aan dat men bij Value8 uit is op winstmaken ten koste van deze verzorgingstehuizen, die ook openstaan voor palliatieve zorg en mensen met een Wlz-indicatie, ofwel met een indicatie op grond van de Wet langdurige zorg......Zie wat betreft winstmaken op de zorg vooral de reacties (van 6 juni 2020) onder dit bericht!

Je begrijpt waarschijnlijk wel dat met die Wlz-indicatie belastinggeld is gemoeid, geld dat we met z'n allen hebben opgebracht en waarmee nu dus ook Value8 haar winsten kan veiligstellen en de welgestelden die in zo'n tehuis worden opgenomen belastinggeld kunnen claimen....

Value8 rondt overname zorghuizen af

Gepubliceerd op 4 juni 2020 09:00 | | Onderwerpen: Peter Paul de Vries 

       

BUSSUM (AFN) - Investeerder Value8 heeft de overname van twee zorglocaties van BPG** afgerond. Het betreft Zorghuis Tegelen en Zorghuis Tienray.

Financiële details werden niet verstrekt. Value8 liet eerder al weten dat het voor de deal PAVO Zorghuizen BV had opgericht. Die richt zich op de exploitatie van woon- en zorgresidenties.
============================
*  Er zit een behoorlijke stank aan deze verzorgingstehuizen, immers als je daar als oudere in beland, ben je meteen al je spaargeld kwijt...... Voor welgestelden geen probleem, immers men reserveert het spaargeld voor de nabestaanden, daarvoor betaal je wat meer belasting, waardoor verzorgingstehuizen geen beslag mogen leggen op die spaargelden......

** Heb minutenlang gezocht naar de betekenis van BPG in deze, echter die was niet te vinden op het net en de tijd ontbreekt me eenvoudig om langer te zoeken. Zie wat dit betreft ook de reacties van 6 juni 2020 onder dit bericht.

7 opmerkingen:

  1. Hallo, Dit artikel intrigeerde mij. Veel zorglocaties sluiten. Denk bijv. aan De Pluryn-locaties Hoenderloo en Deelen die sluiten op 1 augustus 2020 en Ziekenhuis Bronovo Den Haag. De locaties Hoenderloo en Den Haag ken ik allebei, prachtige locaties waar o.a. dure huizen zullen worden gebouwd. Veel zorglocaties worden omgebouwd tot wonen met zorg, veelal ook voor de meer draagkrachtigen onder ons. Je schreef dat je de betekenis van BPG door tijdgebrek niet kon vinden. Ik heb even gezocht, zie hieronder aan het eind. Wat mij opviel van de twee overgenomen zorghuizen door Value8 is (alweer) de prachtige locatie. Het zijn twee kloosters. Er is nog een zorghuis in bezit, ook een klooster in Roermond. Degene die het Zorghuis Nederland (waar de 3 zorghuizen onder vielen/vallen) heeft opgericht heet Sandra Xhofleer-Peters, zij is daar in 2014 mee gestart. Ik vind alles schimmig, maar kan er niet precies de vinger op leggen. In ieder geval wordt er veel geld verdiend aan de zorg en het vastgoed. Nu met de coronacrisis en de vele doden in de verpleeghuizen, zullen er veel plaatsen vrijkomen (ik schat 6000) dus zullen er meer instellingen worden gesloten. Al die locaties liggen meestal op mooie plekken, tel uit je winst. Maar wie strijkt die winst op? De brief van Value8 staat in volgende reactie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bussum, 10 april 2020

    Geachte aandeelhouder,

    Op woensdag 1 april jl. hebben we onze jaarcijfers over het kalenderjaar 2019 gepubliceerd. Value8 heeft in 2019 een hogere winst behaald (4,5 miljoen euro) en een stijging van de intrinsieke waarde (het eigen vermogen per aandeel) gerealiseerd. Die intrinsieke waarde steeg van 6,74 naar 7,15 euro en – inclusief het uitgekeerde dividend – zelfs 7,30 euro per aandeel. Ook hebben we aangegeven door te gaan op het investeringspad. Daarbij gelden (onder meer) gezondheidszorg en technologie als voorkeurssectoren omdat zij op lange termijn meeprofiteren van de megatrends vergrijzing en digitalisering. Het is verheugend u nu – zo kort na de jaarcijfers – al over nieuwe investeringen in deze voorkeurssectoren te kunnen berichten. In deze aandeelhoudersbrief besteden we aandacht aan een drietal onderwerpen/transacties. - Value8 neemt 10% belang in Ctac - Investering in PAVO Zorghuizen - Value8 stapt uit BPG Deze transacties worden hieronder nader toegelicht

    Value8 neemt 10% belang in Ctac Value8 heeft op 7 april jl. een belang van bijna 10% genomen in Ctac, een voornamelijk in SAP software gespecialiseerd IT-services bedrijf. Met bijna 400 medewerkers behaalde Ctac een omzet van 81,8 miljoen euro op jaarbasis (2019) en een – door eenmalige lasten gedrukt – nettoresultaat van 1,3 miljoen euro. Ongeveer 20% van de omzet wordt in België behaald. Daarnaast heeft Ctac eigen software ontwikkeld voor woningbouwcorporaties en retail die als SaaS product wordt verkocht. Het grootste deel van de omzet van het bedrijf wordt behaald in stabiele clouddienstverlening, gevolgd door consultancy/projecten, detachering en software/licenties. Tot de circa 600 klanten van Ctac behoren onder andere ASML, NXP, Sligro, Action en Jumbo.


    Naar het oordeel van Value8 doet de huidige waardering van Ctac geen recht aan de marktpositie van het bedrijf en de potentie voor verdere groei na 2020.

    Investering in PAVO Zorghuizen Value8 heeft in het persbericht van 1 april jl. aangegeven verder te willen investeren in zorgwonen. In dat kader is recent PAVO Zorghuizen opgericht. PAVO Zorghuizen richt zich op de exploitatie van woon- en zorgresidenties. PAVO Zorghuizen heeft overeenstemming bereikt met BPG over de verwerving van twee zorglocaties van BPG. De verwachting is dat deze transactie op termijn van een aantal weken zal kunnen worden afgerond.

    Value8 stapt uit BPG In juni 2019 heeft Value8 een lening verstrekt aan zorgwoon-exploitant BPG (ook aangeduid als Ontzorgd Wonen Groep). Destijds was de doelstelling van BPG om het bedrijf verder uit te bouwen met nieuwe locaties. Dat plan is inmiddels verlaten. Op 5 februari 2020 werd bekendgemaakt dat het Franse woonzorg concern Korian (omzet 2019: 3,6 miljard euro) een elftal vestigingen van BPG overneemt. Een groot deel van de genoemde lening is inmiddels aan Value8 terugbetaald. Het restant zal in de komende maanden worden afgelost. Evenzo is het waarschijnlijk dat het resterende kleine aandelenbelang, dat een geringe boekwaarde vertegenwoordigt (0,2 miljoen euro), in de loop van 2020 zal worden afgebouwd. Value8 blijft alert op kansen om haar portefeuille verder te versterken. Daarbij ligt de focus op de kernsectoren, maar ook bedrijven met groeikansen buiten die sectoren kunnen voor investering interessant zijn.

    Met vriendelijke groet,

    Peter Paul de Vries Gerben Hettinga

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geachte Anoniem,

    dank voor uw reactie en geweldige aanvulling op mijn bericht. Zal in mijn bericht op uw reactie wijzen.

    Met vriendelijke groet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nog een opmerking: De locaties van Ontzorgd Wonen Groep zijn bezig met een inhaalslag om de kwaliteit te verbeteren, zo is te lezen in het jaarverslag etc Ook gespecialiseerd personeel zal een probleem zijn, want men levert zorg aan mensen met een ZZP 4-10 (hoe zwaarder de zorg, hoe meer geld). Vermoedelijk zal men de locaties waar de kwaliteit van zorg het slechts is en de locatie het mooist afstoten op de beurs. Verder valt op dat er nergens namen van bestuurders te vinden zijn, ook niet in de jaarverslagen. En ook op LinkedIn en Twitter is het allemaal onduidelijk...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geachte Anoniem,

    nogmaals dank voor uw aanvulling op mijn bericht.

    Met vriendelijke groet.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Beste Eric-Jan,

    dank voor jouw reactie en je hebt ongetwijfeld gelijk, echter DeBeurs.nl gebruikte deze afkorting en het lijkt me in deze niet de juiste betekenis.

    Met vriendelijke groet,
    Willem Wachtmeester.

    BeantwoordenVerwijderen