Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 28 juni 2020

Black Lives Matter: toestemming vergroting van politiegeweld in Nederland moet worden gestopt

Doorbraak plaatste een artikel over en foto's van de Black Lives Matter (BLM) demonstratie van vorige week zaterdag op het Malieveld in Den Haag, waarbij men zich richtte op 3 zaken:

1: elke agent die betrokken is bij de dood van mensen die onder verantwoordelijkheid van de politie vallen, dient door het OM voor de (onafhankelijke) rechter te worden gebracht.

2: de nieuwe letterlijk levensgevaarlijke geweldsinstructie voor de politie dient afgewezen te worden. Bovendien stop het gebruik van de taser (volgens Doorbraak nog niet ingevoerd, echter er wordt al wel langer mee 'geëxperimenteerd', terwijl bijvoorbeeld de politie van New York het gebruik van de taser al jaren geleden verbood, juist vanwege meervoudige doden door gebruik van dit martelwapen). Verbied voorts het gebruik van de nekklem en sta agenten niet langer toe om te schieten voor het doen van een aanhouding (maar al te vaak worden mensen doodgeschoten zonder dat deze een echt gevaar opleverden voor de ter plaatse zijnde agenten, bijvoorbeeld in geval iemand met een mes zwaait, mocht het dan niet anders kunnen kan de politie een verdachte immobiel maken door bijvoorbeeld op een been te schieten, al dient aanhouding zonder dit zware geweld uiteraard de voorkeur. Het Doorbraak artikel hieronder noemt het hiervoor gebruikte voorbeeld niet.

3: verbied geïnstitutionaliseerd racisme: dus geen risicoprofielen bij politie, Marechaussee, de belastingdienst en alle andere overheidsinstanties, daar deze tot etnisch profileren leiden en dat is in strijd met artikel 1 van de grondwet.

Me dunkt, punten waar zelfs de politie niet tegen kan zijn, immers deze organisatie staat ten dienste van de bevolking en zou nooit gericht mogen zijn tegen die bevolking!! Hoorde afgelopen dinsdag op Radio1 weer de riedel dat de politie onterecht zo onder vuur ligt, nu weer naar aanleiding van de demonstratie tegen de 1,5 meter maatschappij, waarbij (racistisch fascistische) voetbalsupporters de demonstratie gebruikten om te rellen.... Alsof het niet de taak van de politie is om op te treden tegen onzinnig geweld, ik bedoel die agenten zijn bepaald niet van porselein....... 

Volgens een woordvoerder van een politievakbond zijn er agenten en aspirant agenten die ofwel willen stoppen met hun werk, dan wel overwegen te stoppen met hun opleiding tot agent. Het lijkt mij persoonlijk een goede zaak als dergelijke agenten of aspirant agenten opstappen dan wel stoppen met de opleiding. Het voorgaande betekent niet dat psychopaten moeten worden toegelaten tot de politie, die daar overigens wel degelijk in fikse mate zijn te vinden, hetzelfde geldt voor de Marechaussee en de rest van het leger.... (het is al een gotspe dat de Marechaussee politiewerk mag doen.....)

Hier het verslag van Doorbraak met een aantal foto's, die ik niet allemaal weergeef: zie het origineel voor de rest:

Beelden van het Haagse Black Lives Matter-protest tegen legaliseren van politiegeweld


Geplaatst op 20 juni 2020

                   

Vanmiddag was er weer een indrukwekkend Black Lives Matter-protest in Den Haag, deze keer gericht tegen een wetsvoorstel dat de politie een extra “license to kill” dreigt te gaan geven. De actie was opgezet om drie concrete eisen kracht bij te zetten. 1. Breng alle agenten die betrokken waren bij de dood van mensen voor de rechter. Verplicht het Openbaar Ministerie om alle zaken waarbij iemand overlijdt onder de verantwoordelijkheid van de politie voor de onafhankelijke rechter te brengen. 2. Wijs de levensgevaarlijke nieuwe ambtsinstructie af. Stop de invoering van de taser, verbied de nekklem, sta agenten niet toe om te schieten ter aanhouding. Politiegeweld moet begrensd worden, niet nóg vrijer gemaakt worden. 3. Stop geïnstitutionaliseerd racisme in Nederland. Verbied het gebruik van risicoprofielen bij de politie, Koninklijke Marechaussee, de belastingdienst en alle andere overheidsinstanties. Deze profielen leiden tot etnisch profileren en zijn in strijd met Artikel 1 van de Grondwet.

Er deden enkele honderden mensen mee aan het protest. Zoals steeds hadden velen eigen actieborden gemaakt. Naast sprekers van Kick Out Zwarte Piet Den Haag (KOZP), dat de actie organiseerde, en Controle Alt Delete (CAD) was er ook een toespraak van de broer van de door de politie vermoorde Tomy Holten. Hij vroeg de mensen om op de grond te gaan liggen, precies zoals zijn broer ook op de grond werd gedrukt. Ook riep hij op om de Jumbo te boycotten omdat ze weigeren camerabeelden vrij te geven van de moord op zijn broer. Tevens werd Rishi herdacht, en op borden voor het podium stonden de namen van nog 41 mensen van wie het bekend is dat ze de laatste jaren in handen van de politie om het leven zijn gekomen.

Verder was er ook solidariteit van een grote groep Koerden, die veel vlaggen en ook solidaire actieborden mee hadden gebracht. Ergens in de verte vond een zielige kleine pro-racisme manifestatie plaats waar verder niemand aandacht aan schonk.

Gerard Zijlstra




('horlogekijker', een politie-infiltrant?)






(het aantal politie moorden in Nederland, nu al zoveel als in heel 2019.... en vergeet niet de moord op Mitch Henriquez in 2015, klik op het label met zijn naam, direct onder dit bericht))












Nogmaals: voor meer foto's zie het origineel.

Zie ook:
'Politieracisme en -geweld tegen oorspronkelijke volkeren van Canada'  

'Black Lives Matter in de VS: nog een politiemoord op een zwart gekleurde man vanwege diens kleur, zonder dat de daders werden gestraft'

'New Jersey police shooting: Bodycam video released in killing of unarmed black man' (nog een zwarte man die werd vermoord door de politie en dan durft men in de VS onder leiding van de psychopathische fascist Trump, de niet centraal geleide organisatie Black Lives Matter, als een terreurorganisatie neer te zetten.....) 

'#ADEMBENEMEND: Nederlandse hiphopscene laat zich horen tegen racisme'

'Black Lives Matter: 3 zwarte mannen gelyncht in de VS en de doodsbedreiging tegen coureur Bubba Wallace'

'BLM: Politie VS schiet, vermoordt en zet meer mensen gevangen dan andere ontwikkelde landen: 'de cijfers' van CNN, vooral schrikbarend als het om gekleurde mensen gaat'

'Trump en Fox zijn uit op een militaire coup' (o.a. over de bemoeienissen van Trump met de demonstraties tegen racistisch politie geweld)

'Rayshard Brooks: weer een gekleurde VS burger die om niets werd vermoord door de politie'

'Black Lives Matter, maar niet voor BBC First: Midsomer Murders met racist John Nettles wordt gewoon uitgezonden'

'Leopold II en wit geweld in Congo: Geert Jan Hahn (BNR) weer eens uit de bocht: een beeld van 150 jaar geleden is het oudste beeld in België

'Vriendschappelijke en handelsrelaties met landen die minderheden vervolgen moeten worden gekapt'

'Militairen op de straten van Washington: VS op weg naar een burgeroorlog'

'Obama en 'change' n.a.v. de moord op George Floyd: een ongelofelijke hypocriet aan het woord'  

'Brekend nieuws: militairen op straat in Washington!!' 

'Donald Trump geeft gekleurde burgers een schop na, mensen die al extra worden getroffen door COVID-19'

'VS politiegeweld tegen demonstranten is illegaal volgens internationale wetten: VN veroordeel dit geweld!!

'Black Lives Matter: een cartoon'

'Trump poseert met bijbel, waarvoor hij een vreedzame demonstratie met grof geweld middels traangas en rubberkogels uit elkaar heeft laten jagen'

'Politiemoord op George Floyd: de druppel die de emmer deed overlopen, waar tevens sociale achterstand een motivering is, zoals in Frankrijk, Chili en andere landen

'Anti-racisme demonstratie in Amsterdam reden voor hysterische ophef'

'Uitrusting Politie VS versus die van medisch hulpverleners

'Politie VS infiltreert protesten n.a.v. de dood van George Floyd en zet aan tot geweld

'George Floyd: de voortdurende politiemoorden op gekleurden in de VS: de witte overheersing met vervolging van gekleurden.....'

'Trump wil sociale media ontdoen van factcheckers die de Republikeinen de bel aanbinden vanwege nepnieuws en andere bagger'

PS: het lijkt plotseling wel alsof het hele BLM protest en tegen politie geweld is verstomd, echter dit is te danken aan de reguliere media die het blijkbaar zo wel genoeg vinden. Al luister ik momenteel op BBC World Service naar een reportage over politiegeweld in India.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten