Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 9 juni 2020

Vriendschappelijke en handelsrelaties met landen die minderheden vervolgen moeten worden gekapt

Hoe is het mogelijk dat 'beschaafde westerse landen' vriendschappelijke banden blijven onderhouden met landen die minderheden ongebreideld en bloedig vervolgen, terwijl men wel een grote bek heeft over China? 

Neem de VS waar voor de zoveelste en intussen niet meer te tellen keer een gekleurde man werd vermoord door de politie en waar deze gekleurden meer dan 30% minder verdienen dan witten die hetzelfde werk verrichten..... De VS waar de gekleurden zelfs het stemmen zoveel mogelijk wordt belemmerd......* (om nog maar te zwijgen over alle illegale oorlogen die de VS is begonnen, of de organisatie van [bloedige] staatsgrepen elders en de standrechtelijke executies middels drones....)

Of neem Israël dat voor en na haar illegale stichting in 1948 enorme aantallen Palestijnen heeft vermoord en hen het leven onmogelijk heeft gemaakt en maakt, een land dat zelfs een natiestaat wet aannam die de apartheid heeft 'gelegitimeerd', waarvan deze Palestijnen al sinds die stichting het slachtoffer zijn....... (een beleid dat is gericht op een etnische zuivering van de 'Palestijnse gebieden...')

Wat dacht je van Saoedi-Arabië, waar de reli-fascistische dictatuur niet alleen in eigen land de sjiieten uitmoordt, maar dit ook in buurland Jemen doet, waar S-A zelfs de dader is van een genocide in uitvoering, een genocide die wordt gesteund door westerse landen als de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland en nog een aantal EU lidstaten....... Toen de voormalige dictator ('koning') Abdoellah bin Abdoel Aziz al-Saoed overleed, vertrokken Willem Alexander en PvdA hufter Koenders 'spoorslags' naar deze dictatuur om de begrafenis bij te kunnen wonen, als was Abdoellah geen smerige moordenaar maar een mensenrechtenheld........

Dan heb je nog de Filipijnen, waar  fascist Duterte iedereen laat vermoorden die met drugs te maken heeft en dat in enorme aantallen (drugsgebruikers, behalve dan de gebruikers van de harddrug alcohol, die verreweg de meeste doden eist....)...... Hetzelfde land overigens waar moslims worden vervolgd......

Nog zo één: Brazilië, waar fascist Bolsonaro de laatste barrières heeft geslecht, die de oorspronkelijke bewoners nog enigszins beschermden, bewoners die al meer dan 4 eeuwen het slachtoffer zijn van genocide...... Waarbij deze opperploert ook nog eens toestemming gaf om het Amazonewoud af te branden, alsof de klimaatverandering 'al niet' op andere manieren sterk wordt aangejaagd........

Ook in Birma ('Myanmar') vervolging van moslims, waarbij men in feite een genocide op de Rohingya uitvoerde (en die als ik me niet vergis nog steeds gaande is.....)

Willem Alexander en Maxima gingen op bezoek bij de fascistische premier Modi in India, waar moslims zwaar worden gediscrimineerd en waar duizenden van hen vastzitten, daar ze niet kunnen bewijzen dat ze al vele generaties in India wonen, ook al weten de lokale overheden dat dit de waarheid is.... Voorts zouden leden van het koningshuis niet op bezoek moeten gaan in een land waar meer dan 166 miljoen mensen (dalits) worden gediscrimineerd daar ze buiten het kasten-stelsel vallen..... Een bezoek van een westers koningshuis aan zo'n land zal de bewoners de idee geven dat men in het westen achter deze vormen van discriminatie staat.....

Hetzelfde geldt in feite voor Indonesië, waar Papoea's en hindoes worden gediscrimineerd op een manier die thuishoort in de 'eerste beste' fascistische dictatuur....... (elke vorm van discriminatie is in feite fascistisch......)

Ik zal de vraag die ik in het begin stelde maar beantwoorden: de 'beschaafde westerse landen' steunen deze landen waar mensen zo onnoemelijk lijden (en in het buurland zoals in geval van Saoedi-Arabië) simpelweg doordat er veel geld is te verdienen...... Dat noemt men beschaving ten tijde van het inhumane en ijskoude neoliberalisme dat zo wordt aanbeden door westerse politici en bedrijven......Het is dan ook een gotspe als men handelsmissies optuigt voor landen waar de mensenrechten niets waard zijn en waar minderheden worden vervolgd, zeker als men daarbij stelt 'binnenskamers' te zullen spreken over schending van mensenrechten, of zelfs misdaden tegen de menselijkheid, de gebruikelijke riedel die we horen als er weer zo'n missie op pad gaat, maar die nooit is te controleren.... 

Nogmaals: vriendschappelijke en handelsrelaties moeten worden gekapt als men in het bewuste land mensenrechten schendt en misdaden tegen de menselijkheid begaat. 

Vergeet daarnaast niet dat ook in de EU en zelfs in ons land mensen- en kinderrechten op fikse schaal worden geschonden...... (maar ja, je hebt altijd baas boven baas...) 

Zie ook:
'#ADEMBENEMEND: Nederlandse hiphopscene laat zich horen tegen racisme'

'BLM: Politie VS schiet, vermoordt en zet meer mensen gevangen dan andere ontwikkelde landen: 'de cijfers' van CNN, vooral schrikbarend als het om gekleurde mensen gaat'

'Trump en Fox zijn uit op een militaire coup' (o.a. over de bemoeienissen van Trump met de demonstraties tegen racistisch politie geweld)

'Rayshard Brooks: weer een gekleurde VS burger die om niets werd vermoord door de politie'

'Black Lives Matter, maar niet voor BBC First: Midsomer Murders met racist John Nettles wordt gewoon uitgezonden'  

* De psychopathische fascist Trump zei onlangs nog dat wanneer iedere VS burger die mag stemmen en dat zou doen, de Republikeinen nooit meer aan het bewind komen.... (alsof de Democraten zo heel anders zouden zijn dan de Republikeinen >> neem presidentskandidaat Joe Biden, die zelf toegaf een zware misdaad te hebben begaan tegen Oekraïne en die al een oorlogsmisdadiger is vanwege zijn ministerschap op BuZa onder oplichter Obama...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten