Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 17 juni 2020

BASF produceert gif voor ontwikkelingslanden, gif dat hier vanwege het grote gevaar voor de volksgezondheid is verboden, maar alsnog op je bord belandt

Nog steeds mogen de grote gifmengers als BASF, Bayer (eigenaar van Monsanto*) en Syngenta gif produceren dat hier al lang en breed is verboden vanwege het grote gevaar voor de volksgezondheid en voor de arbeiders die het moeten verspreiden over de gewassen.......

BASF houdt morgen een aandeelhoudersvergadering, de reden voor foodwatch een mail actie te organiseren. Lees het onderstaande schrijven en doe mee ajb, dit soort acties hebben wel degelijk zin! Zo blijkt telkens weer dat de top van bedrijven die onderwerp zijn van een petitie of mailactie daar flink pissig over worden!! Zoals dat ook met foodwatch gebeurde toen men daar deze actie begon, de actie 'STOP DE GROTE GIFROUTE!'.

Vergeet niet dat veel producten die wij hier kunnen kopen, van buiten de EU komen en propvol zitten met gif dat door de grote gifmengers is geproduceerd, gif dat hier zoals gezegd is verboden, ofwel middels een omweg worden ook wij vergiftigd met dat hier verboden gif en dat door de volgende bedrijven: BASF, Bayer, en Syngenta!!!!

Lees en teken de petitie ajb en geeft het door, zodat morgen zoveel mogelijk protesten binnenkomen!!

Morgen aandeelhoudersvergadering BASF: kom in actie

foodwatch Nederland | Nicole van Gemert <nicole@foodwatch.nl>

Gif op je bord?  

https://www.foodwatch.org/nl/doe-mee/doe-mee-aan-online-acties/e-mailactie-stop-de-grote-gifroute/

Sinds een paar weken voeren wij campagne tegen de export van giftige pesticiden naar landen buiten Europa. Ik vind het te bizar voor woorden dat de chemiereuzen BASF, Bayer en Syngenta willens en wetens pesticiden produceren die in Europa verboden zijn vanwege hun schadelijke effecten en ze gewoon exporteren! Sinds de lancering van onze email-actie om de grote gifroute te stoppen hebben we niet stilgezeten. Vandaag een nieuwsbrief over de stand van zaken en een unieke kans om de druk bij BASF op te voeren!

Kom nu in actie! Morgen aandeelhoudersvergadering BASF


Morgen, donderdag 18 juni, vindt de jaarlijkse internationale aandeelhoudersvergadering van BASF plaats. Dit is een uitgelezen kans om een urgente oproep te doen aan BASF en hun aandeelhouders. Laten we de aandeelhouders oproepen om tijdens de vergadering te vragen naar de gewetenloze export van pesticiden die in Europa verboden zijn vanwege het feit dat ze schadelijk zijn voor de gezondheid en/of de biodiversiteit. Deze 'gewasbeschermers' worden vooral verkocht in landen op het zuidelijk halfrond. Landen waar de toegang tot schoon water, adequate gezondheidszorg en sanitaire voorzieningen veel slechter zijn dan bij ons.  
 
Hoe kunnen we de druk opvoeren?
Allereerst kun je, indien je dat nog niet gedaan hebt, een protestmail sturen naar de bazen van BASF (en Bayer en Syngenta). Teken nu en je mail wordt vandaag nog bij ze bezorgd. Deel onze e-mailactie ook op je Facebook of Twitter tijdlijn.

Daarnaast kunnen we de kracht van social media nog meer inzetten.
Plaats een bericht op de Facebookpagina van BASF en vraag ze te stoppen met de gifroute naar landen buiten Europa. Als je een post maakt op je eigen Facebook-tijdlijn, vergeet dan niet @BASF te taggen.

Voor gebruik op Instagram kun je deze afbeelding downloaden. Tag in je caption/tekst @BASF

Of tweet de volgende tekst: "Hee @BASF veel plezier met jullie aandeelhoudersvergadering op 18 juni. Lekker winst verdelen! En veel succes met het verder produceren en exporteren van in de EU verboden pesticiden waar mens, dier of milieu vanwege de schadelijkheid onder lijden!" Klik hier om dit te tweeten!


Chemiereus Bayer schreef foodwatch op hoge poten een brief naar aanleiding van de tienduizenden protestmails die ze ontvingen om de grote gifroute te stoppen.
In hun brief leggen de bazen nog eens uit dat ze alles volgens de regels doen. Echter, onze belangrijkste vraag blijft onbeantwoord: waarom exporteert Bayer pesticiden waarvan we weten dat die doden en zieken veroorzaken? Die nota bene om die reden verboden zijn in Europa? 
 
Uiteraard stuurden we een brief terug. Hierin zijn we ingegaan op de risico’s en schadelijke effecten van pesticiden en op de dubbele standaard die weliswaar het gebruik van bepaalde pesticiden in Europa verbiedt, maar die Bayer er niet van weerhoudt om ze te blijven produceren en exporteren. 
 
Gedurende deze campagne ontdekten we ook dat Bayer in elk land waar ze actief is rapporten bijhoudt over vergiftigingsincidenten. Deze rapporten zijn niet openbaar. Dat vinden wij schandalig en dit maakt deze gifgigant nog meer omstreden! We hebben de brief dan ook afgesloten met de herhaalde oproep te stoppen met de grote gifroute en aanvullend om openbaarmaking van alle bij Bayer bekende gifincidenten. Wordt vervolgd dus, maar je kunt ons helpen door de druk nog wat op te voeren.

Dankjewel voor je hulp!
Met vriendelijke groet,
Nicole van Gemert
Directeur
================================
* Monsanto produceert onder meer het kankerverwekkende gif glyfosaat, het hoofdbestanddeel van Roundup, gif dat hier nog steeds mag worden gebruikt!! Onder andere 'met dank' aan EU GroenLinks grofgraaier en oplichter de luxe Bas Eickhout.....

Voor meer berichten over/met BASF, Bayer, Monsanto, Syngenta, Roundup/glyfosaat en/of landbouwgif, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten