Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 30 oktober 2020

Weer bewijst Uber een uiterst slechte werkgever te zijn, zelfs tijdens de Coronacrisis.....

DeBeurs.nl bracht afgelopen maandag het bericht dat 4 chauffeurs van Uber een zaak beginnen tegen dit bedrijf dat de belastingen in EU landen ontduikt in ons land, vandaar ook dat de zaak dient voor de Nederlandse rechter.

De chauffeurs stellen dat ze ten onrechte van frauduleus gedrag worden beschuldigd en dat Uber middels algoritmes besluit wie zich schuldig hebben gemaakt aan dergelijk gedrag, zonder daar met een bewijs voor te komen.......

De chauffeurs wijzen op Britse en EU privacywetgeving die bescherming bieden tegen oneerlijke geautomatiseerde besluitvorming.....

Uber was niet bereikbaar voor de redactie van DeBeurs, maar tegen de NOS zou het bedrijf ontkend hebben dat het algoritmes gebruikt om fraude aan te tonen.......

Een paar zaken zijn echter wel duidelijk als Uber zeker had geweten (dus met bewijs) dat deze chauffeurs zich schuldig hadden gemaakt aan frauduleus gedrag, de chauffeurs zich niet op deze manier zouden hebben geweerd tegen hun ontslag..... Ten tweede is dit de zoveelste keer dat Uber negatief in de media komt....... Bovendien ontduikt Uber zoals gezegdde belasting in belastingparadijzen als Nederland, ook al is deze manier van doen wettelijk toegestaan, het blijft wat mij betreft smerige fraude!!

Een 'lekker bedrijf' dat Uber..........

Rechtszaak tegen Uber vanwege 'ontslag via algoritmes'

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 09:12


AMSTERDAM (AFN) - Drie Britse en een Portugese chauffeur van taxidienst Uber zijn een rechtszaak tegen het bedrijf begonnen. Ze beschuldigen Uber ervan dat het met gebruik van algoritmes wordt bepaald wie er ontslagen wordt.

De zaak dient in Nederland, omdat het Europese hoofdkantoor van het bedrijf zich hier bevindt. De vier chauffeurs, twee in Londen, één in Birmingham en één in Lissabon, hadden zich volgens de systemen van Uber schuldig gemaakt aan frauduleus gedrag en werden zonder recht op beroep de laan uitgestuurd. Ze ontkennen de fraude en wijzen op de Britse en Europese privacywetten, die individuen bescherming geeft tegen "oneerlijke geautomatiseerde besluitvorming".

Uber was niet direct bereikbaar voor een reactie. Tegen de NOS ontkent de onderneming dat algoritmes bepalen wie er wordt ontslagen.

=================================

Voor meer berichten over/met Uber, belastingparadijs en/of belastingontduiking (daar versta ik ook belastingontwijking onder) klik op het betreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten