Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 29 oktober 2020

Burgerinitiatief tegen import en verkoop van bont in Nederland

Nu het duidelijk is dat de bontindustrie uit Nederland verdwijnt*, vinden Bont voor Dieren en Animal Rights het de hoogste tijd dat ook de import en verkoop van bont naar resp. in Nederland wordt verboden.

Groot gelijk gezien het enorme leed dat dieren wordt aangedaan en dat voor idioten die denken dat ze nog in de tijd van de jagers verzamelaars leven.......

Lees enteken de petitie ajb en geeft het door!!

Burgerinitiatief voor verbod op bont!

Bont voor Dieren via gmail.mcsv.net

Bont voor Dieren banner image

Vanaf 2021 worden er in Nederland geen dieren meer gefokt voor hun vacht. Dit betekent echter niet het einde van bont in Nederland. Bont mag namelijk nog steeds worden geïmporteerd en verkocht. Als we de bontproductie vanwege ethische en maatschappelijke weerstand in eigen land verbieden, is het tegenstrijdig om de import en handel van bont dat in het buitenland op een afschuwelijke manier verkregen is, wel toe te staan.

Daarom starten wij samen met Animal Rights een burgerinitiatief waarmee wij het parlement vragen om een wet die de import, inkoop, verkoop, doorvoer van bont en producten waarin bont is verwerkt, verbiedt.

Ja, ik teken het burgerinitiatief

Met het burgerinitiatief kunnen we zorgen dat de omslag naar een volledig bontvrij Nederland op de agenda van de Tweede Kamer komt. Daarvoor vragen wij jouw hulp! Om ons burgerinitiatief aan te kunnen bieden, hebben we 40.000 handtekeningen nodig. Teken daarom nu, samen stoppen we de bontindustrie!

Met vriendelijke groet,

PS Doeltreffend campagnevoeren tegen de bontindustrie kost veel geld. Wil jij ook een algeheel bontverbod? Doe dan nu een donatie!

Ja, ik teken het burgerinitiatief

===========================================

* Het is maar de vraag of dit het eind is van de bontproductie in Nederland, immers er worden jaarlijks tienduizenden konijnen in hokjes, te vergelijken met die legbatterijen eerder, gekweekt voor hun vlees en ik vermoed dat het vacht van deze dieren wel degelijk wordt gebruikt in de bontindustrie..........

Deze vraag heb ik voorgelegd aan Bont voor Dieren en beleidsmedewerker van BvD, Amy Veenboer, kwam met het volgende antwoord:

Wat betreft uw vraag het volgende. Konijnenfokkers in Nederland verdienen hun geld alleen aan het vlees. De vachtjes worden gezien als afval en ook als zodanig vernietigd. De konijnenvachtjes die soms in woonwinkels of tuincentra als decoratie worden verkocht, komen veelal uit Spanje en in mindere mate uit andere Europese landen. Daar is het een restproduct van de vleesindustrie. Konijnenbont in kleding komt veelal uit China, maar in mindere mate ook uit bijvoorbeeld Frankrijk. In dit geval gaat het helaas voornamelijk om konijnen die speciaal worden gefokt voor hun vacht.  

Hier een foto van een legbatterij (al lang verboden in Nederland) en daarna foto's van 'vleeskonijnen' in een zelfde soort behuizing:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konijnenhouder Oonk breekt lans voor zijn sector - Nieuwe Oogst

Deze konijnfokker, of beter gezegd konijnfucker vindt dat hij en zijn vrouw een duurzaam bedrijf leiden..... ha! ha! ha! ha! ha!

De konijnen van deze dierenbeul met de naam Oonk, mogen af en toe op het draadgaas voor de kooien lopen (ook in de kooi is een soort van raster te zien waarop deze arme dieren moeten leven, alsof dit is te vergelijken met een natuurlijk leven van een konijn in het wild...... Zie: 'Konijnenhouder Oonk breekt lans voor zijn sector' In het artikel vertelt Oonk o.a dat hij in totaal 1.800 voedsters (vrouwtjes konijnen) houdt en die moeten 7 keer per jaar werpen (jongen baren) waarbij ze per keer 10 konijntjes voortbrengen, dat betekent per jaar 110.000 kilo konijnenvlees...... Let wel, de foto hierboven is nog een 'christelijk plaatje' vergeleken met hoe andere konijnenfuckers hun dieren houden:

Zie ook: 'Schokkend! Bontkragen van kinderjassen bevatten (echt bont en) gif!'  

'Konijnenkooien de EU uit!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten