Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 30 oktober 2020

Racistische Rotterdamse politieagenten gewoon aan het werk

Gisteren op Radio1 aandacht voor de 5 agenten (op Radio1 sprak men over 9 agenten) die in een Whatsappgroep lieten horen hoe ze denken over Nederlanders met een allochtone achtergrond en dat was bepaald niet voor de poes. De agenten gebruikten woorden als kankervolk, kutafikanen en pauperallochtonen, dit als reactie op een witte jongen in Spijkenisse die blijkbaar in elkaar werd geslagen door een stelletje laffe figuren....... In dit geval laffe jongeren met een gekleurd uiterlijk (of dat nu bijvoorbeeld een Marokkaan of iemand uit Mali is), echter in de praktijk maken ook witte jongeren zich met grote regelmaat schuldig aan dergelijk laf geweld, zelfs vaker dan gekleurde jongeren....

Deze agenten hebben te maken met meerdere bevolkingsgroepen en moeten volledig onbevooroordeeld blijven in hun handelen..... (aan het etnisch profileren van politie in de grote steden is al te zien dat dit allesbehalve het geval is) Voorts is het duidelijk uit de woorden die ze gebruikten dat ze dit soort taal onderling blijkbaar vaker bezigen..... Agenten die zich zo uitlaten dienen een ander beroep te kiezen, immers iemand van allochtone komaf, zelfs al is deze 'eerste generatie Nederlander' is, hoort als ieder ander op dezelfde manier behandeld te worden (zoals de eerste beste witte Nederlander wordt behandeld)......

Politie Rotterdam-Oost on Twitter: "HITTE ALERT🌞🌡️🌞🌡️ Denk er ook  vandaag a.u.b. weer aan om geen kinderen of dieren voor "eventjes" achter  te laten in een snikhete auto. Je schoonmoeder is overigens best

Onbegrijpelijk dan ook dat het OM deze figuren ongemoeid laat, daar ze e.e.a. in een besloten Whatsappgroep zouden hebben gezegd....... 

Op deze plek al vaker gesteld: de Nederlandse politie zit vol met figuren die op z'n zachtst gezegd bevooroordeeld zijn en iets strakker gesteld ronduit racistisch zijn (en m.i. een fascistoïde stank verspreiden), het overgrote deel van de Nederlandse politieagenten is dan ook van rechtse signatuur, als je links bent wordt je hooguit als wijkagent aangesteld, wat dat betreft is er weinig veranderd sinds WOII en de periode daaraan voorafgaand....... (tijdens WOII hielpen Nederlandse agenten zelfs mee met de razzia's waarbij Joden, Roma en Sinti werden opgepakt om daarna te worden gedeporteerd naar een concentratiekamp, voor de grote meerderheid van die mensen de weg naar een zekere gruwelijke dood......)

In het deel van een artikel onder mijn schrijven o.a. de volgende uitspraak van het opperhoofd van de Rotterdamse poltie, Westerbeke: De betrokken agenten zullen weer aan het werk gaan, aldus de politie. “Omdat gezien eerdere, vergelijkbare zaken geen strafontslag wordt voorzien, is er geen reden voor buitenfunctiestelling tijdens het disciplinair onderzoek.” De politiemensen keren niet terug op hun eigen plek. Ongelofelijk: dus ook in eerdere gevallen waar politieagenten zaken als racistische uitspraken hebben gedaan, volgde er geen ontslag!!

De hoogste tijd dat de Nederlandse politie grondig wordt doorgelicht op racistische/fascistische figuren!! Je snapt het al dat zal niet gebeuren, immers dan kan zeker de helft van de Nederlandse agenten naar huis!! Vandaar ook dat elk geval van racisme als het naar buitenkomt bestraft dient te worden met ontslag!!

Vanmorgen had BNR columnist Ben van der Burg zijn praatje aan deze zaak gewijd. Hierbij vergeleek hij een domme uitlating van een collega schaatser in de 90er jaren met deze zaak, een schaatser die voor de adrenaline kick (in feite een vorm van doping) voorafgaand aan een wedstrijd met 200 km/u. over de weg scheurde en waar deze schaatser dit in het openbaar had toegegeven, dat vond van der Burg uiteraard dom. Echter zo zag van der Burg ook de uitspraken van de agenten zoals hiervoor beschreven, echter deze schaatser had geen racistische uitspraak gedaan en al had hij dat wel gedaan dan nog was hij geen agent wiens collega's al zo vaak racistisch gedrag hebben laten zien >> zoals etnisch profileren en is dus totaal niet te vergelijken, immers die agenten hebben dagelijks met mensen van (o.a.) Afrikaanse komaf te maken!!

Hier een deel van het verhaal zoals op de site van Hart van Nederland is te vinden:

Kankervolk, kutafrikanen, pauperallochtonen’

Volgens de krant werden de racistische opmerkingen gemaakt nadat de agenten een filmpje uit Spijkenisse hadden gezien waarop te zien is hoe een witte 15-jarige jongen minutenlang door zwarte leeftijdsgenoten in elkaar wordt geslagen. De agenten noemden de vechtersbazen onder andere “kankervolk, kutafrikanen en pauperallochtonen”.

Ook zouden ze hebben gezegd op hen te willen “schieten”. Een van de politiemensen zei verder te hopen dat de daders gepakt worden. “Hopelijk niet door de politie maar eerst door anderen die ze nog hardere klappen geven.”

Disciplinair onderzoek naar agenten

Het OM onderzocht de chats en noemt deze “zeker laakbaar en niet passend voor politiefunctionarissen”. Toch is er volgens maar justitie geen sprake van een strafbaar feit omdat de agenten hun uitspraken niet in het openbaar hebben gedaan, maar in een besloten groep. Daarom worden de Rotterdamse agenten niet vervolgd.

De politie zegt de zaak “hoog op te nemen” en gaat de racistische uitingen intern verder onderzoeken. Aan de hand daarvan worden eventuele maatregelen voorgesteld aan twee landelijke, onafhankelijke commissies. Uiteindelijk zal politiechef Fred Westerbeke van de Rotterdamse politie een definitief besluit nemen.

De betrokken agenten zullen weer aan het werk gaan, aldus de politie. “Omdat gezien eerdere, vergelijkbare zaken geen strafontslag wordt voorzien, is er geen reden voor buitenfunctiestelling tijdens het disciplinair onderzoek.” De politiemensen keren niet terug op hun eigen plek.

=====================================

Voor meer berichten over racisme, politie-inzet, fascisme en/of etnisch profileren, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten