Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 30 oktober 2020

Albert Heijn verkoopt horrorvlees

Kreeg afgelopen woensdag een mail van Animal Rights waarin de organisatie vertelt over Albert Heijn en Delhaize die vlees van mishandelde varkens verkopen (al moet ik jammer genoeg zeggen dat dit in alle winkels het geval is, immers waar varkens en andere dieren intensief worden gehouden, worden deze dieren mishandeld in de stallen, daarna worden ze vrachtwagens ingeschopt, gepord met elektrische schokken en gesleept, om ze daarna bij de slachthuizen nogmaals vreselijk te mishandelen tot de dood erop volgt.....) Delhaize zou inmiddels het vlees van die slachterij niet meer inkopen.



Vlees en zuivel consumeren is slecht voor je lichaam en de alternatieven zijn tegenwoordig een stuk lekkerder, waarbij het feit ook nog eens meetelt dat er geen dieren voor worden mishandeld, zodat je nooit meer als je vlees eet het nare gevoel krijgt dat er iets niet klopt.... (een gevoel dat veel vleeseters kennen)

Bovendien: als je vlees eet ben je zonder meer schuldig aan zware dierenmishandeling, ik kan het niet anders zien.....

Door in de hieronder opgenomen tekst op één van de links te klikken (of op deze link) krijg je o.a. een petitie te zien die vraagt of je wil tekenen voor het verankeren in de grondwet van dierenrechten, lees en teken de petitie ajb en zegt het voort!! (Let op! als je op de pagina komt, zie je boven het deel waar je je gegevens kan invullen voor de petitie aan het adres van Albert Heijn, een foto met tekst of je wil tekenen voor het verankeren in de grondwet van dierenrechten, echter om die te tekenen moet je op de foto klikken [doe dat ook ajb], ofwel de gegevens die je onder die foto invult zijn wel degelijk voor AH)

Albert Heijn verkoopt horrorvlees

Italiaans horror-vlees te koop bij Albert Heijn

ITALIAANSE VLEESWAREN VAN MISHANDELDE VARKENS

Onze Italiaanse collega’s van Essere Animali brachten in september
gruwelijke beelden naar buiten van een varkenshouderij. De undercoveronderzoeker legde vast hoe varkens geweld wordt aangedaan op een ‘boerderij’. Het bedrijf dat zich schuldig maakt aan de illegale praktijken levert aan vleeswarenmerk Fratelli Beretta. Producten van dit merk liggen in de schappen bij Albert Heijn en het Belgische Delhaize.

Op de undercoverbeelden is onder andere te zien dat bij een varken de
tanden worden getrokken met een tang zonder verdoving én zonder nabehandeling. Deze praktijk is niet alleen pijnlijk, maar ook illegaal. Verder zien we gewonde en zieke varkens die aan hun lot worden overgelaten in gangpaden. De noodslachting verloopt niet volgens de wetgeving. Varkens worden getrapt en aan hun oren meegesleurd. De lijst van gruwelijkheden houdt maar niet op.

STEUN ONS WERK

Vijf miljoen Italianen zagen de beelden op TV en Fratelli Beretta kreeg vele honderden opmerkingen op hun social media kanalen. Ondanks dat weigerde ze om maar enige reactie te geven en publiekelijk afstand te nemen. Uit onze navraag bij Albert Heijn blijkt dat ze het nog gaan uitzoeken. Delhaize nam onmiddellijk contact op met de vleeswarenfabrikant. Beretta's verklaring is dat de beelden uit 2018 zijn en dat ze alle banden met deze varkensfabriek verbroken hebben.

Het klopt dat de beelden van eind 2018 zijn. Wat Fratelli Beretta echter niet heeft gedaan, is voldoende toezicht houden op hun leveranciers of publiekelijk afstand nemen van deze praktijken. Voor Essere Animali en Animal Rights is dit genoeg reden om wantrouwend te zijn over dit merk. Wij roepen Albert Heijn en Delhaize op om de producten uit de schappen te halen en om opheldering te vragen!

Met strijdvaardige groet,

Susan Hartland

Directeur Animal Rights

PS De Europese Unie geeft miljoenen uit aan de promotie van varkensvlees. Wij bieden tegenwicht aan deze propaganda. Help mee en deel onze beelden met de hashtag #porktober.

PPS Ons lespakket is genomineerd voor de Vegan Awards als 'beste vegan initiatief'. Je kan stemmen
via deze link.

=======================================

Zie ook:'Antibioticaresistentie: de nieuwe sluipmoordenaar in het Midden-Oosten' (en hier, al houdt men dat liever onder de boerenpet)

'Antibiotica: wetenschappers luiden de noodklok, die jammer genoeg enigszins vals klinkt........'

'Varkensboeren sturen ongevraagd uiterst vals 'lesmateriaal' naar scholen, toegestaan door CU minister van Onderwijs Slob......'

'Dierenbeulen van de varkenssector liegen kinderen voor: varkens hebben het reuze naar hun zin en weer een vrachtwagen met varkens verongelukt'

'Nieuwe beelden: dierenartsen NVWA doen mee aan mishandeling varkens in slachthuis' (met bewijs op video, beelden en artikel van RTL Nieuws)

'De grote banken steunen al vele jaren vreselijke dierenmishandeling en jagen daarmee ook de klimaatverandering verder aan.....

'Dierenmishandeling: in Nederlandse slachthuizen worden dieren vreselijk gemarteld en dat bij herhaling, varkens worden zelfs levend gekookt.....'

'Dierenmishandeling legaal: kuikens moeten over 5 jaar binnen 36 uur na de geboorte voedsel en water krijgen' (terwijl haantjes anno 2020 nog steeds massaal worden verhakseld.......)

'Boeren- en bouwersprotest, gezamenlijk tegen de aarde en het voortbestaan van de mens'

'NVWA en de jacht op tabakswinkels' (met aandacht voor het feit dat de NVWA veel te weinig inspecties uitvoert voor de dieren in de intensieve martelveehouderij en de transporten met deze arme dieren)

'Geen halvering veestapel, terwijl de import van vleeskalveren jaar op jaar toeneemt'

'Boeren vs Extinction Rebellion: 'zoek de verschillen'

'CDA fractie Tweede Kamer op Malieveld bij boerenprotest: de intensieve veehouderij moet koste wat kost op peil blijven'

'Boerenprotest, meer dan 1.000 kilometer file en media die als lobbyisten voor de boeren werken'

'Dierenmishandeling: dieren op een vreselijke manier doodgemarteld in Nederlandse 'horrorslachthuizen....''

'Dierenmishandeling: kooientijdperk intensieve veehouderij moet eindelijk worden afgesloten'

'Carola Schouten (CU minister) vindt dat dieren in overvolle vrachtwagens tot en met 35º C. mogen worden vervoerd' (het is ronduit misdadig om dieren opgepropt in vrachtwagens te vervoeren bij meer dan 25 graden Celsius, daarmee is Schouten wat mij betreft een heel smerige misdadiger!)

'Aantal megastallen in 7 jaar tijd met 76% gestegen..... In Ommen wil men een megastal voor 14.000 biggen bouwen....'

'Schouten (minister 'Christen'Unie) onderneemt niets tegen stalbranden ofwel dierenmishandeling met een 'legitieme laag''

'Stalbranden: dit jaar al 173.500 dieren het slachtoffer, meer dan in heel 2018 - deel 2'

'Stalbranden: dit jaar al 172.000 dieren het slachtoffer, meer dan in heel 2018'

'Explosieve groei dier- en milieuonvriendelijke kalversector en geitenhouderij.... Laatste nieuws: bij brand kwamen 400 kalveren om het leven.....'

'Brandbrief naar alweer falend Rutte 3 inzake biggensterfte, ofwel grootschalige dierenmishandeling blijft ongestraft'

'Vlees.nl belazert de consument op 51 punten, aldus de Reclame Code Commissie'

'Dierenmishandeling >> 'Kweekvis', de gruwelijke manier waarop deze dieren worden vermoord' (zie ook de andere links in dat bericht naar meer dierenleed in Nederland en elders)

-------------------------------------------------------

Zie verder nog de berichten onder deze links aangaande de 'stikstofproblematiek', die nauw samenhangt met de intensieve veehouderij:
'Stikstof, het woord dat niet in de Miljoenennota staat: verbazing alom'

'Stikstofadvies Commissie Remkes onbehoorlijk en hypocriet'

'Bossen in Duitsland: nog maar 28% van de bomen is gezond, de rest is ten dode opgeschreven.....'

'Waarom komt commissie Remkes met haar aanbevelingen na Prinsjesdag' (aanbevelingen voor het terugdringen van de stikstofuitstoot)

'Stikstofbesluit moet doorgevoerd worden in de intensieve veehouderij'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten