Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 9 oktober 2020

Wereldbank knijpt arme landen af tijdens de Coronacrisis........

Ongelofelijk maar waar: de Wereldbank blijft arme landen pressen hun schulden af te lossen en dat ten tijde van de Coronacrisis, landen die over het algemeen al harder worden getroffen door het virus dan economisch meer ontwikkelde landen, immers de gezondheidszorg in die landen is op een niveau dat hier als onacceptabel zou worden geacht...... Door de grote armoede laat de gezondheid van de bevolking in die landen ook nog eens te wensen over, 'een win win situatie' voor een virus als COVID-19..... (excuseer me voor de vreselijke aanduiding 'win win situatie')

Dat de Wereldbank al vaccins heeft besteld voor die landen wil niet zeggen dat deze landen juist nu geen extra hulp nodig hebben..... De Wereldbank blijft ook tijdens de Coronacrisis arme landen onder druk zetten hun schulden af te lossen...... Daarmee toont de Wereldbank voor de zoveelste keer haar zeer inhumane ijskoude neoliberale gezicht...... Walgelijk!!

Ene Axel van Trotsenburg, een Nederlander, is managing director bij de Wereldbank, toen dit vorig jaar werd bekendgemaakt waren de Nederlandse media weer eens euforisch, alsof we de wereldcup voetbal hadden gewonnen..... Als je ziet waar de Wereldbank voor staat, is het om je kapot te schamen dat alweer een Nederlander daar een topfunctie vervult......

Lees en teken de petitie ajb en geeft het door! Stop de Wereldbank met het pogen schulden afgelost te krijgen van arme landen, terwijl zoals gezegd juist die landen extra hard worden getroffen door de Coronacrisis...... Laat de Wereldbank weten dat er meer dan voldoende mensen zijn die zich wel het ellendige lot van anderen aantrekken en die wensen dat iedereen op deze kleine planeet dezelfde kansen krijgt!! (vergeet daarbij niet dat ook deze zaak kan zorgen voor vluchtelingenstromen richting westerse landen.....)

Eén pandemie, dubbele standaarden

Eefje van Esch, ONE.org

Het coronavirus brengt mensen dichter bij elkaar - alleen samen kunnen we de schade beperken. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Een aantal grote spelers, waaronder de Wereldbank, weigert om in actie te komen en heeft een “ieder voor zichzelf” mentaliteit. Zij dwingt kwetsbare landen om hun geld te moeten gebruiken voor het aflossen van schulden, in plaats van te investeren in gezondheidszorg of crisismanagement. Iets dat levens zal kosten en deze crisis zal verergeren en verlengen.

Volgende maand hebben we de kans om dit te stoppen en de komende weken zullen we een reeks acties lanceren om dit mogelijk te maken. Lees en teken de petitie ajb en geeft het door!

Als reactie op de crisis heeft de Wereldbank noodkredieten verstrekt en potentiële vaccins voor veel landen gereserveerd. Maar door de schuldaflossing niet te onderbreken, verwaarlozen ze een van de beste en snelste instrumenten die ze hebben om de druk te verlichten en geld en middelen vrij te maken voor de meest kwetsbare landen. Daarom doen we een beroep op hen om alles te doen wat ze kunnen om landen te helpen deze pandemie te overleven.

Dankjewel voor het delen!

Eefje van Esch, ONE.org

=============================

Voor meer berichten over de Wereldbank, het IMF (nog zo'n schandelijke organisatie die arme landen leegrooft), neoliberalisme en/of het Coronavirus, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten