Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 15 oktober 2020

Bolivia: CIA en OAS hebben op valse gronden een coup tegen de Boliviaanse president Morales opgezet

De kop is eigenlijk niets nieuws zeker niet als je dit blog hebt gelezen na de coup tegen de Boliviaanse president Evo Morales, die een uiterst succesvolle regering leidde, waarbij hij de grote onderlaag van oorspronkelijke bewoners niet alleen hoop op een betere toekomst gaf, maar dit deels ook voor elkaar kreeg, zo werd de ergste armoede geledigd, werd die groep van de bevolking gealfabetiseerd en heeft hij ook de gezondheidszorg voor dat deel van de bevolking voor een heel groot deel op orde gekregen.... Tja en als dat lukt terwijl je een socialistisch beleid voert en mijnbedrijven nationaliseert heb je onmiddellijk de VS (CIA) en de dictatoriale krachten in Zuid-Amerika aan je broek hangen...... (plus Canada, dat een aantal mijnbouwbedrijven heeft die werkzaam zijn in Latijns-Amerika, inclusief Bolivia......)

Las afgelopen dinsdag een halleluja bericht op Zero Hedge dat is verworden tot een rechts platform waar ook investeerders e.d. publiceren, waar men een artikel bracht van Investing Trends dat vrolijk berichtte over China dat nu dan toch met een tweede golf Corona te maken zou hebben, althans in de provincie waar lithium wordt gevonden en dat zou Hubei zijn, echter de dagelijkse werkelijkheid in China is daar geen bewijs voor. Het gaat dan overigens over de provincie waar volgens velen de eerste gevallen van het Coronavirus werden gevonden, t.w. in de stad Wuhan. Later bleek dat in Frankrijk al in november 2019 de eerste gevallen van met Corona besmette mensen werden aangetroffen, dat wist men destijds niet, maar nader onderzoek van afgenomen stalen met bloed ('terwijl de Coronacrisis Europa al in haar greep hield'), gaf aan dat deze mensen COVID-19 al veel eerder onder de leden hadden.......

Volgens de schrijver van het artikel ligt vanwege het virus de lithiumwinning in China nu plat en is dit een kans voor lithiummijnen in Zuid-Amerika..... Onmiddellijk schoot de coup in Bolivia door m'n hoofd en inderdaad waar men eerst alleen sprak over lithiummijnen in Argentinië, kwam even later Bolivia in beeld..... Het kaartje dat getoond werd op de site klopt van geen kant, maar het stond me inderdaad bij dat er in Bolivia grote hoeveelheden lithium waren gevonden en dat het land hoopte daar rijk van te worden (dat was in januari 2019, terwijl de coup tegen de regering Morales al op 10 november 2019 plaatsvond.....)

Investing Trends kraaide dus halleluja, daar bedrijven als Tesla niet langer afhankelijk waren van China (de prijs voor de aandelen van Tesla gingen na de coup dan ook meteen omhoog.....).... Het is dan ook duidelijk dat de coup werd voorbereid door de CIA (men heeft het gore lef om te zeggen dat er een politieke crisis gaande was in Bolivia en dat de bevolking het opstappen eiste van Morales, terwijl het grootste deel van de bevolking, de oorspronkelijke bewoners, achter hun president stond en dat nog steeds doet...).... Morales werd door het leger gearresteerd, in een vliegtuig gezet en uiteindelijk in Mexico afgeleverd, ofwel ronduit een coup en alweer georganiseerd door de VS (CIA) en nogmaals is de grootste onderliggende motivatie grondstoffen, waarvan lithium wel de belangrijkste is!!! (lithium is een belangrijk onderdeel in accu's voor auto's en smartphones enz.) Vooral de OAS, de vereniging van Amerikaanse staten, heeft een smerige rol gespeeld in het geheel en heeft een vals rapport uitgebracht waaruit zou blijken dat Morales verkiezingsfraude had gepleegd...... Morales verblijft momenteel overigens in Argentinië......

Volgend jaar mei worden er weer verkiezingen gehouden in Bolivia (klopt niet de verkiezingen werden gehouden op 18 oktober 2020*)  en reken maar dat de witte minderheid zal winnen, men zal op zeker de verkiezingen manipuleren, daar het anders zeker is dat de oorspronkelijke bewoners (zoals gezegd een meerderheid in Bolivia) massaal op de partij van Morales, de MAS, zullen stemmen en daarmee de verkiezingen zullen winnen (althans zoals gezegd: als men niet ingrijpt...)....

Lees het artikel op Solidair (een Belgische website) dat ik hierover vond op het internet en zegt het voort, ook de Nederlandse minister van BuZa, zijne leeghoofdige VVD hufterigheid Blok schaarde zich achter deze smerige coup, een staatsgreep NB tegen de eerste president van de oorspronkelijke Boliviaanse bewoners, sinds de eerste witte moordenaars uit Europa een aantal eeuwen geleden voet op Boliviaanse bodem hebben gezet....... (en ja die oorspronkelijke bevolking is altijd in de meerderheid geweest, maar mocht nooit deelnemen aan de verkiezingen.......) Uiteraard was Blok op de hoogte van het e.e.a., maar ja eens een VVD ploert...... Overigens ook de EU en andere westerse landen als Australië en Canada schaarden zich achter het valse rapport van de OAS, dit zoals gewoonlijk gesteund door de reguliere westerse media, die te bedonderd zijn om de waarheid uit te zoeken (en dat van de eigenaren-plutocraten ook niet mogen), terwijl ze bijna dag in dag uit een grote bek hebben over 'fake news' op de sociale media......... (fake news: nepnieuws) Bij de coup tegen Morales zijn tientallen doden gevallen onder de oorspronkelijke bewoners, maar ja dat is een minderwaardig volk in de ogen van velen, dus dat interesseert de westerse politici en reguliere media geen zier....... Schande!!!!

Bolivia: staatsgreep was gebaseerd op schijnrapport.

"Staatsgreep" (Foto Laura Rivas)

"Staatsgreep" (Foto Laura Rivas)

Jonathan Lefèvre en Paula Polanco

In november vorig jaar werd het progressieve regime in Bolivia gedwongen om in ballingschap te gaan. De coup werd mogelijk gemaakt door een rapport van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), waarin sprake is van "verkiezingsfraude" door president Evo Morales en zijn partij. Vier maand later blijkt daarvoor geen enkel bewijs te bestaan.

Op zondag 20 oktober won de linkse Evo Morales, sinds 2006 president van Bolivia, de presidentsverkiezingen. Hij haalde in de eerste ronde 47,06% van de stemmen, terwijl zijn tegenstander Carlos Mesa 36,52% van de stemmen op zijn naam schreef. Morales had dus een voorsprong van iets meer dan 10%. Dat is ook het percentage dat door de Boliviaanse grondwet wordt vereist om bij de eerste verkiezingsronde de zege te kunnen behalen.

Maar dat nipte percentage deed meteen de controverse losbarsten. Oppositiekandidaat Carlos Mesa aanvaardde het resultaat niet en riep de bevolking op om te demonstreren. De OAS, waarvan ook de Verenigde Staten lid zijn, publiceerde een rapport dat moest aantonen dat het MAS-kamp (Movimiento al Socialismo - Beweging naar het socialisme, de partij van president Morales) verkiezingsfraude had gepleegd. Aangespoord door de Verenigde Staten slaagden rechts en extreemrechts erin om Evo Morales in ballingschap te doen gaan en de macht te grijpen.

De VS hadden het niet voor de linkse president: onder zijn presidentschap werd het minimumloon verhoogd met 87%, de armoede daalde met 25%, de economische groei bedroeg 4% per jaar (een van de bloeiendste economieën van Latijns-Amerika), strategische sectoren zoals de winning van koolwaterstoffen, mijnbouw, water, telefoon, elektriciteit werden genationaliseerd, het MAS-regime weigerde lithium in de handen van multinationals te laten, enz. Kortom, Donald Trump en zijn vriendjes zagen liever een liberaal aan het hoofd van het land.

Bolivia: wat zit er achter de staatsgreep tegen Evo Morales?

Doordat het Westen zich verschool achter het rapport van de OAS, dat zogezegd verkiezingsfraude blootlegde, werd de staatsgreep amper als dusdanig erkend. Aangezien Morales fraude had gepleegd, was het niet meer dan logisch dat de oppositie aan de macht kwam. Dat hierbij tientallen doden vielen, werd als “collateral damage” beschouwd. De democratie had dus gezegevierd. De nieuwe, zelfuitgeroepen presidente, Jeanine Áñez kon zo het presidentiële paleis binnenstappen, met de bijbel in de hand en de belofte om schoon schip te maken in het land. Ze doelde hiermee op de Indianen, die nochtans 60% van de bevolking uitmaken (Evo Morales is zelf trouwens de eerste Indiaanse president in de geschiedenis van het land). In 2013 verklaarde ze: "Ik droom van een Bolivia dat bevrijd is van inheemse satanische riten. Er is geen plaats in de stad voor 'Indianen', ze kunnen maar beter naar het Hoogland of El Chaco trekken."

"We hadden meteen het gevoel dat er iets niet klopte met het OAS-rapport."

Hoe moeten we die staatsgreep, die na Washington door verschillende Europese hoofdsteden werd toegejuicht, interpreteren? We ontmoetten Guillaume Long van het Center for Economic Policy Research (CEPR), een denktank uit Washington. Hij was vorige week in Brussel om de leden van het Europees Parlement te waarschuwen voor het rapport van de OAS. Het CEPR publiceerde op dinsdag 10 maart een studie die aantoont dat er geen enkel bewijs is van fraude door het Morales-regime en dat het OAS-rapport dus de val heeft veroorzaakt van een door het volk rechtmatig verkozen regering.

Het OAS-rapport werd wereldwijd door de pers overgenomen.

"We hadden meteen het gevoel dat er iets heel vreemds aan de hand was met de waarnemingsmissie van de OAS in Bolivia. Daarom dateert ons eerste verslag dat die vermeende verkiezingsfraude tegenspreekt van 9 november, twee dagen voor de staatsgreep. Ik heb zelf nog als waarnemer bij de OAS gewerkt. Ik voelde meteen dat er iets niet klopte. Die extreem agressieve toon van het eerste verslag, al meteen de dag na de verkiezingen, paste niet binnen het kader van een waarnemingsmissie. Het veroorzaakte spanningen die zouden leiden tot de staatsgreep", vertelt Long, voormalig Ecuadoraans minister van Buitenlandse Zaken in de regering van de progressieve president Rafael Correa.

"Toen ik zelf nog minister was, heb ik nooit problemen met de OAS gehad. Ik heb de organisatie zelfs in Ecuador ontvangen en alles is heel goed verlopen. Dat was trouwens ook wat ons zo verbaasde. De OAS heeft de reputatie zeer serieus en streng te zijn. Aangezien ik waarnemer voor de OAS ben geweest, weet ik dat niet de hele organisatie hoeft te worden gedelegitmeerd. Maar hier is ze duidelijk haar boekje te buiten gegaan." 

De OAS is in het hele continent actief. "Ze heeft veel invloed. En het is ook niet de eerste keer dat ze verder gaat dan haar verkiezingswaarnemingsmissie toelaat. Tijdens de verkiezingen van 2010-2011 in Haïti bracht de OAS ook een twijfelachtig rapport uit. Daarin werd een kandidaat gepusht die eigenlijk al uit de race was gehaald (de kandidaat Michel Martelly werd gesteund door de VS. In de eerste ronde van de verkiezingen werd hij derde, maar de OAS zou hem tot tweede uitroepen en uiteindelijk zou hij de verkiezingen zelfs winnen, nvdr). In het geval van Bolivia slaan de beschuldigingen van de OAS op een zogezegde 'trendbreuk': volgens de eerste resultaten die het Boliviaanse Electorale Hof meedeelde, was er een verschil van iets minder dan 10% tussen Morales en zijn tegenstander, terwijl de definitieve resultaten de dag erna een kloof van meer dan 10% aantoonden. De OAS beweerde daarom dat er verkiezingsfraude had plaatsgevonden en de tegenstanders van Morales volgden de organisatie hierin. Maar dat dit verschil groter werd is logisch, aangezien de laatste resultaten uit regio's kwamen die traditioneel voor Evo Morales stemmen. In feite worden Morales en de MAS ervan beschuldigd dat ze een tweede verkiezingsronde wilden vermijden door te zeggen dat het verschil groter was dan 10%. Daar zijn de aanklachten dus op gebaseerd. Jammer genoeg voor de OAS toont onze studie aan dat die aantijgingen niet op feiten berusten." (Zie kader)

Een poging om het regime te veranderen

Kunnen we dan spreken van een destabiliseringsstrategie, van een poging om het bewind in Bolivia te veranderen? "Ja. Ons verslag is natuurlijk een wiskundig verslag, er wordt niet gesproken over de beweegredenen van partijen, dat is niet de rol van het CERP-onderzoekscentrum. Maar ik ben van mening dat men het land inderdaad wilde destabiliseren om de oppositie de mogelijkheid te geven het linkse regime af te schudden." 

Gebeurt dit dan door de aard van de OAS, onder de invloed van Washington? "Ik denk dat het aan een aantal factoren te wijten is. Ten eerste is dit niet iets dat een half jaar op voorhand al was gepland. Het is een gevolg van een samenloop van verschillende omstandigheden: een verschil van minder dan 10% tussen Morales en Mesa, zijn tegenstander, een Boliviaanse samenleving die gepolariseerd is tussen progressieve en reactionaire krachten, een Latijns-Amerikaans klimaat dat doet denken aan de Koude Oorlog. En er was ook de secretaris-generaal van de OAS, Luis Almagro, die om herkozen te worden de steun nodig had van president Donald Trump en van Amerika's extreemrechts in het algemeen, dat een van zijn naaste medewerkers ter plaatse heeft gestuurd. De Verenigde Staten hebben van de omstandigheden gebruik gemaakt om hun pionnen te plaatsen en het reactionaire rechts aan te moedigen om de MAS van de macht te verdrijven."

Guillaume Long in 2017, toen hij minister van Buitenlandse Zaken was van Ecuador (foto Cancillería del Ecuador)

De traditionele media hebben daar meteen op ingehaakt en hebben het rapport van de OAS als een feit voorgesteld. Ze konden dus onmogelijk spreken van een staatsgreep tegen Morales en zijn partij, aangezien ze zelf schuldig waren aan fraude. "Dat is een les die we daaruit kunnen trekken, ja. Daarom ben ik trouwens hier, om de leden van het Europees Parlement te ontmoeten en hen te zeggen: neem dergelijke studies niet langer klakkeloos over. Vraag naar bewijzen, technische details, ... alvorens je het over fraude hebt. De Europese Unie heeft het verslag van de OAS nooit in vraag gesteld en heeft het gewoon overgenomen om ook te kunnen zeggen dat het Boliviaanse regime verkiezingsfraude heeft gepleegd. Vanuit democratisch oogpunt is dat heel erg!"

"We zijn erin geslaagd de consensus te doorbreken en het debat te openen."

Gelukkig zijn er de afgelopen weken steeds meer artikels verschenen die het OAS-rapport tegenspreken. Dat is grotendeels te danken aan het CEPR, dat de afgelopen vier maanden cijfers en feiten heeft vrijgegeven. Zo werd in The Washington Post bijvoorbeeld een studie van twee onderzoekers van het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT) gepubliceerd, die gebaseerd is op de feiten die het CEPR heeft uitgebracht. Een van de belangrijkste kranten uit de Verenigde Staten die titelt dat er helemaal geen fraude geweest is, dat kan de oppositie ondanks de staatsgreep verzwakken en in het voordeel spelen van de progressieven.

"Dat is moeilijk te zeggen. De lokale media zijn immers in handen van de rechtse en extreemrechtse oppositie. We zullen al snel zien of ze het over onze studie zullen hebben (die op dinsdag, de dag na het interview met Guillaume Long verschijnt, nvdr), maar zeker is het niet. Maar we zijn er al in geslaagd om de consensus over die 'fraudes' van het Morales-regime in Latijns-Amerika, de Verenigde Staten en Europa te doorbreken. Dat is niet niks. Het debat is geopend. In het verleden was het nauwelijks mogelijk om over een staatsgreep te praten, traditionele media weigerden gewoon om die term te gebruiken. Beetje bij beetje veranderen ze hun berichtgeving en steeds vaker publiceren ze ook kritische meningen."

En nu moet de OAS op de beschuldigingen antwoorden. "Voorlopig zit de OAS in nauwe schoentjes. Dat is normaal, want we bewijzen met statistici dat haar rapport nergens op gebaseerd is."

Nieuwe verkiezingen in mei

Welke les kunnen we hieruit trekken? "Vertrouw nergens blindelings op, controleer altijd de feiten. Als je jr beleid op wind baseert - zoals de Europese Unie doet, in navolging van de Verenigde Staten - kan dat zeer gevaarlijk zijn. Het is de OAS en dus gaan we ervoor, met de ogen dicht. Zelfs als dat betekent dat we een staatsgreep rechtvaardigen en een democratisch verkozen regime ten val laten brengen. " 

Want ondertussen is het progressieve bewind van Evo Morales gevallen en is de rechtmatige president in ballingschap in Argentinië. In mei houdt de putschistische regering nieuwe verkiezingen. Alle peilingen voorspellen dat de MAS als grote winnaar uit de bus zal komen. Maar rechts en extreem-rechts hebben al laten zien dat de wil van het Boliviaanse volk niet hun grootste zorg is. De bevolking moet dus vechten om door La Paz, Washington en ook Brussel gehoord te worden. Een objectief rapport van gerenommeerde academische onderzoekers, zoals dat van Guillaume Long en zijn medewerkers, kan hen helpen om het "nepnieuws" aan de kaak te stellen dat door Washington en zijn bondgenoten wordt verspreid.

  OAS 'More rights for more people' ha! ha! ha! ha! Dat er nog iemand is die dit orgaan serieus neemt, een orgaan dat in feite onder leiding van de VS staat........ (toevoeging van mij, Ap)

Guillaume Long vertelt verder: "In Bolivia gebeurt het tellen van de stemmen in twee telrondes: de voorlopige en bindende telling. Via de voorlopige telling kunnen de burgers worden geïnformeerd over de ontwikkeling van de verkiezingen. Dit gebeurt 24 uur lang en tot 83% van de stemmen zijn geteld. Op dat moment had Evo Morales 7,9% voorsprong op zijn tegenstander. 24 uur later, met 95% van de stemmen geteld, werd de publicatie hervat. Op dat ogenblik werd zijn voorsprong op 10,6% geschat. De OAS-verkiezingsmissie concludeerde hieruit dat er sprake was van een abnormale trendbreuk. Op basis daarvan hebben we getracht te achterhalen of zich bij de Boliviaanse verkiezingen inderdaad een abnormale verandering heeft voorgedaan. We zijn onze analyse gestart bij het stopzetten van de publicatie van de resultaten, toen 83% van de stemmen waren geteld. We hebben de stemtrend geanalyseerd in de regio's die nog moesten worden geteld om te zien of de uitslag al dan niet overeenstemde met de algemene trend van de stemmen. De gebieden die nog moesten worden geteld, waren regio's die de afgelopen twintig jaar steeds in het voordeel van de MAS hadden gestemd."

Met andere woorden, het is logisch dat die kloof dan groeit van 7,9 naar 10,6%. Maar dat verschil van 3% was wel voldoende voor de OAS om te beweren dat de MAS fraude heeft gepleegd. "De OAS beschikt voor het opstellen van haar rapporten en conclusies over ongelofelijke technische capaciteiten. We begrijpen dan ook niet hoe ze met die capaciteiten tot die conclusies is gekomen. We denken dus dat het verkiezingsproces in Bolivia door de OAS is gepolitiseerd.", vertelt de man die zelf als waarnemer bij de OAS heeft gewerkt en die de organisatie dus van binnenuit en door en door kent. 

Guillome Long 

Toen de progressieve president Rafael Correa in 2007 in Ecuador aan de macht kwam, was Guillaume Long hoogleraar aan de universiteit. Hij werd eerst adviseur van verschillende ministers, waarna hij zelf deel van de regering ging uitmaken. Dat was aanvankelijk als minister van Kennis en Menselijk Talent, daarna als minister van Cultuur en tot slot als minister van Buitenlandse Zaken. Na het mandaat van Rafael Correa werd Long door de nieuwe president Lenin Moreno benoemd tot permanent vertegenwoordiger van Ecuador bij de Verenigde Naties. Enkele maanden na die benoeming nam hij echter ontslag wegens onenigheid met de president. Die was verkozen op basis van een progressieve agenda maar nam uiteindelijk vooral neoliberale beleidsmaatregelen. Sindsdien werkt hij voor het Center for Economic Policy Research (CEPR), een denktank in Washington.

=============================

* Mijn excuus, de verkiezingen vonden plaats op 18 oktober 2020, zie daarvoor ook het schrijven van de neoliberale hufter Edwin Koopman (werkt ook voor de VPRO) die een uiterst gekleurd verslag gaf in Trouw, waarbij hij verzweeg dat de OAS een coup organiseerde op basis van de uitslagen (waarbij hij de overwinning van Morales als dubieus durfde neer te zetten....): 'Bij de verkiezingen in Bolivia worden de kandidaten met stenen bekogeld en gaan aanhangers met elkaar op de vuist'

Zie ook: 'Amnesty, Human Rights Watch, en massamedia doodstil over moord op journalisten in Bolivia

'Bolivia: OAS heeft gelogen over verkiezingen: Evo Morales onterecht afgezet middels staatsgreep!'

'Bolivia: de coup heeft alles te maken met grondstoffen

'NOS liegt weer over Evo Morales (Boliviaanse president) die met coup werd afgezet'

'Bolivia coup een 'CIA job', aldus anonieme Duitse veiligheidsanalist, met lessen voor de toekomst'

'Bolivia: misdadigers die vechten voor het kapitalisme'


'Bolivianen eisen hun president terug'

'Bolivia: staatsgreep maakt eind aan succesvol presidentschap Evo Morales'

'Bolivia: bewijs op tafel dat VS aanstuurt op een coup''



Bolivia’s Remarkable Socialist Success Story: President Evo Morales has transformed his country’s economy with an unapologetically left-wing agenda.

'NAVO gaat VS helpen in Zuid-Amerika terreur uit te oefenen: Colombia lid van de NAVO........'

'VS couppleger in Venezuela belooft VS Venezolaanse olie als hij de macht heeft overgenomen

'Halliburton en Chevron hebben groot belang bij 'regime change' in Venezuela' (zie de links in dat bericht naar meer artikelen over Venezuela)


'9 'ex-FARC rebellen' vermoord door leger Colombia: FARC-EP opgericht'

'Mensenrechten- en milieuactivisten worden massaal vermoord in Brazilië en Colombia, waar het laatste land NAVO bases heeft.......'

'Koenders heeft vrijlating gegijzelde Spoorloos makers in Colombia bewerkstelligt....... AUW!!!'

'Paus Franciscus in Colombia om vrede te prediken......'

'People of Brazil: my sincere condolences with 'your' fascistic, psychopathic president Bolsonaro......'

'VS commando's vechten o.a. in Midden- en Zuid-Amerika, aldus het VS ministerie van oorlog.........'

'NAVO naar Zuid-Amerika? Weg met dit agressieve, terroristische bondgenootschap, NU!!!'

'Bolton geeft toe dat de VS een fascistisch beleid voert......'

'Bolsonaro, de fascistische nieuwe president van Brazilië, werd volgens Avaaz en fake news brengers als de NYT gekozen door manipulatie via WhatsApp'

'Bolsonaro wint Braziliaanse verkiezingen >> weer zijn we een fascistisch geleid land 'rijker...''

'Braziliaanse verkiezingen: democratie versus (neo-) fascisme, ook een groot gevaar in Europa'

'Katy Sherriff (Radio1 correspondent Z-Amerika) brandt socialistische partij Brazilië af......'
----------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer berichten over VS terreur:  

'VS buitenlandbeleid sinds WOII: een lange lijst van staatsgrepen en oorlogen..........'


'VS vermoordde meer dan 20 miljoen mensen sinds het einde van WOII........' Tot het jaar 2000, waar deze eeuw intussen al meer dan 2,5 miljoen moorden aan toe zijn te voegen, moorden begaan door de VS en de NAVO en daarmee ook door Nederland (de NAVO terreurorganisatie stond en staat onder militair opperbevel van de VS, de grootste terreurentiteit op aarde...)....

'List of wars involving the United States'

'CIA 70 jaar: 70 jaar moorden, martelen, coups plegen, nazi's beschermen, media manipulatie enz. enz.........'

'VS commando's vechten o.a. in Midden- en Zuid-Amerika, aldus het VS ministerie van oorlog.........'

'De war on drugs is veel dodelijker dan over het algemeen gedacht

Heb in deze toch 'onderdrukking minderheden' aan de labels direct onder dit bericht toegevoegd, ook al is de oorspronkelijke bevolking in Bolivia geen minderheid, hebben ze geen machtsmiddelen als het leger en de politie die door de witte minderheid wordt geleid...... Daar zouden schoften als Blok en de topgraaiers in de EU zich eens druk om moeten maken!!!! (zeker als je nagaat dat de oorspronkelijke bewoners van Latijns Amerika voor een groot deel zijn uitgemoord in een genocide, uitgevoerd door de witte Europeanen......)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten