Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 28 oktober 2020

Aegon rondt inkoop aandelen af tijdens een recessie, hoe dom moet je zijn??

DeBeurs.nl bracht vanmorgen het bericht dat Aegon haar inkoop van eigen aandelen heeft afgerond..... In totaal kocht Aegon voor 59 miljoen euro eigen aandelen op.....

Eigen aandelen inkopen tijdens een recessie, die ook nog eens werd veroorzaakt door een griepepidemie, is uiterst dom en onverantwoord, immers als het bedrijf veel zal verliezen door deze recessie komt het voortbestaan van het bedrijf in gevaar..... Neem mensen die overlijden aan de gevolgen van Corona en een levensverzekering hebben lopen bij Aegon. Ofwel de kans bestaat dat het bedrijf uiteindelijk failliet gaat en dat zal de neoliberale regering Rutte 3 niet toestaan, waarna er maar één mogelijkheid is om het bedrijf voort te laten bestaan: overheidssteun met ons belastinggeld...... ('too big to fail' >> TBTF, zoals tijdens de bankencrisis diverse banken en verzekeringsmaatschappijen werden gered met belastinggeld, waar de kabinetten Balkenende 4 plus Rutte 1 en 2 de bevolking beloofden dat dit niet weer zou gebeuren....*)

In tijden van crises moet je een geldbuffer niet gebruiken om aandelen in te kopen, daar je die buffer nodig zal hebben om extra verliezen te dekken. Bovendien is de kans levensgroot dat de aandelen Aegon juist vanwege de huidige crisis in waarde zullen dalen en kan je spreken van weggegooid geld dat zoals gezegd juist nodig is om aan uitkeringen na 'schade' te kunnen voldoen.....

Aegon rondt inkoop aandelen af

Gepubliceerd op 28 oktober 2020 08:37

AMSTERDAM (AFN) - Aegon heeft zijn in september aangekondigde aandeleninkoopprogramma afgerond. Er is voor 59 miljoen euro aan aandelen ingekocht. Voor de ruim 24 miljoen stukken is een kleine 2,46 euro per aandeel betaald.

Het programma was erop gericht om het verwateringseffect tegen te gaan van het in aandelen uitbetaalde interim-dividend 2020. De ingekochte aandelen worden aangehouden en worden ingezet voor toekomstig dividend in aandelen. 

 ====================================

* Zie: 'Rutte vs Baudet: Rutte geeft toe: onze banken zijn weer 'too big to fail''

Zie ook: 'ING onder puissant zelfverrijker Hamers bezig weer 'too big to fail' te worden' (een bericht uit april 2019, hetzelfde jaar dat Rutte toegaf dat Nederlandse banken toch weer 'too big to fail' zijn geworden, zie de hierboven staande link)

ABN Amro, staatsbank vraagt bankvergunning aan in VS, ofwel 'too big to fail' is geen probleem'

'ABN Amro topman van Dijkhuizen: staatsbank financiert steenkooluitvoer van Australië naar China'

'Banken hebben in Davos versoepeling van regels geëist'

'Ralph Hamers (ING top): 2018 geeft een dubbel gevoel, maar geen dubbel salaris'

'ABN Amro, de staatsbank 'gaat dak repareren terwijl het mooi weer is': 250 mensen op straat.....'

Voor meer avonturen met Aegon, klik op dat label, direct onder dit bericht. Het label 'de beurs' staat voor de aandelenbeurs, niet op de site DeBeurs.nl. Heb aan de labels ook de namen Bos, Jan Kees de Jager en Dijsselbloem toegevoegd, zij waren de opvolgende ministers van Financiën, van resp. de PvdA, het CDA en de PvdA, die het volk hebben voorgelogen dat banken nooit weer 'too big to fail' zouden worden........ (onthoud die partijen als je volgend jaar maart ter stembus gaat: dus niet op stemmen!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten