Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 21 oktober 2020

Goldman Sachs de zoveelste bank die uiterst misdadig gedrag afkoopt met een schikking

Goldman Sachs, een grote bank uit de VS, is schuldig bevonden aan fraude met het Maleisische investeringsfonds 1MDB, een fonds bedoeld voor economische ontwikkeling....... Er zijn miljarden uit dat fonds verdwenen, waarvoor Goldman Sachs grote deals sloot...... De voormalige Maleisische premier Najib Razak is degene die wordt verdacht grote sommen geld uit dat fonds te hebben laten wegsluizen........

Eerder sloot Goldman Sachs al een schikking met de Maleisische regering, waardoor deze regering geen strafvervolging zal instellen tegen de Bank..... De schikking met justitie in de VS zou 2 miljard dollar groot zijn, met de schikking in Maleisië zou Goldman Sachs bij elkaar 5 miljard lichter zijn...... Als een bank een dergelijk groot bedrag betaalt weet je zeker dat de bewijzen tegen die bank van enorme omvang moeten zijn en is het tevens zeker dat het hier om uiterst grove misdaden gaat..... Met het afkopen van de schuld middels een schikking houdt zo'n bank haar naam uit de media (ja behalve dan op het moment dat de schikking bekend wordt gemaakt) en dat zou gezien de lengte van dat soort processen een behoorlijke periode negatief nieuws zijn..... Erger nog is het feit dat partijen die een schikking treffen achteraf zeggen dat men weliswaar een schikking heeft betaald, maar dat schuld aan één en ander niet is uitgesproken door een rechter, ofwel men verklaart zichzelf eigenlijk onschuldig....... Een schande van formaat!!! 

Gezien alle schikkingen met grote banken, ook die met ING en ABN Amro en niet te vergeten met dezelfde soort schikkingen in Duitsland, blijkt dat banken in feite lak hebben aan strafvervolging, men weet dat de overheden waaronder de verschillende banken vallen, die bank nooit failliet laten gaan, een zekerheid die werd geschapen nadat de bankencrisis van 2008 op haar hoogtepunt was en die overheden de banken met honderden miljarden euro's en dollars aan door het volk opgebrachte belastinggelden op de been hebben gehouden......

Het is meer dan schandalig dat overheden schikkingen treffen met banken voor enorme misdaden.... Het bewijs dat het om grove en grote misdaden gaat blijkt zoals gezegd wel uit de enorme schikkingen die telkens weer worden getroffen, zoals de 5 miljard waarmee Goldman Sachs deze zaak uit de rechtbank wist te houden...... De hoofdverantwoordelijken in deze zaken zijn zwaar overbetaalde en spuugrijke CEO's en CFO's..... Blijkbaar kan je als super welgestelde (deze figuren zijn allen minstens miljonair) bijna alles flikken zonder ooit het gevaar te lopen te worden gepakt en berecht..... Sterker nog: deze topgraaiers worden met een schikking zelf niet eens beboet, laat staan dat ze de gevangenis in moeten, waar legio mensen worden vastgehouden die financiële misdaden hebben begaan die niet eens in de schaduw kunnen staan van de misdaden die deze schoften willens en wetens hebben gepleegd......

Hoe bedoel je, klassenjustitie bestaat niet?? En dan vindt men het gek dat passanten deze figuren en politici die e.e.a. mogelijk maken, in het openbaar uitschelden voor alles wat mooi en lelijk is (beter zou zijn: uitgescholden voor alles wat vies en smerig is), sterker nog men wil dat er hard wordt opgetreden tegen mensen die zich schuldig maken aan het uitschelden van politici enz. en reken maar dat deze mensen in de nabije toekomst zelfs een gevangenisstraf staat te wachten, zo niet zullen ze alsnog flink worden beboet, beiden zaken waarvoor de welgestelde schuldigen die fraude begaan (zoals hiervoor al aangehaald), niet eens een boete wordt opgelegd.....

Schande!!!!

DeBeurs.nl

'Miljardenregeling Goldman met Justitie VS om 1MDB-schandaal'

Gepubliceerd op 20 oktober 2020 08:17 

 

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse bank Goldman Sachs betaalt naar verluidt 2 miljard dollar aan Justitie in de Verenigde Staten om het fraudeschandaal rond het Maleisische staatsfonds 1MDB af te kopen. De schikking kan al deze week bekendgemaakt worden meldden bronnen aan persbureau Bloomberg.

Goldman sloot eerder grote deals voor het Maleisische staatsfonds, dat de spil is in een groot schandaal in Maleisië. De voormalige premier van het land, Najib Razak, zou via het fonds grote sommen geld hebben laten wegsluizen. De Maleisische regering richtte 1MDB in 2009 op als investeringsfonds voor economische ontwikkeling. Het ministerie van Justitie in de Verenigde Staten schat dat er miljarden dollars uit het fonds zijn verdwenen.

Het akkoord in de VS maakt deel uit van een internationale regeling. Door de betaling wordt verdere strafvervolging vermeden. Het bedrag van 2 miljard dollar zou ook goeddeels in lijn zijn met de ramingen van kenners.

Goldman trof eerder al een schikking in Maleisië. In ruil voor dat bedrag laat het Aziatische land alle aanklachten tegen de Amerikaanse bank vallen. Alle regelingen bij elkaar is Goldman al zo'n 5 miljard dollar kwijt aan de kwestie. Ook autoriteiten in Singapore buigen zich nog over een regeling.

 ===========================

 Over misdadig gesproken: 'Goldman Sachs: het genezen van een patiënt is niet rendabel........' (!!!!)

Voor meer berichten over schikkingen, klassenjustitie, Goldman Sachs, ING en/of ABN Amro, klik op het betreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten