Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 27 augustus 2020

Dierenbeulen van de varkenssector liegen kinderen voor: varkens hebben het reuze naar hun zin en weer een vrachtwagen met varkens verongelukt

Donderde gistermorgen weer eens met een enorme dreun van m'n stoel toen ik het hieronder opgenomen artikel van Varkens in Nood onder ogen kreeg: de dierenbeulen ofwel 'varkensboeren' (die varkens ongelofelijk martelen in volgepropte stallen), hebben middels de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) reclame en zelfs lesmateriaal gemaakt dat is gericht op kinderen, dit met de titel 'The Pig Story......'

Pr-platform The Pig Story in de lucht 
Een foto uit The Pig Story, een leugen van jewelste, immers de biggen liggen niet op stro!!

Niet voor niets daar steeds meer kinderen weigeren vlees te eten, logisch daar hun geest nog niet is gehersenspoeld met leugens over de intensieve veehouderij....... Uiteraard is er niets te vinden in dat materiaal over het onverdoofd afknippen van staarten en het castreren van biggen, dat laatste gebeurt nog wel verdoofd maar dan met CO2*, iets dat o.a. volgens Varkens in Nood uiterst stressvol is voor deze arme dieren.... 

Die staarten mogen alleen geknipt worden als daar een dringende reden toe is, die moet zijn goedgekeurd door een dierenarts en dat geteisem (ik bedoel niet de gewone dierenarts, maar die in dienst van de intensieve veehouderij) stelt simpelweg massaal dat dit nodig is..... De stallen zitten gewoon veel te vol waardoor deze arme dieren in elkaars staart gaan bijten, ondanks dat de leugenaars van de POV beweren dat er voldoende 'speelgoed' aanwezig is....

Het schoftentuig van de POV durft zeugen die na de geboorte vast liggen tussen stangen, lui te noemen, ze hebben gewoon geen zin om ook maar wat te doen, aldus de oplichters van de POV, een leugen van enorme proporties, deze arme dieren kunnen zich zelfs niet bewegen als ze dat willen!! (walgelijke dierenmishandeling!!)

The Pig Story
Het 'luie varken' >> hoe kan je nog (varkens-) vlees eten als je alleen deze barbaarse dierenmishandeling al ziet???

Hier een foto uit het lesmateriaal, totaal tegenovergesteld aan de foto hierboven, terwijl die foto de dagelijkse werkelijkheid is voor 'bijna 1 miljoen moedervarkens (zeugen):
 

Je begrijpt dat men al helemaal niet spreekt over de enorme uitstoot van methaangas door de intensieve martelveehouderij (methaangas is meer dan 80 keer zo sterk dan CO2) en ammoniak, die beiden de klimaatverandering enorm aanjagen, ja zelfs zoveel dat de intensieve martelveehouderij ervoor zorgt dat hoe klein Nederland ook is, het alsnog een onevenredig grote aanjager is van de klimaatverandering........

Uiteraard worden er geen foto's of video's getoond van de slachterijen, laat staan van de systematische marteling van varkens voor ze worden vermoord, zoals het levend koken van varkens...... Hetzelfde geldt voor het vervoer van varkens, hoorde in het Radio1 nieuws van 14.30 u. dat er weer een ongeluk is gebeurd met een vrachtwagen propvol varkens, zo krijgen deze arme en slimme dieren nog een extra trauma te verwerken, voor ze barbaars worden vermoord.......**

Varkens ontsnappen uit gekantelde aanhanger op N33 [+foto]
Ongeluk met vrachtwagen met varkens, niet bekend hoeveel varkens zijn omgekomen en (zwaar) zijn verwond.... In de gekantelde aanhanger zaten 100 varkens zo kan je wel nagaan hoe propvol die zat..... 

Lees en teken ajb de petitie van Varkens in Nood en geeft het door!! Kom je het bewuste lesmateriaal tegen op de school van je kind trek dan onmiddellijk aan de bel bij de directie, het kan niet de bedoeling zijn dat kinderen zo grof worden voorgelogen!!!! (en vergeet niet dat vleeseten zonder meer slecht is voor een groot aantal organen in je lichaam en uiteindelijk zelfs tot een dodelijke ziekte als maag- en darmkanker kan leiden.....)


26 augustus 2020

Kindermarketing door de Nederlandse varkenshouderij – Varkens in Nood dient klacht in bij Stichting Reclame Code

Een walgelijke video waarin vragen over varkens worden beantrwoord door een ander kind, met een fluitende dierenbeul op de achtergrond: 


The Pig Story’, een pr-campagne van de Nederlandse varkenssector, gebruikt misleidende en onjuiste informatie om jonge kinderen te beïnvloeden. Stichting Varkens in Nood dient daarom een klacht in bij de Reclame Code Commissie (RCC). “Jongeren eten omwille van het klimaat en dierenwelzijn steeds vaker plantaardig. Deze schaamteloze kindermarketing is bedoeld om de jeugd een onterecht rooskleurig beeld van varkensvlees te geven.” aldus Varkens in Nood.

Misleiding

The Pig Story is onderdeel van een pr-campagne met een budget van 200.000 euro, opgezet door de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Naast een website is er een boekje vol misleidende en onjuiste informatie dat naar alle lagere scholen is gestuurd als lesmateriaal.

In het boekje worden bewezen welzijnsproblemen niet benoemd. Er wordt niets gezegd over de kraamkooi waarin de zeug wordt opgesloten met veel stress en verveling tot gevolg. Het kraamhok wordt omschreven als een plek “om samen te zijn met de biggen” waar het “luie varken” “slapend en dommelend” zo’n 16 tot 19 uur op een dag ligt. Een zeug die de keuze krijgt is juist een actief dier, dat het grootste deel van de dag loopt en onderzoekt.

The Pig Story schrijft dat varkens “samen kunnen spelen met het speelgoed, dat er in elk hok is.” Het zogenaamde speelgoed bestaat meestal uit een ketting met een stuk plastic, waar varkens snel op uitgekeken zijn en die absoluut niet voorziet in de natuurlijke behoefte om te wroeten en te onderzoeken.

Volgens The Pig Story zijn de biggen op een leeftijd van vier weken “oud genoeg om op eigen benen te staan.” Biggen op deze jonge leeftijd weghalen bij de zeug veroorzaakt echter verstoord gedrag en speendiarree en andere ziektes, die vaak met antibiotica verholpen moet worden.

De klacht tegen thePigStory.nl

Directeur Frederieke Schouten: “Vlees is ongezond, draagt bij aan de opwarming van de aarde en leidt tot veel dierenleed. Steeds meer mensen weten dit en vooral jongeren kiezen vaker voor plantaardig. De vleessector verkeert in ontkenning en verzet zich. Deze pr-campagne is schaamteloze kindermarketing en gaat veel te ver. Hopelijk maakt onze klacht een einde aan de propaganda gericht op deze kwetsbare groep.”

Als je wat geld kan missen, steun dan Varkens in Nood:

IBAN: NL49 TRIO 0212 1888 87
BIC: TRIONL2U

==================================
Zo zijn ook Joden, Roma en Sinti door de nazi's in vrachtwagens vergast tijdens WOII.....

** Nog zo'n ongeluk, al was daar nog een extra stressvolle situatie: een buitentemperatuur van boven de 30 graden Celsius.....:
'Varkens dood door brand in vrachtwagen bij een buitentemperatuur van boven de 30 graden Celsius......' (en zie de links in dat bericht) Ook uit dat bericht blijkt dat Nederland 'uiterst deskundig' is op gebied van dierenmishandeling of beter gezegd 'deskundig' in het martelen van dieren.....

Zie ook:
'Horens worden afgesneden, verbrand en afgescheurd: onverdoofde behandeling van vee in West-Australië'

'Derving is winstgevend!' (supermarkten gooien enorme hoeveelheden vlees weg dat over de datum is, goed voor de winsten; lees dat bericht beste bezoeker!)

Met dank aan Puck van der Wiel van Varkens in Nood. 

 Update op 2 oktober 2020.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten