Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 17 augustus 2020

Kleine bedrijven en consumenten betalen de vergroening, waar de grote vervuilers miljarden aan subsidie krijgen

Milieudefensie komt met een petitie die de overheid oproept de kosten voor de vergroening eerlijk te verdelen, daar volgens het lamlendige Milieudefensie de regering de kleine bedrijven laat betalen.... Gelukkig blijkt uit de tekst dat Milieudefensie ook de consumenten, scholen, de zorg noemt als betalende groepen.

Jammer dat Milieudefensie de positie van de consument niet beter uitlegt, immers die betaalt al lang een fiks deel van de 'verduurzaming van de maatschappij' en dat intussen al meer dan 1,5 jaar middels de energierekening....... (zelf betaalde ik daar vorig jaar al € 360,-- aan mee) 'Verduurzaming' tussen aanhalingstekens, daar je amper kan spreken spreken van een regeringsbeleid gericht op vergroening of verduurzaming van de maatschappij, immers de plannen van Rutte 3 zetten amper of niet ech(te) zoden aan de 'duurzame dijk......' Neem alleen al de jaarlijkse subsidie van Rutte 3 voor de fossiele industrie, met 8,3 miljard euro!! (en dat is de enorme top van de spreekwoordelijke ijsberg)

Milieudefensie begaat een enorme blunder  door te stellen dat landbouwbedrijven ook teveel moeten betalen voor de vergroening*, terwijl bijvoorbeeld de intensieve martelveehouderij een groot deel van de klimaatverandering aanjaagt met de enorme uitstoot van methaangas door de belachelijk grote veestapel in ons land, methaangas is een broeikasgas dat meer dan 80 keer zo sterk is als CO2!! Dan is er nog de import van gentech soja t.b.v. diervoer waarvoor enorme delen van het Amazonewoud worden verbrand, waarbij ook weer gigantische hoeveelheden CO2 en methaangas vrijkomen....... Voor het transport van soja, dieren, kadavers en delen van kadavers worden ook nog eens grote hoeveelheden CO2 geproduceerd..... Met deze zaken is Nederland een onevenredig grote aanjager van de klimaatverandering!! (Nederland is na China zelfs de nummer 2 importeur van gentech soja voor diervoer en dan te bedenken dat 80% van de wereldsojaproductie naar veevoer gaat!!) 

Het voorgaande terwijl de intensieve martelveehouderij ook nog eens subsidie ontvangt van de EU en Nederland...... Wat betreft Nederland moet je bijvoorbeeld ook kijken naar de vergoedingen voor natuuronderhoud die boeren ontvangen, terwijl jaren geleden al werd gesteld dat de miljarden die daarvoor zijn betaald, weggegooid (belasting) geld is...... Dan zijn er nog de vergoedingen die boeren ontvangen voor 'schade veroorzaakt door ganzen......'

Ik begrijp wel dat het doel van Milieudefensie goed is, alleen bekruipt me telkens weer het nare gevoel dat Milieudefensie wordt geleid door figuren die lobbyen voor de foute sectoren, zoals de intensieve veeteelt en ja ook met deze petitie laat Milieudefensie dit weer zien......

Dit alles terwijl het regeringsbeleid erop is gericht om de kosten voor stroomverbruik te verlagen en die voor het gebruik van gas steeds meer te verhogen..... (één van de meer dan lamlendige onderdelen van een falend regeringsbeleid op verduurzaming) Daardoor worden vooral de minder goed bij kas zittende huurders getroffen, immers zij wonen in huizen die amper of niet zijn geïsoleerd, er zijn gvd huizen met een huur van € 400,-- en meer per maand, die niet eens beschikken over dubbelglas!!! Je snapt dat deze huurders extra hard worden getroffen daar zij veel meer gas verbruiken dan de huurders van wel goed geïsoleerde huizen....... 

Uiteraard is het voorgaande ook bekend bij de partijen die de coalitie vormen waaruit het disfunctionerende kabinet Rutte 3 is opgebouwd, waar natuurlijk de ministers en staatssecretarissen, inclusief aartsleugenaar en premier Rutte, ook weten dat zij de grote onderlaag het hardst treffen en dan tegelijkertijd, zoals gezegd, miljarden weggeven aan de grote vervuilers als de oliemaatschappijen en de steenkoolmaffia (de grootste viespeuken), dit met 8,3 miljard euro op jaarbasis!! Overigens heeft die steun niets met de Coronacrisis te maken, dit enorme bedrag zou ook voorgaande jaren zijn weggeven aan dit geteisem die nog steeds durven te stellen dat de klimaatverandering niet wordt veroorzaakt door de mens, ofwel de verbranding van fossiele brandstoffen....**

Lees en teken de peititie ajb, ook al blundert Milieudefensie weer eens. Het is te gek voor woorden dat grote bedrijven naarmate ze meer CO2 uitstoten minder behoeven te betalen...... (mocht je donateur zijn van Milieudefensie of overwegen hen een donatie te geven, zou ik nog eens heel goed nadenken en voor de donatie die je wilt doen, een andere milieuorganisatie uit te kiezen!!)

De vervuiler betaalt. Nou, niet dus!

Milieudefensie Nieuws 13 augustus 2020

Nieuwe cijfers: kleine bedrijven betalen de vergroening

Wiebes breekt belofte: kleine bedrijven betalen méér dan grote vervuilers

Regering breekt belofte

De vervuiler betaalt. Nou, dus niet! Minister Wiebes beloofde vorig jaar dat vervuilende bedrijven voor hun eigen vergroening zouden betalen. Maar uit nieuwe cijfers blijkt dat hoe meer CO2 je uitstoot, hoe minder je hoeft te betalen.

De kosten van vergroening komen dus terecht bij huishoudens, landbouwbedrijven, de zorg, het onderwijs en de overheid. Dat is de wereld op z'n kop!

Dit kan en moet anders. Daarom vragen wij de regering: stop de financiële steun aan grote vervuilers en investeer in duurzaam herstel. Het steunen van de grote vervuilende industrie kan echt niet langer. Help je mee?

Zorg voor elkaar én de toekomst

Petitietekst:

Corona heeft ons leven op z’n kop gezet. En wat blijkt: alleen samen staan we sterk. Dat geeft hoop, want ook de economische crisis en de klimaatcrisis moeten we met zijn allen aanpakken. Helaas doen vervuilende bedrijven niet mee. En onze regering staat dit toe. Het is tijd voor duurzame en eerlijke oplossingen voor iedereen. Teken de oproep aan de politiek.

De overheid steekt miljarden euro’s in de economie. Een geweldig kans om de economie een duw in de groene richting te geven. Toch blijft de overheid vervuilende bedrijven steunen zonder nieuwe voorwaarden.

Stel je eens voor dat we alleen nog geld zouden investeren in de toekomst, Bijvoorbeeld in projecten die ernstige klimaatschade tegengaan en zorgen voor tienduizenden groene banen. Projecten die echt goed zijn voor jou en mij - en niet alleen voor de aandeelhouders van vervuilende bedrijven.

Investeren in de toekomst doe je zó

Warmtefonds: isolatie voor iedereen
Warmtefonds: isolatie voor iedereen

Veelvliegers betalen voor duurzaam vervoer [voor iedereen]
Veelvliegers betalen voor duurzaam vervoer [voor iedereen]
 
Eerlijke prijs voor vlees, lagere btw op groente en fruit
Eerlijke prijs voor vlees, lagere btw op groente en fruit
 

Ja, ik teken de oproep voor duurzaam herstel:

Beste premier Rutte, leden van het kabinet en leden van de Tweede Kamer:
  • Pak met daadkracht en saamhorigheid de klimaatcrisis aan.
  • Kom met een ambitieus groen banenplan. Geef mensen die door de coronacrisis hun baan kwijt zijn, of dreigen te verliezen, toekomstperspectief.
  • Verbind groene voorwaarden aan de steun die grote bedrijven krijgen. Dan pakken we gelijk met de economische crisis ook de klimaatcrisis aan.
  • Zet ons belastinggeld voor de goede dingen in. Stimuleer juist nu groene en eerlijke keuzes en stop geen geld meer in vervuiling.
  • Wees een overheid voor iedereen. Want onze verantwoordelijkheid houdt niet op bij mensen die nu en hier leven. Het gaat ook om de generaties na ons en om mensen in veel minder rijke landen. Klimaatverandering raakt ons allemaal.

Teken de petitie

============================
Je zou hooguit kunnen stellen dat landbouwbedrijven die hun groente ecologisch ('biologisch') telen, veel te veel betalen. Toevallig werd vanmorgen bekend gemaakt dat deze ecologische tuinders en landbouwers (exclusief de veeteelt, immers het eten van vlees is nooit maatschappelijk verantwoord of duurzaam) het kabinet verzoeken de btw van 9% op hun producten te laten vallen, daar er een afname is te zien van de verkoop van groente waarop geen gif is te vinden..... Niet vreemd, zeker nu tijdens de Coronacrisis steeds meer mensen werkloos raken, daar de vergiftigde groenten en fruit veel goedkoper zijn, dan de echt gezonde varianten, een schande van formaat!!!

** Waar Exxon en Shell, respectievelijk in de 70er en 80er jaren van de vorige eeuw uit eigen diepgravend onderzoek al wisten dat de verbranding van fossiele brandstoffen inderdaad de oorzaak is van de snelle klimaatverandering..... Ondanks dat betaalden Exxon en Shell foute wetenschappers om e.e.a. te ontkennen...... (als ik me niet vergis doen deze smeerpijpen dat nog steeds, ondanks dat de topgraaiers van die bedrijven 'een groen colbert' hebben aangetrokken.......)

Beste bezoeker, vanwege omstandigheden en te verrichten mantelzorg moet ik het hierbij laten voor vandaag, morgen (echt) meer berichten, tot dan!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten