Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 2 augustus 2020

James Murdoch richting goede pad, verlaat News Corporation van zijn vader

James Murdoch heeft het bedrijf News Corporation van zijn vader verlaten, zo klonk het uit m'n radio afgelopen zaterdag in het BBC nieuws van 01.00 u (CET).

De reden waarom liet me even verbaasd achter: Murdoch jr. is het niet eens met het redactionele beleid in de 'kranten' van Murdoch en datzelfde geldt voor FOX, de zender van Murdoch sr. 

Eén van de zaken die Murdoch jr. erg stak was het ontkennen van de klimaatverandering op de platforms van News Corp., terwijl Australië, het geboorteland van zijn vader, vorig jaar voor een deel is afgebrand en waarbij niet 500.000, of 1 miljard, maar 3 miljard dieren zijn omgekomen, zo liet men afgelopen week nog weten, na wetenschappelijk onderzoek.......

Zijn de bosbranden in Australië het nieuwe normaal? - OneWorld

Uiteraard zijn die steeds heviger branden het gevolg van de klimaatverandering en die wordt nog steeds verder aangejaagd door de Australische schoftenregering Morrison, met nog weer een uitbreiding van de export van steenkool en dat tegen afbraakprijzen, zodat arme landen nog steeds kolencentrales bouwen en Nederland zelfs haar gascentrales heeft uitgeschakeld en 4 nieuwe kolencentrales heeft toegestaan (CDA/PvdA kabinet Balkenende 4)....... Australië exporteert nu al 1 miljoen ton steenkool per dag......... Ook bijzonder vreemd dat Rutte 3 zo snel van het gas wil en tegelijk kolencentrales laat doordraaien tot 2030........ Je kan 10 keer beter gas verbranden dan steenkool....... 

Overigens een paar weken geleden werd nog bekend gemaakt dat Nederland jaarlijks 8,3 miljard euro aan subsidie verstrekt voor fossiele brandstoffen......... En dan durft de reguliere pers te zeggen dat Rutte 3 het groente kabinet ooit is, ook al een heel smerige manier van greenwashing...... (ach in het land van de blinden is zogezegd zelfs iemand met 10% zicht koning)

Toch mooi te zien dat mensen ook op het niveau van James Murdoch tot inkeer kunnen komen, ook al gebeurt dat uitermate weinig en zijn er zelfs ploerten die zeggen het licht te hebben gezien, maar ondertussen gewoon doorgaan met hun smeerpijppraktijken, 'greenwashing' noemt men dat..... Unilever is daar 'een mooi voorbeeld van', men stelt daar dat men alleen duurzame palmolie gebruikt, terwijl er geen duurzame palmolie bestaat....... Het is slecht voor je lichaam, rijden op die troep is ook allesbehalve schoon en zolang er vraag is naar palmolie zullen oerwouden worden afgebrand om daar palmolieplantages 'neer te zetten.....' Kortom: er moet een eind worden gemaakt aan de vraag naar palmolie en dat kan alleen als elk gebruik van palmolie wordt verboden en dat wereldwijd...... (althans in het tropisch gebied van de wereld)

Nu blijft de vraag wat James Murdoch met al zijn geld gaat doen (hij zou in het bezit zijn van een paar miljard dollar), laten we hopen dat hij zich gaat inzetten voor het afremmen van de klimaatverandering en zal streven naar een echt duurzame wereld.

Zie ook:
'Siberië en grote delen van de oerwouden in het Amazonegebied en Indonesië staan weer in brand.......

'Oliemaatschappijen in Australië maken misbruik van de Coronacrisis om hun smerige wereldvernietigende agenda door te drukken'

'Australische wetgeving dusdanig dat bedreigde diersoorten in zee 'vogelvrij' zijn, dit na enorme sterfte onder landdieren door bosbranden

'Australië: film 'Dirty Power: Burnt Country' maakt gehakt van regeringsbeleid en media misinformatie' (en zie de links in dat bericht naar veel meer artikelen over de Australische bosbranden)

Beste bezoeker, dit was het voor vandaag, morgen meer berichten. Maak er zo mogelijk een mooie dag van en tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten