Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 13 augustus 2020

Voedselverspilling? Derving is winstgevend!

Gister en vandaag veel gezeur à la concombre vooral op WDR5 over de hoeveelheid voedsel die consumenten weggooien, maar bijna niemand die naar de supermarkten kijkt, terwijl daar echt op grote schaal voedsel wordt weggedonderd....... Hele bakken met over de datum zijnde kadaveronderdelen, verdwijnen naar de vernietiging, daar zoals gezegd de 'te houden tot' (tht) datum is vervallen...... Vlees waarvoor een hele bak zoetwater wordt verspild en dat vaak in landen waar niet zelden een watertekort is (zo meer daarover)..... Maar het ergste nog: het enorme dierenleed en dat geheel voor niets........

Voor een kilo rundvlees wordt maar liefst 15.000 liter verbruikt en dat nog buiten het waterverbruik voor de gemiddelde 5 kilo groente die zo'n dier per dag eet, dikwijls soja geteeld uit gebieden 'vrijgemaakt van bomen' zoals de verbrande gebieden in het Amazonewoud...... En dit ook nog regelmatig in gebieden waar een tekort aan water is....... 

Wat betreft het Amazonegebied en dat in het Braziliaanse deel: dit jaar nu alweer een record aantal bosbranden........ En dan 'denken we' dat de temperatuurstijging over de wereld aan het eind deze eeuw niet meer dan 1,5% Celsius zal bedragen..... ha! ha! ha! ha!

Hoorde enige tijd geleden op BNR een programma in de herhaling (weekeinde) waarin werd gesteld dat een grote hoeveelheid aan dervingsproducten, dus producten die over de tijd zijn (dus over de tht datum ), aangeeft dat een winkel goede winsten maakt, juist op de producten die men weggooit..... Ofwel: meer derving van een product, meer verkoop van datzelfde product: PING! KASSA!! Uiteraard om te janken dat daarvoor zoveel producten worden weggegooid, nog veel sterker als je het hebt over vlees: enorm veel leed voor die arme dieren en dan maar al te vaak, geheel voor niets!! 

Uiteraard zou men de tht datum voor dergelijke producten moeten vervroegen tot 3 dagen voor de uiterst houdbare datum, echter dan is men bang dat mensen wachten tot vlees goedkoper wordt.... Echter in de praktijk zijn het toch de mensen die krap bij kas zitten, of kakkers die weten wanneer producten worden afgeprijsd vanwege het aanstaande verloop van de tht datum...... Echter gezien een product als vlees is het toch vooral een schande dat dit wordt weggegooid...... (dat geldt in mindere mate uiteraard ook voor zuivel en groente)

Tja en voedselderving is goed voor de dierenbeulen die zich boer durven te noemen....... ('extra afzet....')

Doe de dieren en jezelf een plezier, stop ajb met het eten van vlees en zuivel, stop de doodsindustrie die man als 'vlees- en zuivelsector' aanduidt!! (bedenk dat de gemiddelde koe tot 25 jaar oud kan worden, echter een melkkoe haalt vaak niet eens de 6 jaar en dat na een aantal zwangerschappen en daarbij continu aan de diarree vanwege het voedsel dat de dieren te eten krijgen........) 

'Wat is de mens toch geweldig bezig hè?'

Zie ook:
'Varkens dood door brand in vrachtwagen bij een buitentemperatuur van boven de 30 graden Celsius......' (en zie de links in dat bericht)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten