Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 26 augustus 2020

Duitse politie rolt illegale sigarettenfabriek op

Gisteren op WDR5 in het nieuws: de (Duitse) politie rolt een illegale sigarettenfabriek op in Kranenburg (en dat weer in reusachtig grote blauwe Rizla vloei).

In de fabriek werden waarschijnlijk al vanaf 2016 het enorme aantal van 10 miljoen sigaretten per week geproduceerd...... Men gaat ervan uit dat die sigaretten met name naar Groot-Brittannië gingen, waarschijnlijk is de prijs daar nog hoger dan in Duitsland en Nederland......


De Duitse douane en politie hebben met hulp van de Nederlandse douane een illegale sigarettenfabriek opgerold in Kranenburg, net over de grens bij Nijmegen. In de fabriek konden 10 miljoen sigaretten per week worden geproduceerd.

En dan stelt men jaar na jaar dat het aantal rokers flink vermindert, gelul van een dronken aardbei, zo blijkt ook ten overvloede uit dat nieuwsbericht......

Het is wel zeker dat men zich bij de georganiseerde misdaad kapot lacht als er weer een accijnsverhoging op tabak wordt doorgedrukt, iets dat bijvoorbeeld Wanda de Kanter, kruisridder tegen roken, telkens weer ontkent.....

De Duitse douane en politie hebben met hulp van de Nederlandse douane een illegale sigarettenfabriek opgerold in Kranenburg, net over de grens bij Nijmegen. In de fabriek konden 10 miljoen sigaretten per week worden geproduceerd.

Waar figuren als longarts de Kanter en haar collega Pauline Dekker wel voor zorgen is dat mensen die in armoede leven ten eerste zullen zoeken naar illegale sigaretten en zo de vraag daar naar stimuleren, ten tweede: elke sigaret die deze mensen roken, wordt ten volle opgerookt: men neemt meer trekken van een sigaret dan ooit tevoren en rookt ze bij wijze van spreken op tot het filter, daarmee worden die mensen nog ontvankelijker voor kankerontwikkeling...... Nee, echt een succes die prijsverhogingen!! 

Vergeet voorts niet dat mensen die in financiële problemen zitten, vaak gepaard gaand met scheiding, alcoholisme en andere ellende als je kind niet te zien krijgen, niet gemotiveerd zijn om te stoppen met roken en elke prijsverhoging van tabak daarbovenop zorgt voor nog minder motivatie..... Australië is wel het bewijs dat prijsverhogingen niet werken, er is geen westers land waar meer illegale sigaretten worden gerookt dan daar!! (voor het overgrote deel gesmokkeld, zoals ook hier en in andere westerse landen waar de tabaksprijs achterlijk hoog is....)

Jaarlijks zouden in Nederland 20.000 mensen sterven aan de gevolgen van roken, een aantal dat benaderd wordt door kankers en andere ernstige ziekten als gevolg van het langdurig inademen van auto-uitstoot, dat ligt op 18.000 op jaarbasis (en een groot aantal kinderen dat jaarlijks long- en/of luchtwegklachten oploopt door diezelfde uitstoot)...... Het aantal huidkankers zou intussen op 17.000 per jaar liggen, een aantal dat nog flink zal groeien, zo is de verwachting (vanwege o.a. de vergrijzing)...... Al gaan natuurlijk lang niet al die patiënten dood (gelukkig!) Borstkanker is trouwens ook een grote doodsoorzaak, 3.000 mensen per jaar (en ook hier 17.000 patiënten op jaarbasis.....). 

Maar de douane is blij met alle zinloze inzet op tabakssmokkel, immers de vraag genereert aanbod en in dit geval ook misdaad!!

Oh, nog vergeten, ik ben altijd beschikbaar om illegale sigaretten te verbranden, als de politie of douane behoefte heeft aan destructie ruimte......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten