Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 21 juni 2018

Dierenmishandeling: dieren op een vreselijke manier doodgemarteld in Nederlandse 'horrorslachthuizen....'

Om misselijk van te worden: kreeg gisteren een oproep van Varkens in Nood voor donaties. In deze mail aandacht voor een artikel op RTL (Nieuws) waarin wordt bericht over de ongelofelijke dierenmishandeling in Nederlandse en Belgische slachthuizen.......

Vorig jaar kwam e.e.a. al in het nieuws door berichtgeving van o.a. Varkens in Nood over Belgische slachthuizen, de dierenmishandeling die daar plaatsvond (en vindt) schreef Varkens in Nood ook toe aan Nederlandse slachthuizen. Staatssecretaris en PvdA oplichter van Dam bagatelliseerde zaak (we zitten 'tenslotte' in Nederland, niet in België) vooral en stelde dat er cameratoezicht zou komen in de slachthuizen, m.a.w. deze zaken zouden na installatie van die camera's niet meer kunnen gebeuren, dit ook n.a.v. een personeelstekort bij het volledig disfunctionerende orgaan NVWA.....*

Wat van Dam er niet bij vertelde is dat dit cameratoezicht alleen in een aantal grote slachterijen zou worden doorgevoerd........

RTL onderzocht de door de NVWA beboete slachthuizen en wat blijkt, dieren worden zelfs levend gekookt en gevild in Nederlandse martelcentra die men slachthuizen noemt...... Bij de rituele slacht blijkt het ook vaak fout te gaan, zo zijn de halsslagaders van dieren vaak niet goed doorgesneden, waardoor de dood veel later intreedt dan de bewuste dierenbeulen ons willen laten geloven........ (trouwens toch vreemd, dat ritueel slachten, immers vleeseten zou door god zijn voorgeschreven, die de mens echter niet maakte voor een vlees dieet, neem alle aandoeningen die je kan krijgen door het eten van vlees: o.a. kanker, hartklachten, nier-, lever- en huidproblemen.....)

Het aantal gevallen waarin het goed fout ging in de slachthuizen die door de NVWA werden onderzocht, is maar het spreekwoordelijke topje van de ijsberg en het is welhaast zeker dat dergelijke afschuwelijke martelingen bijna dagelijks voorkomen in Nederlandse slachterijen uh dierenmartelcentra.... (dat dit kan gebeuren is nogmaals vanwege het personeelstekort bij de NVWA)

RTL spreekt over 'horrorslachthuizen', behoorlijk vreemd daar een slachthuis wel de ultieme vorm van horror is voor de arme dieren, waarover de mens zich het recht heeft toegeëigend ze te mogen uitputten, martelen** en ze vervolgens op barbaarse manier te vermoorden in slachthuizen***.  

Mensen, stop ajb met het eten van vlees. Het stoppen met vleeseten is een krachtig middel om de opwarming van de aarde nog enigszins te beperken, daar vee methaan produceert**** Vandaar dat het Nederlandse mestprobleem zo groot is geworden, in het 'groeiseizoen' zijn bijna dagelijks boeren bezig de mestwetgeving te overtreden, dat alles veroorzaakt nog eens een extra grote hoeveelheid methaanuitstoot........ Verder wordt de aarde opgewarmd door de plek waar men groenten teelt, zoals gentech soja in het Amazonewoud, waar hele stukken oerwoud ofwel worden gekapt dan wel verbrand...... Dan zijn er nog alle vervoersbewegingen over de wereld, o.a. met groenten voor diervoer (NL is de nr 2 importeur van soja, na nr 1 China en dat alleen voor diervoer, waar 80% van de totale wereldsojaproductie naar vee gaat...) en vervoer van dieren dan wel hun kadavers, of de 'eindproducten' daarvan..... 

Stoppen met vleeseten heeft niet alleen een uiterst gunstig effect op de vermindering van methaan en andere uitstoot, maar is zoals gezegd ook goed voor je lichaam. Zo hebben veganisten zelden of nooit een te hoog cholesterol gehalte... Verder kan vleeseten (zoals gezegd) de volgende zaken veroorzaken: fikse aantasting van de huid (+ niet alleen met pukkels), hartklachten, maag/darmkanker (waar obstipatie ook vaak een gevolg is van vleeseten) en nierfalen...... Dat vleeseten slecht is voor de lever en daarmee voor de hersens bleek wel na de BSE (gekkekoeienziekte) uitbraak begin 90er jaren van de vorige eeuw......

Geen vleeseten heeft ook een gunstig effect op het wereldvoedselprobleem, immers voor elke kilo vlees is gemiddeld 5 kilo groente nodig, plus een gigantische plas zoetwater, ofwel: vleeseten is uiterst inefficiënt.......

Echter het belangrijkste zijn uiteraard de dieren die zoals Robert Long al lang geleden vaststelde moeten leven in concentratiekampen waar ze groot gemarteld worden.... Als je stopt met vleeseten, ben je eindelijk ook van dat knagende gevoel in je achterhoofd af, het gevoel dat het niet fris is kadaver te eten en het ergst nog: dat daar dieren voor moeten sterven (na een kort klote leven).......

 De NVWA weigert overigens vooralsnog de namen van deze martelcentra weer te geven (zie de link met foto onder het hierna opgenomen artikel)....... Ja veronderstel dat het publiek zou besluiten maar helemaal te stoppen met het gebruik van vlees en zuivel........

Hier het artikel van RTL (en de link naar het origineel):

Dieren levend gekookt en gevild in Nederlandse slachthuizen 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Beelden uit België die ook in Nederland voor een schok zorgden. In Nederland blijkt het niet veel beter.

Varkens die gillend en hevig trappelend in een gloeiend heet waterbad verdrinken. En kalveren en schapen die levend worden gevild. Dit soort dierenleed komen inspecteurs tegen in de Nederlandse slachthuizen. Dat blijkt uit rapporten die de onderzoeksredactie van RTL Nieuws heeft opgevraagd bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
In ruim 2 jaar tijd zijn er bij 19 slachthuizen door de NVWA 48 boetes opgelegd voor misstanden bij het aanvoeren en doden van dieren. In totaal zijn er 180 slachthuizen waar varkens, runderen en schapen worden geslacht. Eén slachthuis kreeg maar liefst 11 boetes opgelegd. Bedrijfsnamen zijn niet vrijgegeven. 
Aanleiding voor het opvragen van de Nederlandse gegevens waren de schokkende undercoverbeelden die vorig jaar naar buiten kwamen van een Belgisch slachthuis in Tielt. De Nederlandse overheid en vleessector zeiden destijds dat dat soort ernstige misstanden in onze slachthuizen niet voorkomen.
Voor een begeleidende video zie het origineel: 

Ditgaat er mis in 'horrorslachthuizen': VerslaggeverMaaike Kempes vertelt over de misstanden in Nederlandse slachthuizen.


Er zijn wel tekortkomingen, bekende toenmalig staatssecretaris Van Dam op Radio 1, "maar", voegde hij eraan toe: "we hebben geen aanwijzingen dat zoiets wat in België is gebeurd ook in Nederland zou gebeuren."
Uit de inspectierapporten van de NVWA blijkt nu dat dat niet klopt. Het gaat geregeld mis bij het doden van de dieren. Nadat ze zijn verdoofd, moeten de halsslagaders worden doorgesneden. De inspecteurs hebben in zestien gevallen geconstateerd dat dat fout gaat. De dieren leven dan nog terwijl het slachtproces doorgaat.

Spetterend in heet bad

Gevolg is dat verschillende varkens levend in een hete bak water van 60 graden terechtkwamen. Een inspecteur schrijft: "Een varken begon erg te spartelen en te bewegen met het hele lijf. Het spetteren werd veel heviger waarbij grote hoeveelheden water over de rand kwamen." Vervolgens werd het varken door een ijzeren constructie onder water gedrukt, waarbij het dier verdronk. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dit levende varken spartelt in een heet bad in een Belgisch slachthuis. Soortgelijke taferelen vinden plaats in Nederland. (beeld: Animal Rights)

De inspecteur schrijft dat het varken bij bewustzijn was toen het dier het hete bad in ging en dat het varken hierdoor ernstig heeft geleden. 
Zoiets gebeurde nog eens bij een ander slachthuis vlak voor de ogen van een NVWA-inspecteur. Hij ziet vier varkens na elkaar levend de hete waterbak van 60 graden in gaan. Ze proberen boven water te blijven en trappen met hun poten.
Animal Rights bracht vorig jaar de beelden van het Belgische slachthuis in Tielt naar buiten. De dierenrechtenorganisatie schrikt van wat ze lezen in de NVWA-rapporten. "Die varkens worden eigenlijk levend gekookt", zegt directeur Robert Molenaar. "Toen de Belgische beelden naar buiten kwamen is mij vaak gevraagd: gebeurt dit ook in Nederland? Ik vermoedde toen van wel, maar hier staat het nu zwart op wit."

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 RTL Nieuws heeft de rapporten van de NVWA in zijn bezit. 

Een horrorsetting


In de stukken staan nog tientallen overtredingen zoals kreupele dieren die pijn hebben bij het lopen en dieren die levend worden gevild. Er wordt gesneden in een kalf dat nog beweegt. De inspecteur schrijft: "Ondanks de bewegingen van het kalf heeft hij (de slachter) het kalf van zijn kophuid ontdaan, en wilde verdergaan met het afknippen van de voorklauwen", maar dat weet de inspecteur te voorkomen.
Van dit soort mishandelingen hebben ze bij Animal Rights nog nooit gehoord: "Dit is een horrorsetting, de inspecteur staat er bij”, zegt Robert Molenaar. In een ander slachthuis zien inspecteurs dat twee schapen levend worden gevild.
In een reactie laat de NVWA weten dat de overtredingen waarvoor ze de slachthuizen de afgelopen jaren hebben beboet niet voldoende waren om een slachthuis te sluiten. "We grijpen in met een middel dat in verhouding staat tot de ernst en de frequentie van de overtreding."
Meestal wordt eerst een waarschuwing gegeven en dan volgen boetes, die kunnen ook verhoogd worden. Als dit niet helpt - en dan moet je het volgens een woordvoerder van de NVWA dus 'wel heel bont maken'- dan pas kan een bedrijf worden gesloten.

De overtredingen

Boetes zijn opgelegd voor:
- Doden van dieren gaat fout: 24 gevallen.
 • Halsslagaders niet doorgesneden.
 • Dieren levend gevild.
 • Dieren niet verdoofd.
 • Dieren breken los uit fixatiekooi.
- Het lossen, huisvesten en verzorging van dieren gaat fout: 24 gevallen.
 • Kreupele/gewonde dieren.
 • Geen drinkwater voor de dieren.
 • Overvolle stallen.
Deze koe is uitgegleden en kan niet meer opstaan. Op zijn kop zitten schaafwonden. (foto uit rapport NVWA)

Boetes liggen tussen de 1500 euro en 5000 euro:
- 20 keer 1500 euro
 • Doden dieren gaat fout: kalf levend gevild.
 • Doden dieren gaat fout: halsslagaders bij twee varkens niet doorgesneden.
 • Stal overvol: 78 dieren in hok met capaciteit voor 48.
- 14 keer 2500 euro
 • Kreupel dier kan niet staan vanwege val, maar wordt niet direct uit lijden verlost.
 • Doden dieren gaat fout: halsslagaders niet doorgesneden.
- 6 keer 3000 euro
 • Schapen vallen op hun rug vanwege gladde vloer veroorzaakt door uitwerpselen en urine. Ook is er geen drinkwater.
 • Geit ontsnapt uit slachtruimte.
 • Doden dieren gaat fout: halsslagaders niet doorgesneden/personeel controleert niet of dieren dood zijn.
- 4 keer 4000 euro
 • Doden dieren gaat fout: halsslagaders varken niet doorgesneden. Vier varkens leven nog in hete waterbak van 60 graden.
 • Kreupel rund, had niet aangevoerd mogen worden.
- 1 keer 4500 euro
 • Doden dieren gaat fout: levend varken gaat heet waterbad van 60 graden in spartelt hevig en verdrinkt/halsslagaders niet doorgesneden.
- 3 keer 5000 euro
 • Kreupel/gewond/ziek dier: dier met puntig voorwerp gestoken. Dier levend naar slachtplaats gesleept.
 • Doden dieren gaat fout: schapen levend gevild/schapen hadden bloedingen doordat ze bij hun vacht werden opgetild.
RTL Nieuws / Roland Strijker / Maaike Kempes

Zie ook: 
NVWA wil namen van foute slachthuizen geheimhouden
NVWA wil namen van foute slachthuizen geheimhouden=====================
*     Het CDA is de hoofdverantwoordelijke voor het uitkleden van inspecties en het opzetten van de disfunctionerende NVWA. Dit daar van meet af aan werd ingezet op het zoveel mogelijk afschaffen van inspecties, die zijn maar lastig voor ondernemers en dierenbeulen ('boeren')..... Terwijl er destijds onder de kabinetten Balkenende al jaarlijks schandalen bovenkwamen die veelal met vlees of de intensieve veehouderij te maken hadden...... Voor het CDA, VVD, D66, CU en SGP gaat de economie ver voor op de volksgezondheid en al helemaal ver voor op het dierenwelzijn....... (dat geldt overigens ook voor de PVV, met de hypocriete [pl]ork Dion Gaus, die een enorme grote bek opzet over dierenmishandeling, maar daarbij vergeet dat in Nederland jaarlijks een half miljard [!!!] dieren worden groot en doodgemarteld......)

**    Martelen door: -het geven van krachtvoer, waardoor koeien hun veel te korte leven continu aan de diarree zijn (ga maar 's na wat dat betekent...), -'opslag' in veel te kleine ruimten, -inhumaan vervoer van de dieren, -martelen tijdens vervoer (veel te lange transporten, veelal zonder water en vaak urenlang in de zon, er gaan zelfs transporten naar Turkije.....) en de ultieme marteling >> het vermoorden van de dieren......

***   Daarbij begrijpen veel dieren dondersgoed dat hen de dood staat te wachten, als ze moeten wachten op hun beurt in het slachthuis (of op het terrein van het slachthuis, niet zelden in de brandende zon), vandaar ook de blinde paniek bij die dieren en waardoor m.n. koeien het nogal eens op een lopen zetten (althans als ze dat nog kunnen, nadat ze de veewagen in werden geschopt)....... Om nog maar te zwijgen over de tienduizenden dieren die jaarlijks bij brand omkomen in een intensieve martelveehouderij, waar de dierenbeulen ('boeren') te belazerd zijn om hun elektra jaarlijks te laten controleren en brandpreventieve maatregelen te nemen.......

**** Methaangas is één van de sterkste broeikasgassen ter wereld, dit gas wordt geproduceerd door de enorme Nederlandse veestapel van 500 miljoen dieren.............

Hier de link als je wilt doneren aan Varkens in Nood.

Zie ook: 'Fred the GOAT, dierenactivist bevrijdt andere dieren'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten