Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 27 juni 2018

Nelleke Noordervliet beklaagt zich over het niet meer de wereld rond te kunnen trekken zonder commentaar te krijgen........

Afgelopen zondag in OVT (Radio1) 'feministe en oud-hippie' Noordervliet, tegenwoordig broodschrijver en columnist voor OVT.

In haar column beklaagde ze zich erover dat je tegenwoordig bijna niets meer kan doen zonder commentaar te krijgen, zo noemde ze voedsel waar allerlei slechte stoffen in zouden zitten, ik neem aan dat ze vlees eet en dat daar de makke zit.... In feite kwam ze met het cliché dat wanneer je kijkt je naar wat slecht voor je is, 'je werkelijk niets meer kan eten.....' Gelul uiteraard, zoals je begrijpt. Bovendien, gezien alle voedselschandalen en het feit dat economische belangen ver voorgaan op de volksgezondheid, lijkt het me juist uitermate verstandig (zeker voor 'een intellectueel') om niet zomaar alles te gebruiken wat je voor de neus komt........

Daarnaast: is het niet juist de taak van intellectuelen en beter opgeleiden om te wijzen op het wereldvoedselprobleem en daarmee bijvoorbeeld vleeseten als uiterst ineffectief neer te zetten, immers voor 1 kilo vlees is gemiddeld 5 kilo groente plus een hele plas water nodig, groente die voor een groot deel wordt geteeld in arme landen, landen waar men de oerwouden bijvoorbeeld kapt/verbrand voor gentech soja..... (80% van de wereld sojaproductie gaat naar de intensieve martelveehouderij, waar Nederland na China de nummer 2 importeur van die soja is.......)

Niet alleen eten, maar ook reizen kan niet meer, zo verzuchtte Noordervliet..... Kijk dat zit zo, het liefst trekt Noordervliet het hele jaar van hotel naar hotel, lekker de wereld rond en het reizen (per vliegtuig) is 'op de koop toe' uiterst voordelig....... Tja 'dan is het natuurlijk lullig als je daar commentaar op krijgt.......'

Noordervliet verlangt terug naar de 60er en 70er jaren, zo vertelde ze, waar ze aan toevoegde dat men toen niet keek naar het milieu en de luchtvervuiling...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Het is duidelijk dat Noordervliet tijdens haar jonge leven in die jaren de boot 'zwaar' heeft gemist, immers toen is juist de hele beweging tegen milieuvervuiling en tegen fout en gevaarlijk eten begonnen!! Althans dat gebeurde vanaf de 60er jaren op veel grotere schaal dan voorheen. Zo kochten veel intellectuelen en een aantal beter opgeleiden al vanaf het begin van de vorige eeuw hun voedsel in reformhuizen. Vanaf de 20er jaren van de vorige eeuw was er al aandacht voor biologisch-dynamische landbouw, dit onder andere n.a.v. het gebruik van kunstmest en gif in de landbouw.

Noordervliet sprak nog over een reis naar Griekenland in de 60er jaren, dit met een Citroen 2CV, ofwel een lelijke eend en zo vertelde ze, dat deed ze in 3 dagen...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Dan mag er wel een vliegtuigmotor in die eend hebben gezeten (plus uitvouwbare vleugels >> zelfs heden ten dage, met een veel betere infrastructuur, red je dat niet met een eend....)

Ach ja, Noordervliet.......

PS: snap trouwens niet dat ze haar column nog steeds voor OVT maakt en uitspreekt, ze moet nu toch eindelijk als feminist door hebben dat dit vooral een mannenclub is, zelfs de meer dan vervelende aankondigingen op Radio1, voor het grootste deel door de belachelijke jaren 50 machostem van Hans Hogendoorn gedaan, worden in OVT in het geheel niet aangevuld door de vrouwenstem die men (weliswaar in mindere mate) voor andere programma's wel laat horen op Radio1, de stem van Eva Zeijlstra....... (Nogmaals >> ach Noordervliet.....)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten