Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 18 juni 2018

VS en Groot-Brittannië weigeren een onmiddellijk staakt het vuren op haven t.b.v. door genocide geterroriseerd Jemen.....

Dacht van m'n stoel te donderen, toen ik op Anti-Media las dat de VS en Groot-Brittannië zich in de VN hebben verzet tegen een staakt het vuren op de havenstad Hodeida (Al Hudaydah) in Jemen.

Deze havenstad was in handen van de Houthi rebellen (de inname door de Saoedische moordcoalitie zou intussen een feit zijn, maar een echte bevestiging kan ik niet vinden, wel dat het vliegveld van Hodeida in handen is gevallen van de moorddadige Saoedische coalitie). Hodeida, de laatste haven waar in dit geval mondjesmaat voedsel werd aangevoerd voor meer dan 8 miljoen Jemenieten........

De Saoedische coalitie, die zwaar wordt gesteund door de VS en GB (die o.a. de regie doen voor deze smerige oorlog*), is bezig met het uitvoeren van een genocide op het sjiitische deel van de Jemenitische bevolking.......

Hodeida is belangrijk voor de aanvoer van humanitaire hulpgoederen t.b.v. de bevolking die aan honger, cholera en difterie lijdt..... (overigens zijn ook de andere zaken, als cholera en honger het directe gevolg van de Saoedische oorlog tegen de Houthi's of beter gezegd: tegen de sjiitische bevolking van Jemen, zo bombardeert de Saoedische coalitie ook ziekenhuizen, scholen, waterzuiveringsinstallaties, infrastructuur, enz., dit nog naast het bombarderen van hele huizenblokken door diezelfde fascistische coalitie....) Zoals gezegd: Hodeida is van levensbelang voor maar liefst 8,4 miljoen Jemenieten.......

In feite weigeren de VS en Groot-Brittannië de genocide op de sjiitische bewoners te stoppen, of tenminste af te remmen...... Hoe kan 'onze regering' nog goede banden onderhouden met landen die een genocide mogelijk maken, deze helpen te volvoeren en weigeren hierin verandering aan te brengen..... Wat mij betreft is onze regering, zoals vele andere, door deze houding minstens medeplichtig aan deze genocide!!

Overigens berichtte BBC World Service afgelopen zaterdag over de aanval op Hodeida, men srpak daarover met ene Fahad Naza (kon de naam niet terugvinden op het net, dus is deze waarschijnlijk niet correct geschreven), NB een woordvoerder van de Saoedische ambassade in Washington....... Uiteraard één grote golf aan leugens over de Houthi rebellen. Naza kon deze leugens zonder enige kritiek spuien, terwijl zijn land een genocide uitvoert op de sjiitische bewoners in Jemen..... Nogmaals zoals gezegd, gesteund door o.a. de VS en GB met:

  • VS troepen op de grond, 
  • het in de lucht tanken van straaljagers en bommenwerpers door de VS
  • het door de VS blokkeren van schepen met hulpgoederen voor door Houthi's beheerst gebied
  • advies voor bombardementen en aanvallen op Jemenitische bodem enz.
  • wapenleveringen (met tot voor kort zelfs clusterbommen....)
  • levering van militaire hardware als helikopters, pantserwagens enz.)
Hier een artikel van Jason Ditz op ANTIWAR over de weigering van de VS en GB voor een onmiddellijk staakt het vuren en daarmee de weigering van die landen ook maar iets te doen tegen de zich voltrekkende genocide in Jemen...

UN Rejects Plan for Immediate Ceasefire in Yemen Port

June 15, 2018 at 10:49 pm
Written by Jason Ditz

(ANTIWAR.COM) — A Swedish call at the UN Security Council for an immediate ceasefire in the Yemen port of Hodeidah was derailed during a closed session Friday. The US and Britain both expressed opposition to the measure, designed to prevent Saudi-led forces attacking a port responsible for feeding 8.4 million civilians.

Britain insisted on the meeting being a closed session, meaning specific comments during the hearing, and the reiteration from UN officials of the humanitarian crisis threatening to kill millions, would not be done for the public to see.

US officials did not publicly comment on why they’re opposed to the ceasefire, but likely is a reflection of the Saudis really wanting to attack the city. British Ambassador Karen Pierce said their opposition was made purely based on “the British national interest.”

It’s not clear exactly how preventing food being delivered to Yemeni civilians is in the British national interest. This is likely a shorthand way of saying they too are backing the Saudi interest in seizing the city, and that the interest is to keep selling weapons to the Saudis to keep bombing the Yemenis with.

By Jason Ditz / Republished with permission / ANTIWAR.COM / Report a typo
================================

* In feite een illegale oorlog, daar 'de huidige' president Al-Hadi eerder zelf opstapte, pas na druk van Saoedi-Arabië, het land waarheen hij vertrok, nam hij zijn presidentschap weer op, zodat hij Saoedi-Arabië om hulp kon vragen tegen de Houthi rebellen, die destijds uiterst succesvol tegen de door S-A gesteunde terreurgroepen IS en Al Qaida vochten...... IS en Al Qaida, psychopathische moordenaars, verkrachters en martelbeulen, die van dezelfde president Al-Hadi toestemming kregen om zich in Jemen te vestigen (en daarna begonnen met het terroriseren van de sjiitische bevolking, o.a.met aanslagen op moskeeën.....)

Zie ook:
'Saoedi-Arabië woedend over VN rapport waarin de waarheid wordt verteld over S-A en de oorlog in Jemen'

'Saoedi-Arabië geeft toe in Jemen gruwelijke oorlogsmisdaden te hebben begaan.... ' (en daarmee is ten overvloede nog eens duidelijk gemaakt dat ook de VS meewerkt aan oorlogsmisdaden en deze ook zelf begaat in Jemen.....)

'VS versterkt militaire terreur t.b.v. genocide >> deelname aan aanval op Jemenitische havenstad Hodeida.......'

'Saoedische coalitie valt in Jemen de laatste haven voor humanitaire goederen aan...... Weer ziekenhuis met hulp van VS gebombardeerd.........'

'Jemen: BBC propaganda voor genocide door Saoedische coalitie........'

'Mike Pompeo (ex-CIA, VS min. van BuZa en 'christen') liegt openlijk over genocide in Jemen' (zie ook de links in dat artikel)Read more: 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten