Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 12 januari 2016

Schokkend! Bontkragen van kinderjassen bevatten (echt bont en) gif!

Dit bericht met bovenstaande kop ontving ik gisteren van Bont voor Dieren. Eerlijk gezegd vind ik het al schokkend dat kinderjassen bont bevatten. Ik vraag me af, of kinderen met zo'n jas weten, hoe de dieren moeten leven (ronduit een marteling), die voor hun jas vermoord werden........ De vraag stellen is....... Misschien toch maar eens doen, als ik een kind met zo'n jas tegenkom........ Ik vrees dat daarop een nachtmerrie zal volgen......

Lees en huiver:

Schokkend! Bontkragen van kinderjassen bevatten gif!
11 januari 2016

Nep'bontkragen van kinderjassen vol schadelijk gif – Monique Schouten

Beste bontgenoot,

Wij hebben samen met televisieprogramma Kassa aangetoond dat bontkragen een gevaar vormen voor de gezondheid. Zes bontkragen zijn in het laboratorium van het Bremer Umweltinstitut onderzocht op de aanwezigheid van giftige stoffen. De resultaten zijn schokkend, alle zes de bontkragen bevatten kankerverwekkende formaldehyde en hormoonverstorende ethoxylaten. Wij hebben de resultaten in een rapport verwerkt, welke wij hierbij graag met je delen.

Hormoonverstorend
Uit het onderzoek blijkt dat vijf van de zes onderzochte bontkragen veel meer van de stof ethoxylaten bevatten dan de richtlijnen voor textiel toestaan. In de bontkraag van het merk Airforce ligt de concentratie zelfs ruim 30 keer hoger. Ethoxylaten zijn schadelijk voor de voortplantingen en bootsen het vrouwelijk hormoon oestrogeen na, ook na langere tijd.

Kankerverwekkend
De stof formaldehyde komt in vijf van de zes bontkragen uit het onderzoek ruim boven het gehalte dat is toegestaan volgens de Nederlandse Warenwet. Formaldehyde tast de slijmvliezen aan en veroorzaakt allergieverschijnselen. Het International Agency for Research on Cancer heeft formaldehyde in 2004 bovendien bestempeld als kankerverwekkend.


Verbod
Prof. Jacob de Boer, Hoogleraar Milieuchemie en Toxicologie aan de Vrije Universiteit, maakt zich zorgen over de gevolgen voor de gezondheid: "De gehalten aan ethoxylaten en formaldehyde zijn dermate hoog dat zorg omtrent effecten door blootstelling aan deze stoffen gerechtvaardigd is. De resultaten maken het noodzakelijk om goed te kijken naar de normstelling voor deze producten of het eventueel verbieden ervan."


De resultaten van dit onderzoek liegen er niet om. Ze laten weer eens zien dat het productieproces van bont ernstige gevaren voor de volksgezondheid met zich meebrengt, en het gaat hier om kinderjassen! Er zijn diverse internationale onderzoeken gedaan, die keer op keer laten zien dat bont en bontkragen veel giftige stoffen bevatten. En dat er maar weinig verandert of verbetert. Dit rapport moet aanleiding zijn tot rigoureuze stappen van de regering. Er worden deze week, naar aanleiding van het rapport, vragen ingediend voor het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Wil je het fragment van Kassa terugkijken? Klik dan HIER 

We ontvangen veel vragen van mensen die graag willen weten of hun bontkraag ook giftig is. Wij kunnen dat niet voor elke jas beoordelen, aangezien wij maar zes jassen hebben laten testen. Wij raden iedereen aan om contact op te nemen met de leverancier van de jas. Zij zouden deze informatie kunnen verschaffen. Heb je nog meer vragen? Kijk dan op onze site voor de Q&A.

Bontdragers die spijt hebben dat zij bont dragen kunnen het bont naar ons toesturen of inleveren. Wij zullen dit bont gebruiken in onze gastlessen die wij aan jongeren geven waarmee wij voorlichting geven over bont.Wil je meer weten over bont (inleveren), bontkragen of dierenwelzijn? Klik hier

Dankzij dit soort onderzoeken willen wij het Nederlandse publiek voorlichten voor over het leed dat achter bont schuilt. Wij voeren actie namens jou. Help de dieren en word 
donateur! Hiermee kunnen wij onze strijd voortzetten om het fokken en bejagen van dieren voor hun bont te verbieden!

Met diervriendelijke groet,

Nicole van Gemert
Directeur



Bezoek onze website www.bontvoordieren.nl
Doneer online: helpmee.bontvoordieren.nl  of SMS bontvrij naar 4333 en doneer eenmalig 3 euro.


Ongelofelijk dat ethoxylaten toegestaan zijn in kleding en dan nog in kinderkleding met als bonus formaldehyde!!!! Het is weer eens duidelijk: voor economisch gewin, moet de volksgezondheid wijken!! Klik daarvoor ook op het label 'economie en volksgezondheid' (versus), dat u onder dit bericht terugvindt.

Voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, klik op het desbetreffende label, dat u onder dit bericht terugvindt. Dat geldt niet voor de labels: 'N. van Gemert', 'ethoxylaten' en 'formaldehyde'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten