Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 30 januari 2016

'Tsjernobyl' in België......? Lees en teken de petitie voor sluiting stokoude kerncentrales!

Gisteren ontving ik van Avaaz een verzoek, hun petitie te tekenen. Een petitie aan de Belgische regering, voor sluiting van de met vele mankementen draaiend gehouden oude kerncentrales, teneinde een 'Tsjernobyl' in België, vlak over en nabij de Nederlandse grens te voorkomen. Het gaat hier over de kerncentrales van Tihange en Doel*, oude kerncentrales die jaarlijks door veel incidenten worden geplaagd, incidenten waarbij zelfs een 'noodstop' van de centrale nodig is.

Lobbyisten van de kernenergiemaffia in politiek en wetenschap zijn het erover eens, ondanks de vele ongelukken zijn de oude centrales, die allang gesloten hadden moeten worden, 'volkomen veilig.......'

Laat u geen slaapzand in de ogen strooien, wordt echt wakker en eis dat deze centrales als de donder gesloten moeten worden  (dat geldt trouwens ook voor 'onze' oude kernreactor in Borssele, al richt deze petitie zich op de Belgische regering). Als er een ongeluk gebeurt met één van deze centrales zullen de gevolgen desastreus zijn, ook voor een groot deel van Nederland, waar niet alleen land onbewoonbaar wordt, maar waarbij zeer veel slachtoffers zullen vallen, de gevolgen voor de economie zijn uiteraard ernstig...... En u weet het: geen verzekeringsmaatschappij wil een kerncentrale verzekeren, terwijl ze anders zoveel mogelijk polissen willen sluiten, me dunkt (ook al) een teken aan de wand!

Hier de link naar de petitie, de tijd om te tekenen eindigt morgen (op de site van Avaaz spreekt men over 72 uur, maar dat stelde Avaaz al een paar dagen geleden, de petitie staat nog open dus......), teken a.u.b. en geef het door aan uw familie, vrienden en kennissen!! Mijn excuus dat ik deze petitie niet eerder onder de aandacht bracht.

*     Zie: 'Turkenburg: centrale Tihange is volkomen veilig........'

Zie ook: 'Schultz van Haegen verklaart kerncentrale Doel veilig...... ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

       En: 'National Security Summit 'nog niet afgelopen', of de kerncentrales in Doel en Tihange zijn alweer stil gelegd'

Klik voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, op één van de labels, die u onder dit bericht aantreft. Zie ook het artikel, verderop aan de rechterkant van deze pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten