Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 11 januari 2016

OV poortjes helpen toch niet echt tegen zwartrijders....... ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Na alle geschreeuw van de laatste twee jaar, dat de OV poortjes overal geactiveerd moeten worden, daar dit in de Rotterdamse metro zo goed werkte, was daar vorige week plotseling een ander geluid te horen. Afgelopen donderdag zochten de beveiligers voor de Rotterdamse metro (nogal agressieve figuren, zoals ik een paar weken geleden bemerkte) de pers, zij eisen wapens tegen zwartrijders....... ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Nu heeft men in Rotterdam op een aantal plaatsen de poortjes al vervangen voor portalen, zodat zwartrijders niet meer over de poortjes kunnen springen, maar zelfs dat heeft niet geholpen, Dit betekent, dat de zwartrijders die nu nog in de metro zitten, veelal andere reizigers omver of opzij moeten duwen, om tegelijk of eerder door zo'n open portaal te kunnen komen.........

Mensen, dit begint nu werkelijk een soap van jewelste te worden. Er is maar één mogelijkheid om van alle ellende af te komen: maak het openbaar vervoer gratis! Laat iedereen naar vermogen bijdragen. Het kunnen reizen, bijvoorbeeld voor werk, kan je gerust een basisbehoefte noemen, waarom die behoefte dan niet als zodanig behandelen?? U zult dan binnen de kortste keren echt een aanzienlijk aantal auto's minder op de weg zien, goed tegen de luchtvervuiling in de stad en tegen verdere klimaatverandering, bovendien kunnen er dan belangrijke besparingen worden geboekt op het wegenonderhoud!! Zijn we meteen van die achterlijke OV kaart af.

Trouwens over die OV-chipkaart (lees: OV-ripkaart) gesproken: kijk altijd of u wel bent ingecheckt, soms wordt u tegelijkertijd in- en uitgecheckt, dat kan u een flinke boete kosten...... Bovendien wordt u dan bij uw eindpunt pas ingecheckt, terwijl u denkt dat u uitcheckt, als uw eindpunt op dat moment niet het eindpunt van bus, tram, metro of trein is, kan het tegoed op uw kaart aardig teruglopen..... Belachelijk genoeg mag u alleen claimen tot 60 dagen terug, daarom is het raadzaam om eens in de twee maanden uw reisgeschiedenis na te lopen op het internet. Lullig genoeg zijn digibeten daarom altijd de sjors........

Bij een gratis openbbaar vervoer is het dan natuurlijk wel zaak, dat het openbaar vervoer een echte vervanger wordt van de auto, dus dat je dag en nacht snel moet kunnen reizen!!

Voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terugvindt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten